Galactic Empire. Зоряні Війни в стилі Heavy Metal

Сьогодні фанати по всій планеті святкують День Зоряних Війн і саме час згадати про гурт який майже всю свою творчість побудував на любові до цього всесвіту і завдяки якому це свято можна проводити під музику в стилі геві-метал.

Кінець 2015 року. На екрани якраз виходить перший за довгий час фільм по франшизі Зоряні Війни. Суперечки і розчарування від творінь Диснея ще були далеко і не проглядались навіть на горизонті, а про те що 9й епізод 4ма роками пізніше може вийти таким як він вийшов, не могли помислити навіть найбільші песимісти. І саме в цей благодатний час на просторах ютубу музиканти-фанати всесвіту запускають новий проект: Galactic Empire.

Star Wars Main Theme - Single by Galactic Empire

Автентичні костюми персонажів, що мали відношення до імперії, впізнавана музика Джона Уільямса в більш важкому звучанні і невеличкі фанатські жарти. Саме це побачили і почули фанати в відео цього гурту.

Особливо порадувало їхнє друге відео. Окрім “Імперського маршу”, який не сплутати ні з чим іншим, було накреативлено мабуть найепічнішу відкриваючу сцену для подібних відео. Ну а камео Чубакки вписано було взагалі шедеврально.

Galactic Empire - Star Wars - The Imperial March

Впродовж 2016 року вийшов цілий альбом таких метал-каверів. А після цього ще впродовж кількох років вони дозаписували на них додаткові відео, роблячи з кожного з них яскраве шоу. Чого тільки вартує імпровізований “хор” для “Duel of the Fates”.

Galactic Empire - Duel of the Fates

До речі, щонайменше одне з їх відео вийшло саме на День Зоряних Війн, але 2018 року:

Galactic Empire - March Of The Resistance

В 2018 році вийшов другий альбом гурту під “дуже неочікуваною” назвою “Episode II”. Оскільки всі найхітовіші на той момент мелодії вже було озвучено в першому альбомі, цей вийшов не таким яскравим. Найбільш пам’ятною вийшла його обкладинка з альтернативними дизайнами персонажів.

Galactic Empire - Rey's Theme

Оскільки для подібного кавер-бенду матеріал для роботи штука дуже вичерпна, на довгий час вони затихли і не видавали нічого нового. Але в цей час почав працювати серіальний конвеєр, який регулярно видавав яскраві і цікаві проекти, з перервою на те щоб випустити Кенобі (наскільки я люблю цього персонажа, настільки ж не люблю той шмат фансервісу що вони обізвали серіалом про нього). Відповідно піднакопичилось роботи і для наших сьогоднішніх героїв.

Звичайно ж вони не могли обійти увагою тему з серіалу Мандалорець.

Galactic Empire "The Mandalorian" Official Music Video

Але не забули вони і про інші проекти, як наприклад “Бракована Партія”:

Galactic Empire Bad Batch Theme (Star Wars Metal Version)

Або тема з “Книги Бобби Фетта”:

Galactic Empire "The Book Of Boba Fett" Theme

Всього цих каверів назбиралось на цілий третій альбом, під назвою “Special Edition”.

Обкладинка 3го альбому

Оскільки мелодії по Зоряним Війнам річ дефіцитна, ще з 2022 року почали з’являтись і окремі кавери на інші франшизи від цього ж гурту. Першим таким кавером став “Парк Юрського Періоду”:

Galactic Empire "Jurassic Park Theme"

Продовжив цю справу торік Індіана Джонс:

Galactic Empire "Indiana Jones Theme"

Ну а цього року, на фоні виходу Людей-Х’97, їх руки дійшли і до мелодії вже класичного мультсеріалу:

X-Men Theme

Важко сказати куди далі занесе творчість цей гурт, але той факт що вони почали виходити за рамки однієї франшизи, натякає що ми можемо почути ще чимало їхніх робіт.

Бонус

Раз випуск в певному сенсі святковий, на додачу до творчості цього гурту згадаю ще одну дуже вдалу і яскраву каверну роботу по франшизі:

Cello Wars (Star Wars Parody) Lightsaber Duel - The Piano Guys

І на цій однозначно позитивній ноті на цьому і завершу. May the 4th be with you і да прибуде з вами хороша музика!

П.С. Зоряні Війни є одним з моїх найбільших хобі ще з студентських часів, тож на додачу до музичного блогу я вирішив в якості експерименту запустити ще один, тепер вже присвячений улюбленій франшизі:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.1KПрочитань
2Автори
19Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Lordi. Євробачення що змінило все і монструозна молитва хард року

    Гортаючи стрічку новин неможливо оминути той факт, що сьогодні фінал Євробачення. Своєрідне шоу, на якому не часто вдається помітити щось дійсно цікаве, але 18 років тому один виступ на ньому перевернув моє життя. Тож чому б не згадати про гурт що здійснив ту революцію.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Абсурд на серйозних щах, частина 2. Сплав веселих металів

    Якщо спитати більшість слухачів про їх асоціації з рок музикою чи металом, то навряд ми почуємо про сатиру, гумор, пародії, чи ще якийсь веселий балаган. Але насправді подібної творчості також вистачає. І іноді вона приймає дійсно чудернацькі форми.

    Теми цього довгочиту:

    Підбірка Пісень
  • Абсурд на серйозних щах, частина 1. Шалена десятка power metal

    Далеко не всі метал-гурти пишуть серйозні тексти і є зразками байкерської брутальності. Ще з 80х років в метал музиці є місто гумору, самоіронії, а місцями і відвертій пародії. В цій підбірці будуть представники напряму power metal, в якому серйозність і абсурдність часті сусіди

    Теми цього довгочиту:

    Метал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається