[HOI4: Куток розробників] Роти підтримки

Ориґінал: Developer Corner | Support Companies (дата публікації: 31 травня 2023)


Ahojte všetci!

Сьогодні ми розглянемо один із фундаційних блоків HOI4 — дизайн дивізій — і деякі зміни. які ми сюди вносимо. Цей куток розробників може здатися менш ґрандіозним за попередні, але розробка дивізій досі лишається вкрай важливою для гри. А ще це та її частина, якої ми, по суті, не торкалися з самого випуску гри.

Ті з вас, хто має особливо гарну пам’ять, можуть пригадати, як у своїй ранній мапі планів я згадував бажання поліпшити те, як доктрини впливають на створення гравцем дизайнів дивізій. Першим кроком до реалізації цього стане додання нового «виміру» до вибору рот підтримки.

Зміни до рот підтримки

Вигляд стандартної піхотної дивізії Німеччини

Погляньмо на один із початкових шаблонів Німеччини. В звичайних умовах, саперна рота надає +5 до бонусу до укріпленості на своєму базовому рівні: тут вона дає +2 (і ще +0.25 окремо).

Модифікатори саперної роти

А ось тут — пояснення, чому так. Тут саперна рота більше не дає базовий бонус +5 до укріпленості. Натомість, за початковими характеристиками вона надає бонус +0.25 за кожен піший батальйон у дивізії.

Як ефекти роти застосовуються до дивізії

Як можна побачити, цей бонус не застосовується до батальйонів кінноти, які я поставив у піхотну дивізію. До пояснень цієї зміни ми повернемося трохи згодом, але можна впевнено сказати це:

Роти підтримки тепер можуть надавати помножувальні або додавальні бонуси до фронтових батайльонів певних категорій всередині власної дивізії.

Хоча це й може здатися малою зміною, це дозволить нам краще передати ефекти певних новіших доктрин і технологій. А ще додає цілий вимір можливостей при виборі рот підтримки.

Зміни в існуючих ротах (це може радикально змінитися)

Саперні роти

Як можна побачити вище, саперна рота зміниться помітно. В неї залишиться загальний бонус до укріпленості, отримуваний від технологій, але змістивши бонус більше на привʼязку до кількості батальонів, ми можемо спростити деякі труднощі з укріпленістю та знизити її цінність для ґеймплею org-wall. Сама по собі укріпленість, звісно, є характеристикою помножувальною. Тому ми ретельно стежимо, щоби її верхня межа не надто перевищила попередньо можливі значення.

Розвідроти

Це занедбане дитя в сімействі рот підтримки нарешті отримує нові можливості. Розвідрота завжди буда ротою дуже неефективною, тож ці зміни спрямовані на відкоригування цінності тактичної розвідки на полі бою. За замовчуванням, кінний, моторизований і легкоброньований види розвідрот тепер матимуть 10% бонус до протипіхотної атаки всіх батальйонів артилерійської категорії.

Зауважте, що ми робимо акцент на ефектах розвідки на артилерію, а не загальну піхоту з причин балансування гри.

Броньована ж розвідрота надаватиме 10% бонус до протитанкової атаки до всіх танкових батальйонів.

Розвідроти також отримають іще кілька нових іграшок — деякі з них ми розглянемо в огляді доктрин, а інші — в пізнішому щоденнику.

Польові шпиталі

Тут у нас дещо інакший модифікатор: польові шпиталі тепер збільшують боєздатність усіх піхотних батальйонів своєї дивізії на 10%. Це означає пропорційно менші втрати людських ресурсів й оснащення при отриманні пошкоджень.

Вогнеметні танки

Вони тепер збільшують прорив усіх піхотних батайльонів на 5%.

Військова поліція

Будучи ротою маловживаною поза конкретними шаблонами гарнізонів, ми хотілм дати їй трохи більший функціонал у фронтовмх дивізіях. Тепер ця рота збільшуватиме базовий темп відновлення організації всіх піхотних батальйонів на 20%.

Зміни в доктринах

Ми все ще працюємо над тим, як вони будуть виглядати, але ось приклад того, що ми запланували:

Розосереджена підтримка: роти звʼязку тепер отримують 10% до захисту всіх артилерійських батальйонів у дивізії
Повітряно-наземна битва: стандартна розвідрота дають 10% до повітряної атаки батальйонів ППО
Механізована хвиля: легкоброньована розвідрота дає 1 до макс. організації всім пішим батальйонам дивізії
Центральне планування: роти логістику додають 5% до захисту всіх піхотних батальйонів дивізії

Як було згадано вище, в нас є більше планів на цю ідею, але це має стати прикладом того, що буде додано пізніше. Ці зміни, в теорії, мусять додати глибини до вибору рот підтримки при створенні шаблонів дивізії, акцентуючи увагу на важливості координації між різними видами військ. Також це дає нам можливість вирівняти характеристики недостатньо ефективних рот і зробити це трохи реалістичніше, ніж крізь базові значення.

Звісно, ціна виробництва корисних рот буде схиляти до більших розмірів дивізій. Саме за цим ми стежимо. Та ми задоволені цим курсом.

Крім того, що це значна зміна балансу гри (а ще потужний інструмент для модоробів), ці зміни стануть необхідні для механіки, яку ми покажемо в майбутньому щоденнику. А доти можете спробувати здогадатися ;)

І, раз зайшла мова за щоденники, ми повернемося наступного тижня... Залишайтеся на зв’язку та занотуйте це в календар!

Arheo

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Galāthos
Galāthos@leton

Перекладач-аматор

379Прочитань
3Автори
6Читачі
На Друкарні з 10 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається