Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Beast in Black. Power metal? Synth metal від анімешників з унікальним вокалом!

Сьогодні хочеться зачепити музику гурту, що починався як ще один power metal проект, а з часом перетворився в найкращий synth metal гурт на важкій сцені. Шалена музика і купа любові до 80их, аніме і навіть кіберпанку. А також пісні кожна друга з яких гідна аніме-оупенінгу.

2017 рік. На ютуб каналі Nuclear Blast Records з’являється перший сингл нового, до цього невідомого гурту Beast in Black. На обкладинці чарівна дівчина, я запускаю на фоні пісню не особливо звертаючи увагу на відео-ряд і довгий час перебуваю в упевненості що це пісня з жіночим вокалом. Але з часом починають з’являтися підозри…

BEAST IN BLACK - Blind And Frozen

Звернувши трохи більше уваги на відео до пісні, з чималим для себе здивуванням я виявив що це пісня від лисого мужичка з дуже високим вокалом. Незвично високим. Тоді щоб переконатись я розшукував записи живих виступів гурту, а пізніше натрапив на ютубі на канал вокаліста Янніса Пападопулоса, де він робить вокальні кавери. Це виявилась людина здатна взяти пісню Nightwish і заспівати її вище ніж оригінал! (Коментарі до цього відео це просто “ода офігеванія”)

Я наведу тут один приклад коментаря, який як на мене найбільш красномовний:

Після такого невеличкого культурного шоку стало реально цікаво що ж це за гурт такий. Швидке ознайомлення з сторінкою про них на вікіпедії дозволило дізнатись, що гурт було засновано колишнім гітаристом і співзасновником гурту Battle Beast і, як і у випадку з першим його гуртом, назву було обрано під впливом манги/аніме “Берсерк” (більшість power metal гуртів створюються фанатами фентезі, тут фанати аніме і манги, не надто далеко, але вже певний колорит). Решта учасників також мали за спиною чималий послужний список.

Тож в списку найочікуваніших альбомів в той день відбулося поповнення. Перший альбом до речі називався “Berserker” (як неочікувано). Але перш ніж вийшов сам альбом, гурт продовжив потроху підкормлювати цікавість потенційних слухачів новими синглами. Другим синглом стала пісня названа ідентично до самого гурту:

BEAST IN BLACK - Beast In Black

З power metal починалось моє захоплення музикою, цьому жанру я завжди приділяв особливу увагу, тож чимось здивувати саме в ньому мене на той момент вже було важко. Але саме цей гурт примудрявся робити це кожною піснею.

Підозрюю здивування щодо висоти вокалу їх фронтмена гурт переслідували на тому етапі постійно, тож вже на третій сингл вони роблять йому сольну зйомку крупним планом, ніби говорячи “задовбали, от дивіться: співає лисий мужик, нема ніяких жіночок! Повірте нарешті!”. А сама баллада “Born Again” вийшла на рідкість потужною по енергетиці як для такого типу пісень.

BEAST IN BLACK - Born Again

І коли нарешті альбом вийшов, це вийшла справжня, як сказав би Азіров, “бімба”. Коли для такої шикарної пісні як “Crazy, Mad, Insane” не вистачає власного сингла, це показник що альбом вийшов дуже соковитим.

Crazy, Mad, Insane

Окремо варто виділити “Zodd The Immortal”. Це от робота для тих хто хоче таки більш класичного павера, типу Manowar і подібного. Текст про вигаданого персонажа, епік, потужні рифи…

BEAST IN BLACK - Zodd The Immortal

Все вище описане це був 2017 рік. А вже наступний, 2018, відкрив нову сторінку в історії гурту. Почалась робота над другим альбомом і вийшов перший його сингл: “Sweet True Lies”. В цей же час в музиці і візуальній естетиці гурту стало помітно все більший вплив музики 80их. При чому мова не лише про рок-класику, а і про диско з сінті-попом.

BEAST IN BLACK - Sweet True Lies

Як влучно прокоментував один з слухачів в коментах до другого синглу цього альбому “Die By The Blade”: знайдено плод кохання ABBA і Judas Priest. Доволі цікавий спосіб описати таку музику, але цілком логічний.

BEAST IN BLACK - Die By The Blade

Взагалі почитувати коментарі у випадку саме з відео цього гурту це завжди цікаво. Можна знайти купу найколоритніших порівнянь. Від впевненості що саме так звучатиме пісня, якщо взяти весь музичний чарт 80х і змішати в щось одне, і до цілком логічного питання: під це треба танцювати, чи трясти хаєром? З деякими піснями, як от “From Hell With Love” на це дійсно складно відповісти.

BEAST IN BLACK - From Hell With Love

До речі, альбом було названо так само як і пісню, і окрім всього іншого я просто обожнюю його обкладинку. Це от просто таки концентрована естетика power metal жанру!

Beast In Black – From Hell With Love – Daily Metal

Щодо відлуння класики варто окремо відзначити пісню “Cry Out For A Hero”. З першого ж прослуховування у мене виникла асоціація з класичною “Holding Out For A Hero” від Бонні Тайлер і довелося окремо переконуватись що це окрема (і доволі цікава) пісня.

BEAST IN BLACK - Cry Out For A Hero

В 2020 наші анімешники взяли паузу і не випускали нових пісень. Але на 2021 було заготовлено справжній скарб: альбом “Dark Connection”. Який по суті був присвячений поєднанню аніме і кіберпанку. Розігрів до нього почався з виходу синглу “Moonlight Rendezvous”.

BEAST IN BLACK - Moonlight Rendezvous

А далі вийшла пісня, яку особисто я вважаю найкращою в історії гурту на даний момент: “One Night In Tokyo”. Це просто еталон того як має звучати метал з акцентом на синтезатори. А ще шикарна відсилка до стареньких відеоігор, в першу чергу своїм відео з графікою приставок з 90их.

BEAST IN BLACK - One Night In Tokyo

І хоча по попередньому відео це і не скажеш, але в той же самий час їх роботи ставали доросліше. Яскравий приклад сингл “Hardcore”. Думаю з такою назвою не треба пояснювати, чому ютуб вимагає вікової верифікації для показу цього відео? Сама пісня абсолютно шикарна.

BEAST IN BLACK - Hardcore

Не менш шикарна і пісня “Bella Donna”. Особисто для себе я її ставлю на друге місце після “ночі в Токіо”.

Bella Donna

Ну і очевидно що влізши в сеттинг кіберпанку, не можна обійти “Біжущого по лезу”, мабуть найвідоміший твір для широкого споживача. Вони обходити не стали і зробили дуже епічну пісню “Blade Runner”.

BEAST IN BLACK - Blade Runner

Вибивається з всього цього кібер-царства “Broken Survivors” зі своїм більш середньовічним відео. По звучанню це також робота трошки консервативніша по їх міркам, з дещо меншим акцентом на партіях синтезатора.

BEAST IN BLACK - Broken Survivors

Планка цим альбомом була встановлена дуже високо. Тож не дивно що в цей раз і пауза між альбомами стала значно більшою. Хоча вже пройшло 3 роки, але наразі не відомо коли буде випущено їх четверту збірку. Але 3 тижні тому вони нарешті порадували однією свіжою роботою: “Power Of The Beast”. І вона дозволяє розраховувати, що коли справа таки дійде до альбому, він буде не менш розривним за попередній.

BEAST IN BLACK - Power Of The Beast

Наразі нам залишається очікувати чим вони порадують нас в майбутньому і переслуховувати наявні 3 альбоми. Благо там є що послухати і далеко не по одному колу.

Ну а на цьому на сьогодні все. Да прибуде з вами Сила справді класної Музики!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.6KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Музика з українським культурним кодом. Підбірка фолк-року

    Враховуючи дату, очевидно що якщо і говорити сьогодні про музику, то варто саме про нашу, з нашим місцевим колоритом і фольклорним спадком минулого. Тож я вирішив зробити невеличку підбірку різноманітного українського фолк-року, який на мій погляд вартий особливої уваги.

    Теми цього довгочиту:

    Фолк-рок
  • “Популярний монстр” Ронні Радке. Escape the Fate/Falling in Reverse

    Вчора вийшов один з найкращих альбомів що я чув за цей рік, з шикарною і різноманітною музикою, а також цікавою тематикою матеріалу, від своєрідної репутації автора, до проблем сучасного суспільства. Гарний привід поглянути і на альбом, і на історію людини що його створила.

    Теми цього довгочиту:

    Музика
  • “Devil is a …” Або “списуй але не дослівно” по німецьки

    Вчора помітив доволі цікавий прецедент коли фолк-рок гурт Versengold випустив власну пісню по мотивам відносно свіжої пісні гурту Kissing Dynamite. І мова йде не про сліпий плагіат в стилі Арії і навіть не про кавер, а скоріше про сатиричне переосмислення чи навіть "уточнення" :)

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Лисий мужичьок справжній beast 😂

Вам також сподобається