Нова небезпека для України: стати на бік Ізраїлю у війні проти Хамасу та Гази


Президент України Володимир Зеленський надав негайну підтримку Ізраїлю у його боротьбі з ХАМАСом, що може поставити під загрозу зусилля Києва у залученні підтримки від арабських і мусульманських країн в боротьбі проти Росії.

Україна зараз стоїть перед складним дипломатичним викликом у зв'язку з війною в Газі.

Такі країни, як Туреччина, Саудівська Аравія і Катар, які підтримують Україну, звинувачують Захід у подвійних стандартах в Газі у зв'язку зі зростаючою кількістю жертв серед палестинського цивільного населення.

Київ стикається з ризиками загострення відносин з мусульманськими та арабськими країнами, а також зміненою увагою світу на нову війну на Близькому Сході та конкуруючими вимогами щодо військової підтримки з боку США.

Деякі експерти зазначили, що Ізраїль вже дав зрозуміти, що не збирається відповідати на це більшою підтримкою Україні.

Ранда Слім, експерт з питань розбудови миру в Інституті Близького Сходу, сказала, що Ізраїль не має іншого вибору, окрім як підтримувати відносини з Москвою, частково через контроль Росії над Сирією. Вона також зазначила, що Ізраїль відхилив пропозицію Зеленського відвідати країну після атаки ХАМАСу.

Слім вважає, що багато арабських і мусульманських країн бачать більше схожості між Ізраїлем і Росією як агресивними військовими державами, ніж між Ізраїлем і Україною.

Вона також висловила думку, що Зеленський міг би завоювати більше друзів, якби він був готовий порівняти дії Росії в Україні з діями Ізраїлю в Газі, але вона не бачить, щоб Україна була готова до цього або хотіла це зробити.

В умовах ескалації атак з боку Росії Україна не може дозволити собі втратити союзників, особливо з огляду на опозицію республіканців у Конгресі щодо надання подальшої допомоги.

Джерело: Washington Post

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Фронтир
Український Фронтир@geopoliticalukraine

Геополітика ProКраїну і Світ

1.7KПрочитань
3Автори
21Читачі
На Друкарні з 23 вересня

Більше від автора

  • Казахстан стає привабливим «ядерним» гравцем

    У Казахстані уряд планує побудувати першу атомну електростанцію і найближчим часом проведе референдум з цього приводу. Країна хоче диверсифікувати свої енергетичні потужності та вже визначила можливий майданчик для будівництва АЕС.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Що Росія сподівається отримати від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом

    «Росія зайняла пропалестинську позицію настільки, що навіть мене це здивувало», – каже Ганна Нотте, експерт з питань зовнішньої політики Росії на Близькому Сході в Центрі досліджень нерозповсюдження Джеймса Мартіна.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Турецький режим підтримує тероризм

    Після рішення міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена відкликати дипломатичних представників з Туреччини, виникла ескалація напруженості між країнами. Це стало відповіддю на підтримку президентом Туреччини руху ХАМАС під час конфлікту з Ізраїлем.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається