“Я внє політікі” - як ігнорування проблеми знищує твоє життя

Вітаю. Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року українці досить швидко усвідомили, що нема в житті ні одної галузі, направлення чи предмету, який був би повністю поза політикою. На жаль, наші “тяжкі сусіди” з подібною проблемою зіткнулися набагато масштабніше.

Їх гонять в Україну помирати ні за що; оголосили мобілізацію (чи мобілізації, хрін їх там зрозумієш); ввели кримінальну відповідальність за відмову під час отримання повісток; ввели електроні повістки; обмежили суттєво фундаментальні права і так далі…

World Politic Archives - soberania

Але на ютубі, в інших джерелах все частіше й частіше чути від полонених росіян класичну фразу: “Я внє політікі, я нічєґо нє знал…” І ось виникає закономірне питання про рівень розвитку людей, так названих “асвабадітєлєй”.

На підґрунті цього я можу з впевненістю сказати, що в сучасному світі, абсолютно все, кожен рух має відношення до політики. Може воно і на настільки явне, як хотілося б побачити, але нитка присутня незалежно від бажання людини.

Захотів купити шоколадний батончик, а завод по його виробництву належить депутату.

Увімкнув телевізор - суцільна пропаганда.

Вийшов на вулицю прогулятися, в очі потрапляють як не постери, так листівки з агітаційними лозунгами.

Навіть заняття в школах, університетах акуратно вкладають в голову новому поколінню, що той чи інший політик добрий (поганий). А якщо не буде цього, до навчальний заклад не доотримає фінансування.

Youth in Politics: Why it's Important and Why You Should Get Involved | YIP  Institute

В цілому, я привів кілька із тисяч прикладів того, наскільки сильно політика взаємопов’язана зі світом, соціумом та людьми.

Ігнорування політики формує навколо тебе вакуум необізнаності, створює помилковість суджень та тверджень. Звичайно ж, що з таким рівнем зацікавленості політикою буде надзвичайно складно спланувати своє комфортне життя. Критикуєш того політика, а потім через незнання намагаєшся влаштуватися в компанію, якою керує цей же політик чи його родичі.

Гострі висловлювання в сторону ефективності роботи того чи іншого політика, і за тобою вже починають стежити (не в прямому сенсі звичайно, а через покупки, використання сервісів та послуг).

1984: George Orwell | Anderson Design Group
1984 Джордж Оруел - найвідоміша антиутопія світу, яка прекрасно показує вплив політики на світ та суспільство.

Це дуже складне питання, на яке є дуже проста відповідь - політикою обов’язкового треба цікавитися. Це один із небагатьох елементів в сучасному житті, без якого досягти самостійності, самосвідомості буде майже неможливо.

Найяскравішим прикладом, звичайно ж є руський Пєтька, якого відправили гинути за царя, а він слухняно пішов, навіть не задаючи жодних питань. А в кінцевому результаті, Пєтя опиняється в нашому родючому чорноземі, його родичі скиглять та звинувачують у всьому… ні не свого карлика-царя, а саме Україну.

Origin of the Term 'Tin Foil Hat'
Типовий представник тієї маси населення, яке знаходиться “Поза політикою”

Подібних прикладів маса, і від них сховатися неможливо. Завжди є люди, які більш освічені, здатні частково взяти під контроль свій інформаційний простір та навчитися підлаштовувати ті чи інші елементи політичної сітки під власну діяльність.

Зазначу, що абсолютно незалежним від впливу політики бути неможливо. Просто виникає умовна драбина, де завжди є ті, що знизу, але й ті, хто на більш високій шабельці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається