Лайфхаки для юних філософів

Любі студенти! Філософи, культурологи, психологи, політологи, та хоч історики, філологи, математики та технарі зі Львова та світу — лайфхаки! 💕

Учасники товариства Aureum medium надзвичайно раді бачити молоду кров. Ми бажаємо стати вашими друзями, менторами, колегами. Бути ними протягом всього навчального періоду, а то й довше. Повірте, ви не пошкодуєте.

Проте! Якщо досі вагаєтеся… якщо вас (не дай бог, звісно) раптом переслідує думка «а начорта воно мені все треба» — ловіть декілька лайфхаків, які допоможуть вам орієнтуватися серед Філософів.

  1. Просто отримуйте задоволення! Ні, серйозно. Філософія може здаватися надто серйозною, через це її нерідко плутають з історією. Воно вам не треба. Спробуйте одразу ж вловити свободу, яку вона дає, як тільки ви познайомитеся з основними поняттями на пропедевтиці, та намагайтеся продукувати нові ідеї.

  2. Знову очевидне, але про це не варто забувати — не бійтеся помилок. Плутайте апейрон з водою, Платона з Арістотелем, Епікура з Демокритом. Кажіть, що Сократ навчав Арістотеля, а той, своєю чергою, Гомера. Вживайте слово «естетичний» до всього підряд. В перший рік навчання у вас все настільки сплутається в голові, що такі речі будуть нормою. Основне — помічайте помилки, вчіться аналізувати, багато слухайте і завдяки цьому боріться з ними. Бо як ще творити науку?

  3. Задавайте питання, приєднуйтеся до інших наших соціальних мереж. Кожен учасник товариства з радістю вам допоможе.

  4. Ходіть на зустрічі. Більшість філософів інтроверти, це норма. Але лише в діалозі народжується істина, тому намагайтеся виходити з зони комфорту. Пам’ятайте — ми такі ж самі, а тому не кусаємося.

  5. Беріть участь в житті громади. Пропонуйте ідеї, веселіть нас, спілкуйтеся, якщо не є творчою людиною. Знімайте відео, пишіть тексти, створюйте заходи, якщо вважаєте себе креативними. Будьте менеджерами, якщо народилися з бізнесом у крові. Нам потрібні всі!

✨ І пам’ятайте — ніяких стереотипів. Філософія, хоч і вимагає розуміння історичного, культурного, політичного контексту, але все ж не зводиться до імен, дат чи подій. Вона не зводиться навіть до понять та категорій. Це водночас наука та інструмент мислення, це внутрішній рушій, який дозволяє одночасно шукати сенс в аніме, картинах Босха та творчості Жадана. Відкидайте рамки. Бо філософ це не той, хто добре знає історію та орієнтується в сучасності. Це той, хто може заглянути в майбутнє.

А що б ви ще додали до цього списку?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Aureum Medium
Aureum Medium@aureum_medium

Наукове товариство філософії

271Прочитань
0Автори
11Читачі
На Друкарні з 24 червня

Більше від автора

  • П'єр Бель "Про толерантність", або "Про терпимість"

    П’єр Бель унікальний мислитель. Він чи не найвідоміший філософ-кальвініст. Але Белю не пощастило, бо він жив в епоху Короля-сонця, котрий в 1685 році відмінив Нантський едикт (саме сей закон ґарантував свободу віросповідання для французьких протестантів в період 1598-1685 рр.).

    Теми цього довгочиту:

    Філософія
  • Сократ: історія про людину, яку світ так і не спіймав

    За барною стійкою незмінного місця наших зустрічей сиділо двоє: кремезний бородатий чоловік за сімдесят та хтось зі студентів Товариства (це було настільки давно, що історія вже й статі не пам'ятає).

    Теми цього довгочиту:

    Філософія
  • Етичні аспекти дружби, справедливости, “Aureum medium” й іншого в Аристотеля.

    Під час однієї з наступних зустрічей у барі, де Товариство взналося з філософами, бармен натякнув: якщо присісти за о-о-он той столик, подивитися в о-о-он той бік (а ще замовити о-о-оце грецьке напівсолодке), можна побачити цікавих людей, почути їхні цікаві бесіди. Так і зробили.

    Теми цього довгочиту:

    Філософія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається