Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Чи справді про Попелюшку?

Існують люди, що не знають легендарного імені Мерилін Монро? Якщо й так, то це буде мізерний відсоток людства, адже вона вважається секс-символом світової культури, натхненням для більшості людей та еталоном краси.  Її життєвий шлях називають "Історія про Попелюшку", але за чарівною посмішкою заховані безліч темних таємниць, а загадкова смерть поп-зірки досі знаходиться в секреті.

Норма Джин Мортенсон, пізніше названа Норма Джин Бейкер, народилася 1 червня 1924 року в Лос-Анджелесі. Довгий час справжній батько Норми був невідомий, та тільки в 2022 році слова матері підтвердились, і справжнім татом є Чарльз Стенлі Гіффорд.  

Гледіс не є прикладом справжньої люблячої матері. Маючи любов до вечірок, фінансові нестачі та проблеми із психікою, мати віддає третю дочку в дитячий будинок. Опікою над Нормою взяла в свої руки набожна сім'я, де виховання було доволі жорстоким, а будь-які розваги суворо заборонялись. Коли дівчинці виповнилось 7 років, мати почала приїзжати до неї та водити на розваги. Згодом, Гледіс забирає Норму на виховання для того щоб взяти позику на будинок недалеко від Голівудської чаші. 

Дитячі фотографії Норми.

Кажуть, що кожна жінка в їхньому роді з часом божеволіє. І так сталось, що маленька Норма побачила матір у конвульсіях. Тоді в Гледіс діагностували параноїду шизофренію.

Норму удочеряли 11 разів, але кожного разу повертали.

Декілька разів в дитинстві Норма стала жертвою сексуального насильства, що призвело до її заїкання. А в свої 15-16 років, щоб уникнути притулку, дівчина запропонувала Джеймсу Доґерті укласти шлюб. Через нове життя з чоловіком Норма покинула старшу школу. У 19-річному віці, коли Джеймс вступив у торговельний флот під час Другої Світової, Норма Джим працювала на заводах де виготовлялись боєприпаси. 

"З першої ж ночі, проведеної з ним, я стала сумніватися в наших відносинах ... Він мене привабив, тому що був одним з небагатьох молодих людей, до кого я не відчувала сексуальної відрази. Мені здавалося, що він наділений приголомшливими якостями, яких у мене не було. Поруч з ним у мене з'явилося помилкове відчуття безпеки. Вчора вночі я була в поганому настрої. Я була стомлена своєю недовірою до нього через іншу дівчину. Я чекала його, а він не з'являвся. Я боялася, що він побачить мене в настільки жалюгідному стані. Потім з'ясувалося, що він дійсно провів ніч з іншою жінкою. Я могла б винести відмову, але ставати дурепою я не могла ".

У 1945 році Девід Коновен провів фотозйомку для журналу на тему "Фабричних дівчат".

Для майбутньої зірки ця фотосесія стала поштовхом до незабутої мрії кінозірки. Покинувши чоловіка, який був не в захваті від роботи фотомоделі, Норма змінює свій колір волосся на золотий відтінок. Але зупинятися в ролі моделі дівчина не хотіла.

"Коли я була маленькою, ніхто не говорив мені, що я красива. Всім маленьким дівчаткам потрібно говорити, що вони красуні, навіть якщо це не так"

Дивлячись на цю красуню, складається враження впевненої в собі жінки, яка впевнено йде до своєї мрії, але це далеко було не так. Насправді Мерилін була настільки не впевненою у собі, що плакала від знімаючих її кінокамер. І тут дівчина серйозно зайнялась своїм розвитком: вчилася акторському мистецтву, займалась танцями, співами, і навіть фехтуванням. 

Така інформація змушує захоплюватися Голівудською іконою, але якби не одне "але". У ті часи, щоб потрапити у світ кіно, прості дівчата лягали у ліжко заради свого щасливого білета. І Мерилін не виняток

"Боже, я так хотіла стати краще, змінюватися, вчитися. Інших бажань у мене не було. Мені не потрібні були ані чоловіки, ані гроші, ані любов. Тільки можливість грати"

Незвично бачити Мерилін не блондинкою, правда? Так ось кінопродюсер Джон Хайд вмовив дівчину зробити кілька невеликих пластичних операцій: підправити носик, зробити виразнішою лінію щік і пухкішими губи. І на десерт його ідеєю було пофарбувати колір волосся моделі в платиновий колір. Вони разом придумали псевдонім Нормі, взявши за основу прізвище бабусі дівчини - Монро. У них навіть був короткочасний роман.

На той час Мерилін вже знімалась в декількох кінострічках, але ролі у неї були незначні. Тоді Джон вмовив компанію "20th Century Fox" укласти із актрисою 7-річний контракт. І не прогадав. Їй давали незначні ролі, які подобались глядчам. Тоді актриса вперше отримує листи від фанатів і її кар'єра стрімко летить в гору. Та ми знову повертаємося до маленького "але". 

"Я нервувала, ніяковіла, навіть соромилася того, що зробила"


Оголені фотографії блондинки на фоні червоного оксамиту потрапляють на полиці магазину. На той час в Голівуді був жорсткий табу на секс зірок, і будь-яка spicy інформація про інтим акторів могли б призвети до голосного скандалу, а також і розриву контракту. Їй говорили мовчати й уникати журналістів, але жінка виявилась набагато розумнішою і зробила "хід конем", висосавши всю вигоду для себе із гострої ситуації.

Вона лише поділилася сумною історією із свого бідного минулого і як намагалася хоч якось заробити на життя й виплачувати оренди. 

Коли ще в Норми не було грошей навіть на їжу, вона сфотографувалась для фотографа, Тома Келлі, за $50 з умовою на те, що її ніхто не впізнає. Фотограф продав фотографії моделі в Western Lithograph Co., й отримав за це $900. 

Календар не зазнав великої популярності. А ось коли ж обличчя актриси світилось всюди, то засновник відомого еротичного журналу "Playboy", Х'ю Хефнер, викупив пікантні фото та опублікував у першому номеру свого нового журналу.

Та й навіть коли про Мерилін говорили усі, мільйони не почали надходити в гаманець блондинки. Разом знявшись в головній ролі з Джейн Рассел у фільмі "Джентльмени віддають перевагу білявкам", Мерилін отримала лише жалюгідний гонорар. Фільм також відомий музичною постановою з участю міс Монро. 

“Діаманти - найкращі друзі дівчат”

Кадр із фільму "Ніагара" де Мерилін просто йде по тротуару, вважається найдовшим у світі. Актриса пройшла 35 метрів і ніхто її не зупиняв, адже були заворожені тендітною ходою ікони.

"У нас, жінок, є тільки дві зброї … Туш для вій і сльози, але ми не можемо використовувати їх одночасно"

Образ "дурної блондинки" супроводжував актрису все своє життя. Але як кажуть різні джерела: Мерилін мала IQ у 168 балів. Хоча невідомо чи дана інформація правдива. Та точно відомо, що зірка полюбляла читати. У неї була особиста бібліотека каталог якої складався із 390-ста книг: тридцять політичних біографій, твори Вільяма Фолкнера, Джозефа Конрада, Флобера та Достоєвського, книги віршів Вільяма Блейка та Емілі Дікінсон. Зірка навіть тісно дружила з письменницею Карсон Маккаллерс. 

Їй набридли постійні утиски з боку компанії, тому вона відмовляється грати ще один образ "білявки" та йде від кіностудії. Коли Монро могла дозволити собі обирати запрошення на зйомки фільму, вона починає схилятися до надмірного вживання алкоголю, куріння й навіть наркотикам. Режисери запасалися терпінням і нервами, бо Мерилін часто зривала зйомки. Вона могла розплакатися посередині кадру, накричати на гримера чи просто вередувати. Таким чином вона керувала усім процесом, де кожен бігав навкруги зірки. 

“Успіх - як ікра: смачно, але якщо її багато з’їсти, може знудити”

Монро перенесла операцію у зв'язку з ендометріозом і холецистектомією, провела 4 тижні в лікарні, в тому числі в психіатричній, лікуючись від депресії. Вона чотири рази вагітніла, але кожен раз був невдалим. Мрія мати донечку так і не збулась.

"Я б ні на хвилину не залишала її, ніде й ніколи"

На піку своєї кар'єри вийшов номер із статтею Мерилін Монро "Вовки яких я знала" де актриса розповідає про сексуальні домагання в її сторону. 

«Спочатку я хочу сказати, що це був би дуже нецікавий світ, якби не було вовків, але дівчина повинна навчитися з ними поводитися, інакше вона натрапить на купу неприємностей. Існує багато видів вовків. Деякі зловісні, інші просто веселі Чарлі, які намагаються отримати щось за безцінь, а треті роблять із цього гру. Цей останній тип є найбільш цікавим."

Чоловіки в житті Монро грали визначу роль. Вона любила увагу до себе, якої їй не вистачало в дитинстві. Одного разу зірка віднайшла свого батька, але той навіть не визнав дівчину своєю дочкою, аргументуючи це тим, що він одружений і вже має дітей. Ви лише уявіть як сильно це розбило серце дівчині, яка мріяла про батьківську ласку.

"Я часто думала, що бути коханою — значить, бути бажаною. Тепер я думаю, що бути коханою — значить, повалити іншого в прах, мати над ним повну владу".

При прочитані даних фактів складається враження, немов жінка всього лиш шукала любов. Але чи кохала Мерилін насправді? Міс Монро була в 3-х браках, мала декількох коханців та за деякими джерелами самотужки провокувала чоловіків на інтимну близькість. 

Звучить не дуже здорово, правда? Тисячі чоловіків схилялись перед красою Голівудської зірки, але вона всеодно відчувала себе самотньою.

Норми Джин більше не існувало й для самої жінки. Вона прийняла свою сексуальність з теплими обіймами, а краса стала її зброєю.

"Усі ми, слава Богу, народжені сесуальними створіннями, але шкода, що так багато людей зневажають і пригнічують цей природний дар. З нього походить мистецтво, справжнє мистецтво. Все."

Здавалось, Мерилін говорила напів шепотом. Вона відпрацьовувала свій голос разом із логопедом, який допомогав їй позбутися заікання. У роботі співачки, у жінки були невеликі гастролі, де вона виступала в Японії і Кореї. Можете послухати один із її популярних шедеврів. I Wanna Be Loved By You.

Якось акторка покинула зйомки, щоб полетіти до іншого міста заради відомого "Happy Birthday, Mister President!". Мерилін побажала сукню, яку одягнути могла лише вона. Модельєр навмисно передивився усі фільми з участю героїні, щоб створити неперевершений образ досконалості. Робота над сукнею була довгою і кропіткою. Викройка робилася на самій клієнтці. Вона, з неодмінним келихом шампанського в руці, могла годинами позувати майстрам. Створювався справжній шедевр. Сукня була без підкладки, рукавів, з оголеною спиною - було схоже на муляж, інтегральну копію форм тіла Монро. Це була ніби друга шкіра, і, звісно, ніякого носіння білизни не передбачалося. Вихід на сцену в такій сукні викликав фурор у глядачів.

До речі, цю пісню вона виконувала для президента Джона Кенеді. Кажуть, що з Монро була коханкою політичної особи. Вона хотіла, щоб він розлучився із своєю жінкою і стати головною леді - одна із теорій смертей моделі. Або ж був роман із його братом Робертом. Ця інформація невідома. 

Сказати, що тепер смерть Монро ми ніколи не дізнаємося не варто. Голівудська зірка загинула 4 серпня 1962 році в 36 років в абсолютній самоті. Причиною смерті стало отруєння барбітуратами. Чи це було самогубство, чи вбивство, чи випадковість - невідомо, але поп-зірку знайшли з телефонною трубкою. Існує запис останньої телефонної розмови Монро, який і розкриває всю таємничу смерть. Де цей запис і чому його зараз не прослухають? Невідомо, але він суворо зберігається під замком.

"Вовки" навіть після смерті зірки не перестали полювати на неї. Коли тіло співачки знаходилось у морзі, її оголено тіло фотографували для власних задоволень.

Похована красуня на Вествудському кладовищі. Щоб ви розуміли, це не спеціальне кладовище для зірок. Померлих кремують й залишають їхній порох в ящичках. Але Монро була похована без кремації. Ще при житті Х'ю Хефнер купив місце поруч із Мерилін. Він бажав, щоб його поховали над склепом секс-символом лицем вниз. Таким чином, він міг би вічно милуватися жінкою з якою відчував "особливий зв'язок". Але він похований поруч з нею. 

! Стаття писалась давно, тому вказати джерела звідки я брав інформацію не можу. Щиро перепрошую! Але залишу посилання на цікаві фільми.

Таємниця Мерілін Монро: Утрачені записи 18+

Білявка 18+ (субтрити)

7 днів і ночей з Мерилін

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Енджел Квінн
Енджел Квінн@AngelQuinn

587Прочитань
1Автори
8Читачі
На Друкарні з 25 серпня

Більше від автора

  • Що таке кібербулінг. Кіберзалякування в інтернеті.

    Кібербулінґ стає все більшою загрозою в онлайн-світі. Ця форма насильства може призвести до серйозних наслідків для психічного здоров'я та самооцінки жертв. Ця стаття спрямована для кращого розуміння про цькування в Інтернеті.

    Теми цього довгочиту:

    Кібербезпека
  • Страшна історія діда мороза

    Дід Мороз - це постать із російського та слов'янського фольклору, яка стала символом новорічних свят. Та чи всім відома справжні історія Діда Мороза? Хто він такий і чому його впровадили в Україні?

    Теми цього довгочиту:

    Різдво
  • Як розрізняти TW від CW? #ВІРТ

    Вітаю! Думаю всім знайомі дві абрівіатури: TW та CW. (тв, кв) У цій статті я хочу пояснити де доречно ставити tw/cw, а де зовсім вони не потрібні.

    Теми цього довгочиту:

    Trigger Warnings

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається