Здається, що вже пройшла вічність. Але ні. Позаду тільки 2 день з 7.

Читайте про перший день тут: https://drukarnia.com.ua/articles/dofaminovii-detoks-den-1-w45IS

Другий день дався мені не так важко, як я того очікував. Перший день був набагато складніший. І це дуже добре, сподіваюся наступні будуть ще легшими. Якщо у перший день я кілька годин боровся з бажанням здатися і ввімкнути якесь відео на ютубі, то вчора(пишу довгочити вранці наступного дня) боровся я лише пів години.

Крім того, я відчував, що навіть, якщо я ввімкну якесь відео, то воно не принесе мені задоволення. Щось таке я відчуваю і сьогодні. Ніби вже й звик до детоксу.

Як я писав у минулому довгочиті, другий день я відводив на відповіді на запитання про теперішнє, та майбутнє. Тобто, оцінював своє життя і думав про те, що я хочу отримати від нього. Скажу чесно, дається це не так легко. Буває важко зізнатися в недоліках, страхах і моментах, коли міг зробити, але побоявся або полінувався. Також помітив, що не маю якоїсь картини, де хотів би опинитися навіть через рік. На це все пішло кілька годин, а потім я прийнявся за більш звичні справи, як читання, код, конспекти, статті і т.д.

Спеціально з сіткою, мені так подобається)

Що змінилося за цих 2 дні?

Через стіни не почав бачити і супер-людиною себе досі не вважаю. Це ще попереду. Дуже рано говорити про значні зміни, які являються метою челенджу, тому сьогодні про менш серйозне.

1. Дуже рано хочу спати. 20:00 і мене вже клонить в сон(зазвичай я лягаю після 12-ої). Не вважаю це проблемою, тому що мені подобається такий сон, під нього дуже приємно щось почитати, або послухати лекцію. Звичайно, щось значуще для себе я не читаю і не слухаю в цей час. Але це вечір. Вечір не для роботи, а для відпочинку.

2. Дуже багато снів. Я колись чув про такий побічний ефект. Це подобається мені ще більше, тому що сниться щось мені дуже рідко. До речі, якщо вам нудно і ви хочете, щоб Фройд поаналізував ваші сни, то для цього є штучний інтелект . Використовуйте тільки для розваг, а не для постановки собі діагнозів, яких немає.

Ще хочу додати, що сьогодні вихідний, і десь протягом року я не обмежував себе в ці дні в розважальному контенті. Вихідні для мене завжди були святими і саме такий тип "відпочинку" я обирав. Я турбувався, що буде важко сьогодні зранку, але бажання зірватися не було взагалі. Далі пропоную почитати кілька порад, щоб довгочит був цікавішим.

Кілька речей, які зменшать шанс зриву

Чіткий план

Майже для всіх своїх справ я використовую Obsidian, тут і планер, і щоденник, і конспекти, і чорновик для дописів. Obsidian чудовий тим, що для нього прості люди можуть написати додаткові плагіни. Я таким користуюся для планування. Називається (несподівано) Day planner. Він дозволяє погодинно розпланувати день і побачити на боковій панелі гарний список справ і отримувати сповіщення, коли час починається або закінчується. Під час детоксу дуже важливо знати, чим зайнятися цілий день.

Список справ в Obsidian

ГСГС

Є речі, які посилюють бажання зірватися. Простенька абревіатура, яку я чомусь дуже швидко запам'ятав: ГСГС(Голод, Стомленість, Гнів, Самотність).

Вона корисна не тільки для детоксу, але й для боротьби з пагубними звичками, залежностями, важлива для правильного харчування.

Чому її потрібно тримати в голові?

Щоб не допускати цих станів. Без них нікуди, звичайно, вони будуть. Але ми можемо слідкувати і не допускати надмірності. Робити перерви, налаштувати харчування, розбиратися в емоціях та працювати з ними, більше спілкуватися з рідними і друзями. Усе це стовпи, на яких стоїть задоволення життям. Тому запам'ятайте теж і не допускайте будь-якого з цих станів.


Дякую за увагу! Завтра новий довгочит, я сподіваюся. Не забувайте підписуватися на мене тут і в телеграмі, там більше про моє життя.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
еліяху
еліяху@eliahu

1.6KПрочитань
6Автори
33Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

От якраз з СГСГ у мене часто не все ок

А як Obsidian синхронізуєш зараз?

Вам також сподобається