Критичне мислення - як м‘яз

Критичне мислення (critical thinking) - це навичка, якою необхідно користуватись щодня, як ранкова зарядка, як прийом витамінів - це зміцнює нас як людей.

Я гадаю, що ви зустрічали таких людей, які сліпо вірять в гороскопи і передбачення. Не викупаючі власних можливостей і цілей таким чином - вони хочуть перекласти відповідальність за своє життя умовно на «рандом». Спочатку їх тішить гороскоп, що в них в все буде ок, потім якась говоряща голова з YouTube або з Тік ток розповідає, як їм жити(і часто буває, що ці поради хибні або шкідливі). І коли людина не має звички мислити критично - їй у вуха можуть заливати будь-яку чухню. А навіщо нам витрачати час, а іноді і гроші на це? Часто жертвами стають найвразливіші верстви населення - підлітки і старші люди. Підлітки - через малий досвід життя вірять всяким партакам уботам, і не усвідомлюючи наскільки це шкідлива людина(імхо, все схоже на те, що він шахрай і бреше як дихає, навіщо). А старші люди - звикли до ТБ, де їм розкажуть те, за що заплачено, не треба обирати канали - можна їх тільки переключити.

Та і є ще такі люди(боюсь, що це більшість) - вони не чистять інфопростір, вони дивляться тренди і їм важко приділити час, щоб визначитись кого дивитись і головне - чому?

Тому ..прокачуйте своє критичне мислення, займайте свою позицію(а не чиюсь позу), тренуйте і підтримуйте цей м’яз «критичного мислення», щоб він не обвис ,не заплив жиром, не набряк, а був міцним і здоровим 😄

Я наприклад, завжди шукаю інформацію про людину/ресурс, яка викликає хоч якісь сумніви. Якщо є речі, які не співпадають з моїми принципами і правилами - я обходжу це джерело інформації , можу ще друзям і близьким розповісти - що з ним не так і чому не варто витрачати свій час на це. А далі - це вже їх справа.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Lika
Lika@OM_Lika

589Прочитань
7Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Я плету безпечні дреди

    Короче, дреди це про неповторний стиль, про зручність та експерименти.

    Теми цього довгочиту:

    Дреди
  • Актив та пасив. Планування. Частина 2.

    Активність - це про спосіб мислення. Планування ж виступає тут важливим інструментом, як ми структуризувати своє мислення в дії.

    Теми цього довгочиту:

    Мотивація

Вам також сподобається

Коментарі (2)

ПХАХАХАЗАХ ГОВОРЯЩЯЯ ГОЛОВА С ЮТУБА ПОРВАЛО. доречі факти королево🥰

Вам також сподобається