ТОП-3 книг для пізнання себе

У чому сенс життя?

Для чого я працюю?

Чого я хочу?

Що приносить мені задоволення?

Ким я хочу бути?

Це лише частина запитань, які багато хто ставить собі щодня. Навіть у 30, 40 років ми не знаємо, ким хочемо бути. І питання не завжди про роботу. Як знайти відповіді на головні запитання в житті?

Психологія — це досить складно, якщо немає відповідного бекграунду. Я маю на увазі освіту або тривале проходження терапії з психологом.

Але, зараз є досить багато (я б сказала дуже багато) книжок, які допомагають розібратися в собі, знайти відповіді на глибинні питання.

Я поділюся своїм ТОП-3 книг, з якими я прийшла до відповідей і нових поглядів на життя. Вони допомогли мені знайти нові захоплення, відчути барви життя і менше втомлюватися від роботи.

1. Кафе на краю світу. - Джон П. Стрелекі

Книга розповідає історію головного героя на ім'я Джон, який стикається з кризою сенсу життя і сумнівами щодо свого місця у світі. Не знайшовши відповідей на свої запитання про сенс життя, він випадково опиняється в загадковому кафе з незвичною назвою “Чому”.

Ця кав'ярня розташована на краю землі і слугує своєрідною точкою перетину між світом реальності та світом внутрішнього пізнання. Протягом однієї ночі, проведеної в цьому місці, Джон зустрічає таємничого провидця, який ставить йому важливі життєві питання і допомагає йому знайти відповіді на них.

Під час цієї зустрічі Джон починає усвідомлювати, що для нього по-справжньому важливо і цінно в житті. Він звільняється від швидкоплинної метушні сучасного світу, долає страхи і сумніви, відкриваючись для щасливих змін.

Для мене книжка стала джерелом натхнення та рефлексії над сенсом життя. Вона спонукає до усвідомленості та відкритості перед новими можливостями. Книжка допомагає зрозуміти, що в житті важливі не лише гроші, робота, визнання. Важливо чути свої внутрішні бажання, робити те, що тобі подобається і тоді успіх прийде. Важливо знайти своє місце в цьому житті.

Я прочитала цю книжку за один день. Вона наштовхнула мене на думки про те, що я хочу від цього життя. Я почала думати про те, що приносить мені задоволення. І частіше робити те, що радує мене і наповнює.

  1. Вигоряння. Стратегія боротьби з виснаженням удома та на роботі — Емілі Наґоскі, Амелія Нагоські

Книжка, яка допомогла подивитися з іншого боку на звичний мені ритм життя. Осмислити, що мої ресурси - не безмежні. Почати ставити себе і свої бажання на перше місце. Книга написана двома приголомшливими жінками. Вони розкривають моменти, про які навіть не замислювався у звичайному житті. У спробах відповідати стандартам зовнішності та поведінки, всюди встигати й бути при цьому милими жінки потрапляють у замкнене коло нескінченних стресів. З цієї книжки ви дізнаєтеся, що наука говорить про стрес і способи боротьби з ним, навчитеся не піддаватися стереотипам, дбати про себе й жити заради власних, а не чужих важливих цілей.

  1. Чотири тисячі тижнів. Тайм-менеджмент для смертних — Олівер Беркмен

Як усе встигати? Як досягти успіху та результату і не вигоріти?

У середньому людина живе приблизно 80 років, що дорівнює приблизно 4 тисячам тижнів. Бакман пропонує розглянути цей проміжок часу як обмежений ресурс, який потрібно використовувати максимально усвідомлено й ефективно.

Книга зачіпає питання управління часом, пріоритизації, розуміння власних цінностей і цілей. Вона ставить перед читачем завдання роздумів про те, як ми розпоряджаємося своїм часом і які пріоритети ми встановлюємо у своєму житті.

Бакман звертається до проблем сучасного суспільства, в якому соціальні мережі, постійне прагнення до успіху і результатів можуть призвести до роз'єднаності, стресу і втрати сенсу. Він пропонує методи і підходи до управління своїм часом і життям таким чином, щоб вони відповідали нашим справжнім цінностям і приносили задоволення.

Прочитавши книгу, я переглянула своє ставлення до роботи, до соціальних мереж і планування. Це допомогло знайти для себе корисні та захопливі хобі, як цей блог. Займатися не тільки роботою, а й тим, що приносить задоволення.

Приємного читання. Сподіваюсь, що вам будуть корисні ці книги та допоможуть знайти відповіді на одвічні питання)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Вікторія
Вікторія@kitt

Копірайтерка.

242Прочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 10 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається