[Heavy Metal Christmas] Orion's Reign. Майже новорічний гурт і виконавець найепічнішого Щедрика

Напередодні новорічних свят хочеться поділитись деякими знахідками цікавих рок і метал версій новорічних пісень. І оскільки серед цих знахідок чимала кількість припадає саме на гурт Orion's Reign і його друзів, думаю варто їм приділити окремий текст-підбірку.

Christmas Canon

Грецький гурт Orion's Reign існує з 2001 року. Але не зважаючи на такий чималий вже вік, в їх доробку наразі лише 2 авторських альбоми: Nuclear Winter (2011) і Scores of War (2018). Не найочікуваніші назви альбомів для гурту який стійко асоціюється з різдвяною музикою, але це один з тих випадків коли побічна активність спрацьовує значно краще ніж основна творчість. Все таки, на відміну від Raskasta Joulua, цей гурт початково не задумувався як новорічний.

Перший їх різдвяний кавер вийшов наприкінці 2012 року на класику “We Wish You a Merry Christmas” за участі пари гостьових вокалістів: Marit Børresen (яка більше віддома під псевдонімом “Minniva”, під яким пізніше почала виступати на ютубі) і ще на той момент ютубера-початківця з псевдонімом Pellek.

We Wish You a Merry Christmas

Важко сказати що саме їх підштовхнуло до такої святкової колаборації, але факт полягає в тому, що вистрілила вона явно краще за їх на той момент єдиний власний альбом і всі інші зроблені ними кавери. Цілком можливо, враховуючи різноманіття каверів на їх каналі до і після того, що тут спрацював метод “проб і помилок”: перепробували все що могли і так нащупали свою “золоту жилу”.

Дещо нагадує ситуацію з Broken Peach, гуртом що попри всі свої зусилля здебільшого залишається гуртом Гелловінських каверів.

Але на відміну від гелловінської команди, цей гурт схоже не одразу впізнав свою жилу і наступний світковий період вони успішно пропустили. Зате вже наприкінці 2014 вони схаменулись і видали цілу серію святкових каверів.

Rudolph the Red Nosed Reindeer

“The First Noel”, “Rudolph the Red Nosed Reindeer” і, головне, “Carol Of The Bells” (тобто по суті наш “Щедрик”). Вони зробили шикарну симфонічно-металічну обробку, яку можна сміливо називати найепічнішою версію Щедрика з усіх зроблених!

Carol Of The Bells

Наступного року вони знову роблять колаборацію з Minniva, яка на той момент вже запустила власний канал, і на роки це поєднання стає традиційним для святкових каверів гурту.

Deck The Halls

Розповідати тут особливо нема чого, тож просто додам кілька яскравих робіт виконаних в такому поєднанні.

Jingle Bells
Santa Claus is Coming to Town
Joy To The World

Восени 2020 року Minniva на рік зникає з ютубу (пізніше вона пояснювала що вигоріла і вимушена була взяти час на лікування і відновлення). Без неї тимчасово припиняється і традиція новорічної музики і у Orion’s Reign. Тим не менш наприкінці 2021 відбувається короткочасне повернення Мінніви і серед 3х записів того періоду встигає з’явитись і ще один новорічний кавер:

All I want for Christmas is you

На минулорічні свята гурт не випускав нічого нового, що найімовірніше було пов’язано з повторною відсутністю їх коллеги. Але вже цього року вони повернулись і запропонували щось нове. Окрім участі вже нової вокалістки, на цей замість переспіву вже відомих композицій вони вирішили запропонувати свіженаписану авторську пісню:

ORION'S REIGN - A Lot To Be Done By Christmas

Вийшло не так яскраво як з аранжуваннями перевірених часом пісень, але сама задумка цікава і цілком можливо що гурт ще в майбутньому зможе здивувати.

Тим не менш, вже навіть з того що є можна сформувати непоганий святковий плейлист. Але його можна ще дуже помітно доповнити. І про те чим і від кого його наповнити, я найближчим часом хочу зробити ще один текст, але вже не по окремим гуртам, а “солянку” з найцікавіших робіт різних рок-виконавців.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.3KПрочитань
2Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 1

    Рок 80их... Золота доба цього жанру. Купа яскравих гуртів і хітів які знає кожен. Я довго думав з якого боку підійти до цієї теми. Якщо писати окремо про кожного, то можна закопатись на роки. Тож давайте спробуємо так: новий плейлист, по мірі його наповнення коментарі на додане.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок і метал з важливим соціальним посилом

    Якщо подивитись на більшість пісень, то ви побачите що не так багато з них чіпає проблеми дискримінації, ветеранів, хвороб Не ті теми якими продаш музику. Та і важкі це роботи, як для створення, так і часом ознайомлення. Але є ті, хто готові співати про це. Про них і піде мова.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок проти цензури. Twisted Sister проти сенату

    В сьогоднішньому тексті я пропоную трошки відступити від огляду гуртів, музикантів і напрямів, а натомість зануритись в глибини музичної історії. А точніше в один з її найколоритніших епізодів. 1985 рік. Золота пора рок музики. І слухання сенату з виступом що увійшов в історію.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Класний вийшов топік!

Вам також сподобається