І це не робить тебе гіршим або кращим…

Пам’ятаю, як в дитинстві почула фразу: «Кожна людина, яка з’являється в житті, може тебе чомусь навчити». Не знаю, як тоді, але зараз я трохи з нею не згодна, бо, на мою думку, не кожен може чомусь навчити, але кожен може допомогти відчути, ким ти є та ким ти не є.

На перший погляд, це може показатися складним, але за своєю суттю все зводиться до питань: яким речам, обставинам, людям у своєму житті ти кажеш «так», а яким – «ні». Й саме це є так званим індикатором. Хочеш побачити себе? іншого? Зверни увагу саме на ці речі.

Бонус плюсом до цього процесу йде твоя здатність рухатись (вперед, назад або брати тайм-аут) й можливість приймати зовсім інші рішення, змінювати напрямок або орієнтири. Й в безлюдній бульбашці ти б просто сприймав все за факт, але при взаємодії відбувається перетворення на виклик.

Зміни є невіддільними. Зміни дорівнюють виклику й, відповідно, рішенню.

 

Уяви собі, що ти спілкуєшся декілька років з людиною, живеш разом з нею або працюєш. А одного разу ти кажеш «ні», хоча інший за звичкою орієнтується на «так». Й це не робить нікого з вас двох гіршим чи кращим, це лише підкреслює ким хто є  у даний проміжок часу.

Це можна обговорити. Можна спостерігати. Можна дати час для звикання. Можна відразу все розірвати. Все залежить від того, чому ви кажете «так», чому ви кажете «ні».

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Настя Хом'якова
Настя Хом'якова@Nastya_Homka

оповідач внутрішнього світу

364Прочитань
0Автори
11Читачі
На Друкарні з 3 жовтня

Більше від автора

  • Задоволення заради задоволення

    Читаючи книгу «Дофамінове покоління. Де межа між болем та задоволенням», я спіймала себе на роздумах, якими хочу поділитися з вами.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • З чого починаються зміни? – 2

    Зміни розпочинаються з відчуття себе. Марафон з розуміння основ турботи про себе. А що ж підкреслює, формує, підсилює відчуття себе? Поговоримо про це в серії дописів зі схожою назвою – з чого починаються зміни?

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається