5 найкращих аніме про музику

Музичні аніме часто сприймають, як несерйозні роботи, здатні задіти почуття дівчаток-підлітків. Напочатку свого аніме-шляху я неодноразово чув подібну дурницю, та що там приховувати, не лише вірив в це, але й іншим намагався довести, що це правда.

Так-так, ось таким я був брехуном років зо 15-20 тому. Але зараз, маючи за спиною сотні переглянутих музичних аніме я достатньо сильно змінив точку зору.

Безумовно, є аніме музичного характеру, які націлені на підліткову дівочу авдиторію типу Клуб легкої музики! (Кей-Он!), що і не старається бути чимось більш складним та глибоким. Але від цього воно не стає гіршим чи менш цікавим. В цілому, я маю на увазі якщо в цьому списку не буде вашого улюбленого аніме на тему музики, то це не значить, що я вважаю його поганим.

Перейдемо тепер до 5 тих музичних аніме, яку для мене стали еталоном якості, та зайняли своє місце в серденьку.

Твоя квітнева брехня (2014)

Історія розповідає нам про юного хлопчину, який колись вважався справжнім майстром гри на роялі. Але після одного трагічного випадки Нацукі несподівано перестав чути мелодію, внаслідок чого вирішив зав’язати з музикою. Хто ж знав, що в квітні він випадково зустріне дівчину, яка змусить його згадати - чому він полюбив музику?

Твоя апрельская ложь / Shigatsu wa Kimi no Uso (47 фото)
Твоя квітнева брехня (2014)

Неймовірна історія першого кохання, де велику роль грає музика. Цікаві персонажі, історія. Опенінг взагалі вище всяких похвал. Але особисто для мене ця історія навряд може називатися найкращою.

Спини цей звук (2019)

Коли гурток гри на кото (традиційний японський музичний інструмент) опиняється під загрозою закриття, Кураті Такезо дали останній шанс з новеньких студентів набрати достатню кількість членів гуртка. Якщо йому це не вдасться, то гуртка більше не буде. Несподівано він зустрічає відомого хулігана Кудо Чіку, який, несподівано, погоджується вступити в гурток. А згодом до клубу несподівано вступає і Хоідзукі Сатова - легенда серед шкільних конкурсів гри на кото.

ЗАДЕРЖИ ЭТОТ ЗВУК! (TV Series 2019-2019) - Задники — The Movie Database  (TMDB)
Спини цей звук (2019)

Ніжна історія про те, наскільки важливо любити власне хоббі. Бо тільки так воно буде приносити тобі задоволення. Класні персонажі, прекрасно прописана взаємодія персонажів. І найголовніше, музика в цьому аніме неймовірна!

Ґівен (2019)

Уенояма несподівано зустрічає хлопця, який часто йому снився. Мафую благає головного героя навчити грати його н гітарі. Здавалося, що прохання завчасно неможливе, адже Уенояма занадто зайнятий особистими проблемами. Але все змінюється, коли він чує неймовірний спів нового знайомого.

Викторина по аниме : ☆ Дарованный ☆ | Аниме Amino Amino
Аніме Ґівен (2019)

Дуже ніжна історія, де демонструється ідея, що музика - це один з найкращих способів донести до світу власні переживання, почуття та біль. Так, деяким глядачам може не зайти, адже це сьонен-ай (жанр, де демонструється кохання між хлопцями, юнаками).

Бек: Східний ударний гурт (2004)

Юкіо Танака завжди мріяв про колосальну сяючу кар’єру музиканта. На жаль, в сучасному світі, одному пробити шлях надзвичайно складно. Він вирішує створити гурт. Згодом йому щастить зустріти такого ж однодумця - Рюноске Мінамі. Початок їхнього підняття до вершини було закладено. Але вони ще не уявляють, наскільки шоу-бізнес жорстокий та жахливий. Вдасться чи не вдасться головним героям досягнути цілі?

Отзывы / Beck / Аниме
Аніме Бек: Східний ударний гурт (2004)

Прекрасна робота, яка демонструє наскільки важливо мати поруч однодумців, людей, які мають можливість підтримати, підказати, а в окремих випадках вступити в конфлікт. Це шикарне аніме, в якому найкраще прописана взаємодія між персонажами. Однозначна рекомендація!

Музичний стратег Конгмін (2022)

Конгмін Чжуге вже готовий до смерті. Замість прощань, він намагався наслідувачам дати останні поради для збереження рідного королівства. Несподівано, замість смерті він прокидається в сучасному місті, де випадково чує божественне виконання пісні Ейко Цукімі. Згодом, він починає здогадуватися. що сталося. Маючи геніальний розум, він вирішує допомогти Ейко стати головною співачкою не лише в місті, але і в країні. Це справжнє поле бою, а він - геніальний стратег та радник одного з повелителів в період Трьох царств.

Музичний стратег Конгмін (2022)

Дуже якісне аніме з прекрасними музичними номерами. Одне із небагатьох аніме, де нема ніякої 3d графіки (навіть в опенінгу). Цікава задумка, якісно прописані персонажі змусили мене за один раз подивитися цей аніме-серіал

Звичайно ж, я не всі аніме згадав, чого варта та сама Нана (2006) чи Керол та Т’юздей (2019). Але на сьогоднішній день мій список саме такий.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.4KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дякую за підбірку. Від себе можу додати аніме “Синій оркестр” він про головного героя що грає на скрипці. Це аніме продовжили ще на 12 серій

Вам також сподобається