Р

озпочнемо з того чому я не їм цукор? В першу чергу цукор це залежність, не говорю за кожного, всі ми різні й цукор на кожного з нас також впливає по різному. На мене він впливав дуже критично, я не міг прожити жодного дня без солодкого. Тому я обрав невеличке обмеження для себе це не вживати цукор протягом 300 днів в цьому році. Я практикую це обмеження вже близько року й ось як змінилося моє життя…

Бажання їсти цукор практично зникло, але це сталося далеко не відразу, протягом першого тижня без цукру мені його хотілося більше ніж зазвичай, проте найголовніше не зірватися на початку! Далі з кожним днем вам ставатиме все менше й менше хотітися його вживати. А з часом ви будите радіти й для цього вам не потрібен буде шоколад чи ще щось солодке;)

Декілька аргументів чому я раджу спробувати відмовитися від цукру:

  1. В першу чергу це ваше здоровʼя. Надмірне вживання цукру негативно впливає практично на весь організм одночасно. Він завдає, шкоду і нервовій системі, і зубам, і кровоносним судинам. А якщо запасів цукру в формі глікогену в печінці стане забагато – це шлях до ожиріння. Одним словом користі в надмірному споживанні зовсім немає.

  2. Звісно зміни в організмі розпочнуться поступово. Через декілька днів може покращитися якість сну, оскільки солодке стимулює вироблення кортизолу гормону стресу. Ще через деякий час почнеться покращуватися стан вашої шкіри. Й загалом покращиться ваше самопочуття й радість від простих речей.

  3. Також є плюсом те що керувати власним тілом будите ви, а не ваш організм й постійне бажання чогось солоденького. Це я кажу знаючи по собі. Це дуже круте почуття коли для радості вам не необхідне солодке.

Як зробити це звичкою?

Мені неймовірно допомагають таблиці, я створюю собі табличку на кожен місяць й в кінці місяця бачу скільки днів я був без цукру й це мене неймовірно підбадьорює!

Також крутий варіант не закинути цю звичку це взяти челендж з кимось із друзів/подруг “хто довше пробуде без цукру” й це також дуже круто вам допоможе. Тому не забувайте поділитися статтею з другом або подругою.

Як полегшити перехід?

В сучасному світі неймовірно багато продуктів без додавання цукру, які на смак не відрізнити від тих в яких він є. Я рекомендую під час наступного походу в магазин приглядіти собі щось смачненьке з написом “sugar free” або “без цукру”. Ще рекомендую збільшити вживання фруктів, адже в них також міститься багато корисних речовин й вони дуже круто допомагають втамувати бажання зʼїсти чогось солоденького.

Якщо вас цікавить ця тема - пишіть коментарі і я напишу статтю з моїми улюбленими продуктами в яких не міститься цукор.

Післямова:

Всім неймовірно дякую за прочитання статі, сподіваюся вона була корисною для вас! Якщо вам цікава тема “здоровʼя” й того що робить його кращим, то коментуйте цей допис і я публікуватиму більше такого;)

Якщо ви бажаєте допомогти молодому автору буду неймовірно вдячний за будь-який актив на моєму блозі (аплодисменти, коментарі, слідкування за мною, поширення блогу). Також мені буде дуже приємно кожному вашому донату!

Буду радий вас бачити в наступних довгочитах й коментарях під ними!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Анонімний писака
Анонімний писака@writer

803Прочитань
1Автори
15Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Чому мистецтво важливе для людини?

    Любий читачу, в цьому довгочиті ви дізнаєтеся про істинну цінність мистецтва та його важливість для людини, чому Мона Ліза популярна й інше.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво
  • Де знайти натхнення?

    Натхнення наскільки необхідна річ в сучасному світі? Та як стати натхненним й вмотивованим працювати або створювати щось нове?

    Теми цього довгочиту:

    Натхнення
  • Чому люди вважають що житимуть вічно?

    У цьому довгочиті ви дізнатися про речі які додадуть різноманітності вашим будням й поради які зроблять ваш день більш продуктивними.

    Теми цього довгочиту:

    Продуктивність

Вам також сподобається

Коментарі (12)

Так, цікавить! Будь ласка продовжуйте писати)

Вам також сподобається