Які риби можна знайти у палаті представників штату Массачусетс?

В американській політиці дуже мало речей, які б я хотіла бачити і в українській політиці, однак Сакральна Тріска точно не з цієї опери. Так, ви все правило прочитали: тріска і політика, це не дивне марево у лихоманці - в залі засідань палати представників штату Массачусетс під стелею висить тріска.

Массачусетс - штат, який розбудовувався навколо портів, тож не дивно, що поселенці дуже сильно залежали від рибного промислу. Саме тому сенатори палати представників з самого початку її існування вирішили вшанувати свою годувальницю - тріску. Перший час дерев'яну фігурку риби частенько губили, однак згодом вона дуже прилюбилася політикам, що навіть коли установу переносили у нову будівлю, рибу узяли із собою! Це було не єдиною "мандрівкою" сакральної тріски - її двічі викрадали (це назвали cod-napping - cod, тріска + kidnapping, викрадення), в 1930х групою тролів і в 1960х студентами.

Тріска

Однак найдраматичніше сталося за часів другої світової - влада збирала алюміній, хтось нахрюкнув, що сакральна тріска зроблена з алюмінію, тож попросили її задонатити. Звісно ж, їм було відмовлено, але як - тодішній спікер пояснив, що тріска існувала ще до відкриття алюмінію, тому було запропоновано пожертвувати Святою Скумбрією, ще одним талісманом палати представників.

Скумбрія та жирандоля

Як гадаєте, що могло би висіти під стелею зали засідань наших обласних адміністрацій?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Катря зі Слобожанщини
Катря зі Слобожанщини@Katria_shitpost

380Прочитань
14Автори
18Читачі
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається