Жіночі вагони

Про це не написав хіба що лінивий, але і в мене є моє власне бачення необхідності подібних речей.

Тож, почну відразу зі свого варіанту ідеального рішення:

1.    Показувати у додатку стать тих, хто уже придбав квитки у купе, щоб інші покупці могли вирішити, у якому купе їхати. Як варіант зробити можливість поставити мітку «жіноче купе» для тих, хто купує квиток першим;

2.    Зробити можливість залишати відгук про попутників: поїзд такий-то, число таке, поличка номер така-то, людина поводилася так і так. От як у таксі;

3.    Забезпечити тривожну кнопку у купе та наряд поліції на потяг.

Думаю, наявних технічних можливостей у нас для цього вистачає.

Дивно, але оголошення про появу подібних вагонів викликало протест серед великої кількості чоловіків. Дехто називає це привілеєм і усіма силами починає атаку відразу з кількох фронтів, закликаючи боротися проти куркопожирачів, хропунів, вонючок тощо (підставити необхідне). Я не знаю, чому люди вважають рівними фізичну небезпеку та банальну незручність. Вірогідно, в основному тому, що фонове почуття небезпеки в них таки відсутнє.

А жінки дійсно почуваються в меншій безпеці, ніж чоловіки. І це — не заморочка, а реальність. Ми фізично слабші, ми менше важимо. Ми звично оцінюємо навколишній світ на небезпеку, зважуючи, чи варто заходити з чоловіком в один ліфт, дослухаємося, чи не йде хтось за нами біля під'їзду, тримаємо в кулаках ключі на кшталт кастета, або ті ж самі перцеві балончики. І, як показую практика, навіть це не допомагає. Нещодавній випадок, коли невідомий намагалися заштовхати жінку у її власну (!) квартиру знову довів, що ходити озираючись – сувора необхідність. Врятувало її, по ходу, лише те, що він усвідомив, що заштовхує її аж ніяк не у квартиру, а в тамбур…

Інші пішли далі. Вони одночасно виголошують, що ображені тим, що їх відносять до ґвалтівників лише за статевою ознакою і  вже у наступному пості пишуть про те, що, якщо за наявності жіночого вагону жінка йде до загального, значить вона вже дає згоду на секс. Ніким іншим, крім як потенційними ґвалтівниками я таких людей вважати не можу.

Більшість чоловіків з мого кола спілкування — нормальні, відповідальні, дбайливі люди. Але у більшості жінок з цього ж кола є досвід якщо не зґвалтування, то ситуації, в якій його дивом вдалося уникнути або просто домагань. Бо колом спілкування життя не обмежується. Тому, доки чисто за статевою ознакою купа коментаторів видаватимуть: "вона його спровокувала", "віктимна поведінка", "провокаційний одяг", жінки будуть сахатися від носіїв ознак протилежної статі і не бажати знаходитися з ними у ліфті чи купе.

 

Як на мене, окремі вагони — таки зайві, вистачило б і купе. Але чоловіки — чомусь це завжди чоловіки — уперто доводять протилежне, стверджуючи, що окремий вагон, то прямо принада і запрошення для “бажаючих”. І що ніхто не завадить вломитися туди десь опівночі і піти виносити двері у купе. Що ж, життя покаже. Ніхто не стверджує, що вагони вводять назавжди. Можливо, наше суспільство таки доросте колись до усвідомлення наявності особистого простору інших людей і вміння у нього не влізати.

Єдине, що пропоную зробити зараз — не діставати жінок, які хочуть їздити окремо. Просто задумайтеся: кожна жінка, готова придбати квиток у окремий вагон, ВЖЕ має що згадати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ianina Lymar
Ianina Lymar@lady_Taell

Технарка з купою творчих хобі

1.7KПрочитань
17Автори
40Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Бачу. Чую. Говорю

    Я не хочу дивитися. Я дивитись мушу.

    Теми цього довгочиту:

    Явл Вірші
  • Відео-репортаж з Аль Мору

    Нещодавно я писала про наш десант на Аль Мор. Тепер даю посилання на відео-репортаж з нього ж.

    Теми цього довгочиту:

    Косплей
  • Фентезі-фестиваль “Аль Мор”

    У суботу ми сім’єю відвідали фестиваль Аль Мор. Це фестиваль, присвячений жанру фентезі, що відкриває свої двері для всіх, хто так чи інакше до цього жанру дотичний.

    Теми цього довгочиту:

    Аль Мор

Вам також сподобається

Коментарі (16)

А у “відгуках” - не бачу сенсу бо не розумію на що вони будуть впливати? У будь-якому випадку дівчина не взнає з ким вона у купе їде - хуліган “Вася Пупкін” чи “ні”. Лише потім, за фактом… А розголошувати ці дані перед придбанням квитка для “сусідів” - ну теж воно якось не “комільфо”…

Вам також сподобається