Лор Кіслева з саплемента 6-ої редакції Warhammer Fantasy Battles

Переклад мого товариша. https://t.me/Olorenson

Кіслев

Крижане тзарство Кіслева породжує міцних і витривалих людей не лише через суворий клімат, але й через постійні грабіжницькі напади з Пусток Хаосу.

Кіслев лежить на північному сході Імперії і є найпівнічніша «цивілізована» нація. Вона межує з Імперією на півдні та заході, Морем Кігтів на заході, Країною Тролів на півночі та Горами Краю Світів на сході та північному сході.

Північний кордон країни є погано визначеним, але багато хто проводить його на річці Линськ, яка тече на захід від Гір Краю Світів до Моря Кігтів, тоді як її кордон з Імперією встановлено на річці Урской (наз. бог Урсун), притока Талабека. Північ Кіслева ледве відрізняється від Країни тролів і тундри за її межами, більш лісистої на сході в передгір’ях. Деякі племена Кіслева подорожують далі на північ за ріку Линск, у Країну Тролів і на схід уздовж Високого Перевалу. Це холодна, неродюча земля, і більшість кіслевітів, які живуть тут, ведуть кочовий спосіб життя, постійно переїжджаючи з одного пасовища на інше, подібно до племен мародерів Тіньових земель.

Далі на південь Кіслев стає більш гостинним, хоча все ще прохолодним впродовж усього року. Більша кількість садиб процвітає на цих землях, хоча видобутого каменю не вистачає, тому будівлі, як правило, будуються з необтесаних порід або дерев’яних конструкцій, що надає їм сільського вигляду, який жителі Імперії вважають відсталим і не цивілізованим. Це зовсім не так щодо могутніх палаців та храмів в містах з їхніми характерними золотими цибулевими куполами та вежами.

У Кіслеві є три великих міста: Прааг, Еренград і столиця яка називається Кіслев. Кожне місто має свою особливу історію та індивідуальність і хоча всі ці міста населені кисливитами, кожне з них має власний характер.

Місто Кіслев

Столиця нації та резиденція тзарів і тзариць, які правлять країною, Кіслев є найбільшим і найрозвиненішим із трьох міст. Розташоване неподалік від Урська, воно практично на кордоні з Імперією і багато імперських звичаїв та естетичних цінностей вплинули на життя, літературу та архітектуру Кіслева. Заснований як столиця Ханами та Ханськими-королевами народу Господарів у 1 році (Імп Календ. 1524). Він був в облозі кілька разів у своїй історії але ніколи не падав перед ворогом.

У центрі Кіслева розташовані Палаци Боха, спадковий резиденція влади, побудована під час правління тзаря Бориса Бохи після того, як оригінальний Палац Господарин був майже зруйнований під час Великої війни проти Хаосу в 778 році (Імп Календ 2302).

Місто Еренгард

Спочатку це була столиця Унголів, коли Еренгард був просто обгородженим містом, відомим як Норвард, а пізніше захоплений Господарями. Зараз Еренград є головним торговим містом Кіслева та його найбільшим портом. Розташований на узбережжі Моря Кігтів, сюди приходять судна з усього Старого Світу, Нового Світу та навіть Норски з товарами, рабами, дорогоцінним камінням і металами. У Кіслева немає постійного флоту і незважаючи на патрулі Імперського флоту води Моря Кігтів небезпечні, тому всі торговці озброєні і мало чим відрізняються від військових кораблів тому, а в часи небезпеки вони можуть бути призвані на службу Тзарицею.

Місто Прааг

Прааг, також відомий як Прокляте місто, є найпівнічнішим із найбільших поселень Кіслева, і його кілька разів захоплювали північні племена. Під час Великої війни проти Хаосу самі стіни та будівлі були настільки зіпсовані енергією Хаосу, що з них виросли щупальця та очі. Крики відлунювали від дахів, а земля під містом ворушилася й корчилася. Після перемоги у війні, кіслевіти зрівняли Прааг із землею та відбудували його заново, хоча досі ходять чутки, що там залишилася темна пляма. Більшість приїзжих вважають жителів Прага метушливими і нервовими, а також параноїками та потенційно перебувають у союзі з темними силами Півночі. Прааг також є центром збору розрізнених кінних племен під час війни, в місті проживає значна кількість унголів. Це призвело до того, що Прааг тричі намагався вийти з-під влади тзарів; двічі місто було змушене підкорятися торговим ембарго з півдня, а втретє місто було повернуто військовою силою, і тепер ним керує губернатор-господар, відповідальний лише перед самою тзарицею.

Далі буде...

“Як ведмідь ворчить"
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras
Taras@voncarstein123

Викладаю тут свої переклади

2.8KПрочитань
13Автори
29Читачі
На Друкарні з 20 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Тзарство? Нащо так?

Вам також сподобається