Навчіть мене жити


KYIVCAMPUS - це молодіжний простір для підлітків та студентів у Києві, який допомогає розвивати соціологічні навички та просто розвиватися.

Вчора була на першій з чотирьох лекцій їхнього нового проєкту “Навчіть мене жити” і хочу поділитись трішки своїми враженнями.

Додам невеличку ремарку про себе, для мене завжди важко починати шось нове, особливо, якщо це пов’язано з суспільством, тому зареєструватись на такий проєкт, а потім ще й піти на нього самій - це ще той виклик.

Не подумайте, я не соціофобка, просто, як то кажуть - одному страшно, а разом веселіше(не знаю чи так кажуть, але я скажу).

Так ось, повернемося до проєкту.

“Навчіть мене жити” складається з чотирьох лекцій, які проводяться кожного вівторка, та чотирьох менторських зустрічей. Загаом проєкт триває чотири тижні.

Теми проєкту:

1) Як оточити себе правильними людьми?

2) Як бути корисним в темі війни?

3) Як підкорити університетську освіту?

4) Як вже зараз потурбуватися про себе?

Отож, перша лекція - перший раз я на неї прийшла. Нам видали браслетики, запропонували чай/каву та показали залу, де буде проходити сама подія. Якщо коротко, то місце дуже затишне та гарне! Естетичне та комфортне, відразу познайомилась з двома дівчинками. Ведучий - смішний та крутий, сумно чи нудно вам не буде. Як би вам не хотілось(а я думаю вам би не хотілось) ваша увага буде завжди спрямована або на нового знайомого/ знайому, або на лекторів, або на жарти ведучого, або на каву, яку ви собі замовили;)

І так, оскільки ви вже зрозуміли тему, яка була вчора, дозвольте поділитись своїми “інсайдами”.

1) Словосполучення “свалка історії” здалось мені дуже крутим, тому я його записала. В якому контексті його використовувати? та банально:

- “мамо, а я знайшла книгу з “історії росії”, що це"?”

-”та так доню, свалка історії”

Ну, ви зрозуміли.

Забайчу вас на коменти, тому напишіть свої варінати під цим дописом.

2) Якщо відчуваєш себе перенапруженим, перенавантаженим, то зупинись, щоб зрозуміти хто ти є. Сучасний світ зі своїм “успєшним успєхом” може лише підливати масла у вогонь і не залишати вибору та часу на відпочинок, але для того, щоб бути в тонусі та мати сили продовжувати свою справу потрібно не звертати увагу на красиві картинки в інстаграм, тікток та занадто нав’язливі мотиваційні відео на ютубі.

3) Повернемось до “успєшного успєху”, але під іншим кутом. Хто сказав, що він повинен бути таким, як у сина/дочки подруги вашої мами? Ваш успішний успіх може бути у віддаленій роботі, подорожах та жареному зефірі, або ж у домашньому затишку, кар’єрі та улюбленому коті.

Успішний успіх у всіх різний і це і є причина чому він успішний.

4) Екклезіяст 3:1 -8

“…час плакати й час реготати, час ридати і час танцювати, час розкидати каміння і час каміння громадити, час обіймати і час ухилятись обіймів, час шукати і час розгубити…”

Для всього є свій час. Якщо зараз все йде не по плану, то підіть до пункту “два”, а ще краще після прочитання цього пункту піти по каву/чай/воду і заспокоїти вже не душу, а серце.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
cонік
cонік@sonik

6Прочитань
3Автори
0Читачі
На Друкарні з 25 липня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається