Острів Каліфорнія

Мапа північної Америки

Подивіться на цю мапу, нічого дивного не помічаєте? Звичайно ж перше в очі кидається Каліфорнія яку відмітили островом. Але чому так?

Передісторія

у 1510 році іспанський автор Ґарсі Родріґес де-Монтальво написав роман «Las sergas de Esplandián». У романі вперше згадується «Острів Каліфорнія»

Знай, що праворуч від Індії є острів, який називають Каліфорнія, дуже близько від Земного Раю. І його населяють чорні жінки, без жодного чоловіка серед них, оскільки живуть вони подібні до Амазонок
Королева Каліфія

У романі сказано, що існує острів біля Індії(Америки) у якому править Королева Каліфія. Звичайно після чого, назва пішла від королеви як острів Каліфорнія.

Пізніше, Ернан Кортес який надихнувся цим романом, пішов у пошуки цього місця і як йому здалось, знайшов його. Це місце він так і позначив – «Califonia».

острів Каліфорнія на мапі

Століття брехні

пізніше, після деяких експедицій все ж довели, що Каліфорнія це не острів, а півострів.

Фрей Антоніо, який був фанатом романа «Las sergas de Esplandián», поїхав разом з Каліфорнійською експедицією картографів у Каліфорнію(усім відомим як півострів), але записав її як острів на мапі.

Півострів Каліфорнія

Пізніше, після повернення додому, в Атлантичному океані на Фрея напали нідерландські пірати та захопили корабель. Разом з коштовністю вони вкрали і мапу де Каліфорнія була записана як острів. Мапа попала в руки нідерландських картографів, яких поважала вся Європа та вважала їх професіоналами своєї справи. З тих пір Каліфорнію почали записувати знову як острів.

Острів Каліфорнія

Пізніше нідерландців цей тренд взяли і британці з німцями, а потім італійці, іспанці, шведи та інші. Ось так Каліфорнія знову стала островом, хоч вже була й доведена як півострів.

Повернення статусу півострову

пізніше, після експедицій у 18столітті, картографи поступово почали повертати Каліфорнії статус півострів та почали знову з'єднувати її з материком. В кінці кінців Каліфорнія знову стала частиною материка Північної Америки. Зараз в нашому розумінні це Штат США(Каліфорнія), та Мексики(Південна Каліфорнія).

Каліфорнія. Мапа 1869р.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
KOGUT
KOGUT@Czervony

Ранковий півень

1.3KПрочитань
5Автори
12Читачі
На Друкарні з 13 червня

Більше від автора

  • Росія — слов'янська держава?

    Багато кого цікавить це очевидне питання, яке приходиться роз'яснювати кожному.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Галицька гідність та п’ємонт чи іноземний вплив та реґіон?

    Галичина — перша асоціація з цим словом спадає на її культуру, яка трохи відрізняється від загальноукраїнської. Галичина відома ще своїм своєрідним діялектом, який від інших українських говірок відрізняється кількістю та різноманіттям словесних слів.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Чому українці не є нащадками сармат та інших «пращурів»?

    Не рідко можна почути тезу про “великий войовничий народ — сарматів”, а разом з цим додають до «пращурів» ще й скіфів(скитів), кімерійців, та інших. Ця псевдотеза мене дуже обурює та вибішує, що я вирішив написати ось цей довгочит.

    Теми цього довгочиту:

    Історія України

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається