Музика натхненна іграми. Частина 3. Відьмак 3 + Серіальний бонус

Продовжити цикл підбірок ютубівської музичної творчості по іграм хочеться підбіркою по третьому відмакові, грі від польських розробників, що завоювала серця фанатів по всьому світу. І дала чималий поштовх до творчості деяким з них.

Malukah

Як і в випадку з Скаримом, почати пропоную з мексиканки Malukah. Ці дві гри мають чималу частку спільної аудиторії, тож не доводиться дивуватись і тому що надихались багато де й ті ж самі музиканти.

Конкретно вона зробила свою версію відомої всім гравцям пісні Пресцилли, що що описує складні відносини відьмака і його чорноволосої магічки.

Malukah - Priscilla's Song

Miracle of Sound

А от хто дійсно розгорнувся на повну, то це автор каналу Miracle of Sound. Почав він ще на другому, менш відомому відьмакові. По ньому вийшла пісенька “Silver & Steel”.

WITCHER 2 SONG - Silver & Steel

А коли вже вийшов відьмак третій, впродовж 4х років він зробив 5 музичних шедеврів присвячений пригодам Геральта і компанії. Перша з цих пісень була присвячена власне Білому Вовку:

WAKE THE WHITE WOLF by Miracle Of Sound (Witcher 3 Song)

Музика зроблена максимально наближено до оригінального ігрового саундтреку в стилі темного фолку, тож її легко було б прийняти і за ігрову композицію.

Після батька настала черга оспівати доньку. “Lady Of Worlds”, містично красива і епічна пісня про Циріллу, юну відьмачку з унікальним успадкованим даром.

Lady Of Worlds by Miracle Of Sound

Магічне поєднання голосів автора і запрошеної співачки створюють особливий шарм саме цієї композиції.

Власну пісню заслужила і найскайримівська провінція гри: острова Скелліге:

SKELLIGE WINDS

Гра завершувала шлях Геральта через події трилогії і давала нам зрозуміти що легендарному персонажу час вже піти на пенсію в цьому всесвіті. Він встиг пройти чималий, насичений і непростий шлях і саме цьому шляху була присвячена третя пісня:

The Path

Історія третього відьмака дала свого часу неочікуване відгалудження: Гвент. Те що створювалося як мінігра всередині гри отримало таку популярність, то студія розробників випустила її у вигляді окремої гри. А ще Гвент отримав власну присвяту від нашого героя:

ANOTHER ROUND OF GWENT

Deloraine

Чеському гурту Deloraine я в минулому присвятив окремий текст, тож повторюватись не буду. В контексті цієї підбірки варто згадати що саме з каверів по відьмаку починалась їх історія і до них вони регулярно повертались і потім. Нижче кілька прикладів їх робіт по відьмаку:

Deloraine - Priscilla´s Song
Deloraine - Yennefer
Deloraine — Steel For Humans

Ну а більш розгорнуто можна прочитати і послухати отут:

Skar Productions

Якщо всі попередні роботи це чистий фолк, або фолк рок, то на закуску я залишив важкенький шмат високоякісного епічного металу. Серед всіх ютуберських метал-каверщиків Скар вже давно став одним з найкращих. І те що він зміг зробити з пісні “The Wolven Storm” в черговий раз вражає. Епічність виконання виходить за межу будь якої шкали вимірювання.

The Witcher 3 - The Wolven Storm

Варто звичайно зробити ще обмовку: в мережі наразі доступна 2га, допрацьована версія каверу. Покращена на основі багаторічного досвіду. І такий перфекціонізм виправдовується, бо вийшло неймовірно круто.

Дуже вражає і кавер на пісню присвячену Гюнтеру О`Дімму, антагоністу одного з доповнень до гри. Виконана в похмурій і зловісній манері вона прекрасно передає атмосферу персонажа, створює відчуття невидимої загрози, що може вдарити найнеочікуванішим чином.

The Witcher 3 - Gaunter O'Dimm/Hearts of Stone Theme

В рамках більш ранньої творчості він зачепив ще пісню “Lullaby of Woe”. Хочеться відмітити відчуття масштабу яке в ній створює його виконання. Якщо не знати що все це записано однією людиною, легко на слух можна уявити що це виконує цілий оркестр.

Lullaby of Woe / Blood and Wine Theme

Бонус

Я не хочу присвячувати окремий текст будь чому пов’язаному з нетфліксівським непорозумінням, яке дуже образливим для всіх пошановувачів гри і книг чином ганьбить честь всесвіту. Але вище згаданий Скар зробив кілька дійсно вартих увагу каверів по мотивам пісень з перших 2х сезонів (пісні це взагалі мабуть єдина чеснота цього серіалу). І от про них я користуючись моментом згадаю також.

По перше Скар став чи не єдиним каверщиком що звернув увагу на композицію “Her Sweet Kiss” (думаю і з глядачів мало хто згадає що її чув в титрах серіалу). Але саме в його виконанні ця пісня розкрила весь свій прихований потенціал. Цьому посприяло і запрошення скрипальки/вокалістки Джулі Ельвен, яка має чималий досвід роботи над піснями для кіно і ігрових проектів, працювала з Хансом Циммером і тд. Разом вони змогли створити справжню магію.

The Witcher - Her Sweet Kiss

З другого сезону він взяв пісеньку яку наспівує арештований Любисток/Данделіон. І зробив версію для опису якої найкраще підходить англійський вислів “badass”.

Whoreson Prison Blues

Шикарною вийшла і його обробка пісня все того ж барда, в якій висловлювалась образа на одного дуже конкретного і дуже біловолосого відьмака.

Burn Butcher Burn

Можливо у когось виникло питання: невже хоч він не робив кавер на “чеканну монету”? Хрін там, але я спеціально залишив цю пісню, що певний час лунала з майже кожної праски, на завершення, щоб не перебивати настрій тим кого вона встигла дістати трошки більше ніж повністю ще в часи її популярності (мене вона в різноманітних варіація встигла дістати). Дуже вірусна була штука… Але версія Скара мені до вподоби, тож згадаємо для комплекту і її.

Toss a Coin To Your Witcher

Отака от вийшла відьмацька підбірочка. Трошки навіть за межі гри в результаті вийшли.

На сьогодні прощаюсь, а ви пам’ятайте “Коли настане час Білого Хладу і Вовчої Пурги, не їжте жовтий сніг” (і не питайте чому саме ця цитата з гри мені згадалась, сам не знаю).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.1KПрочитань
2Автори
19Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Lordi. Євробачення що змінило все і монструозна молитва хард року

    Гортаючи стрічку новин неможливо оминути той факт, що сьогодні фінал Євробачення. Своєрідне шоу, на якому не часто вдається помітити щось дійсно цікаве, але 18 років тому один виступ на ньому перевернув моє життя. Тож чому б не згадати про гурт що здійснив ту революцію.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Galactic Empire. Зоряні Війни в стилі Heavy Metal

    Сьогодні фанати по всій планеті святкують День Зоряних Війн і саме час згадати про гурт який майже всю свою творчість побудував на любові до цього всесвіту і завдяки якому це свято можна проводити під музику в стилі геві-метал.

    Теми цього довгочиту:

    Зоряні Війни
  • Абсурд на серйозних щах, частина 2. Сплав веселих металів

    Якщо спитати більшість слухачів про їх асоціації з рок музикою чи металом, то навряд ми почуємо про сатиру, гумор, пародії, чи ще якийсь веселий балаган. Але насправді подібної творчості також вистачає. І іноді вона приймає дійсно чудернацькі форми.

    Теми цього довгочиту:

    Підбірка Пісень

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається