16 слів, які допоможуть вам зрозуміти свій психологічний стан

Апатія, роздратованість, вигорання, зміни настрою — у цього є причина. І вона одна. Як її знайти і повернутися до ресурсного стану? Як знайти справжню причину своєї психічної нестабільності?

Ментальне здоров'я — це важлива складова щасливого життя. Складно радіти новому дню, якщо вже зранку немає сил, настрою і бажання щось робити. Не завжди є можливість одноразово поговорити з психологом і розібратися в тому, що турбує в конкретний момент. Але хороша новина у тому, що ми самі можемо допомогти собі.

Коли я відчуваю себе психологічно нестабільно і не можу визначити причину свого “нещасливого” стану, мені на допомогу приходить метод “16 слів”.

Взагалі-то багато хто називає цей метод — асоціативний тест. Мені подобається називати це — 16 слів, які допомагають знайти вихід із тупика.

Практика 16 слів

Спочатку розповім, як провести своєму підсвідомому тест.

  1. Вам потрібно залишитися наодинці з собою і своїми думками.

  2. Підготуйте аркуш паперу і олівець.

  3. Проставте в стовпчик нумерацію до 16.

  4. Зробіть 3 глибоких вдихи і видихи, щоб розслабитися.

  5. Тепер навпроти кожного напишіть по слову. Важливо не намагатися думати. Пишіть все, що вам приходить в голову. Бажано, щоб це були іменники. Це можуть бути будь-які слова, і на перший погляд вам буде здаватися, що вони безглузді, незвʼязні між собою і дивні. Не звертайте уваги, просто пишіть далі. Так і повинно бути)

  6. Далі необхідно об'єднати в пари: 1 і 2, 3 і 4 і т. д. У другий стовпчик потрібно вписати асоціації, які у вас виникнуть при об'єднанні слів.

  7. Щоб заповнити третій стовпець потрібно зробити те саме — об'єднати по парам 8 отриманих слів і вивести асоціації, так само робимо і з 4 стовпцем.

    В результаті ви отримуєте ключове слово — те, завдяки чому можна розплутати клубок проблем і позбутися негативних установок.

мій приклад

Тест створив Карл Юнг. Він використовував метод вільних асоціацій як детектор брехні, оскільки він допомагав встановити мотивацію особистості.

Тест має трансформаційний ефект, а також допомагає зрозуміти, у якому напрямку вам рухатись.

Зазвичай, після тесту, ви ще декілька днів будете думати про останнє слово. Але це допоможе вам розібратися в тому, що вас турбує і впливає на ваш настрій.

Розуміючи “ключ” проблем, можна легко зрозуміти, як повернути собі стабільний психологічний стан і почати жити.

Більш детально можна проаналізувати кожен стовпчик і визначити глибинні причини. Про це я напишу наступну статтю)

Сподіваюся, що ця практика буде вам корисна і допоможе повернутися до щасливого життя!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Вікторія
Вікторія@kitt

Копірайтерка.

292Прочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 10 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Цей тест дійсно досить ефективний.

Вам також сподобається