Мувмент в іграх на прикладі Apex Legends

Те, що відрізняє звичайного гравця від більш професійного - мувмент. Шо ж таке мувмент? Це різні комбінації рухів, які виводять твій стиль переміщення та мислення на новий рівень. Мабуть, те, що опанував кожен, це стрейф. Як на мене, ця частина мувмента необхідна.

Але я хотів би розібрати більш цікаві речі на прикладі пречудового battle royale, цебто Apex Legends.

ВАЖЛИВО: ДЛЯ МУВМЕНТУ РАДЖУ ЗАБІНДИТИ СТРИБОК НА КОЛЕСО МИШКИ ТА ПРОБІЛ, БО КОЖНА КЛАВІША БУДЕ НАТИСКАТИ СЯ СИТУАТИВНО ТА ОДНИМ ПРОБІЛОМ НЕ ОБІЙТИСЯ

Стрибок від стін або Wall Jump

Що ж це таке? Сподіваюся, що особливо пояснювати не треба, бо сама назва говорить за себе. Я вмикнув відображення кнопок екрану, щоб ви побачили необхідну для цього комбінацію. Але через якість, видно її дуже погано.

Тож ви маєте розбігтися як слід, натиснути Ctrl+Space для більш ефективного стрибка, потім відпустити всі клавіши та підібрати таймінг так, щоб ваш персонаж зачепився за поверхню для того, щоб лізти вверх, але ви маєте натиснути стрибок(колесо мишки) чим ви зіб'єте анімацію підйому вверх та відскочете від стіни.

Дякую Друкарні за якість

Вище ви можете побачити приклад того, як це має виглядати. Для чого він?

По-перше, стрибок від стін буде вище за звичайний. Тому ви можете економити за його рахунок секунди на анімацію підйому, якщо відштовхнетися від однієї стінки та стрибнете на протилежну.

По-друге, це може бути speed boost, цебто бонус до швидкості.

По-третє, стрибок від стін набагато довше за звичайний. Тому ви з легкістю зможете перестрибувати далекі один від одного платформи, як це показано нижче:

Ну і фінальне, що ви зможете відштовхнустия від зворотньої сторони стінки. Але для цього треба ще додати невеликий елемент паркуру.

Ви маєте навчитись стрибати вперед з платформи та в стрибку повертатися в сторону початкового місця стрибку. Для того ви маєте розбіжатися, потім, коли ви будете в повітрі, то відтиснути всі клавіши та затиснути кнопку повороту A/D.

Після цього ми комбінуємо це та отримуємо:

Зіплайн мувмент

Ми всі знаємо, що зіплайн це чудова річ яка дуже економить наш час, тому що це найкоротший шлях від однієї його точки до іншої.

Після якогось часу проведеного в грі,там маєте зрозуміти всі необхідні механіки. Коли ви відчипляєтися від зіплайну, то вас трохи підкидає, щоб ви могли долетіти до якоїсь платформи, між якими він натягнутий. Але це можна і використати як буст для стрибка. Порівняйте звичайний стрибок та цей:

Але є ще більш складний, але від того ще крутіший, трюк. Все що вам потрібно,це схопитися за зіплайн, потім відчепитися, повернути мишею на 180° та зробити так стільки, скільки це буде треба. От як це виглядає:

Як бачите, моє переміщення йде зигзагом. Якщо все відбувається в приміщенні, де зірка відіграє роль комунікації між поверхами будівлі, то можна комбінувати це з Wall Jump-ом.

Звичайно те, що я не можу не показати, бо це також, як на мене мувмент, але той, що ми опановуємо самі. Це зміна твого напряму руху на зіплайні, а тобто повороти на 180° під час їх використання.

Підсумок

Що ж, вітаю! Це був базовий мувмент, який юзают всі смурфи. Я почав зустрічати це та тренувати це рівня з 150го, але вам раджу опановувати це одразу, як тільки ви зрозумієте як все працює в грі(механіка).

Розширюйте, покращуйте, вдосконалюйте, зміцнюйте український контент.

Слава Україні!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Пан Євген
Пан Євген@Ukrainian

4.3KПрочитань
0Автори
65Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається