Пасив чи актив?Частина 1.

Не знаю як раніше, а зараз я збагнула, що цей світ в руках активних людей та ініціатива - не є покаранням(дурний вислів якийсь).

Пасивні зазвичай ,мов по течії пливуть, куди їх ця течія занесе - там і будуть… Часто це люди багато споживають і мало відтворюють, ховаються, часто є в ролі жертв(саме в ролі, їм треба поскиглити і щоб їх пожаліли, часто і багато, постійно)не знають хто вони є, свої цілі, куди плисти далі і що їх чекає.

Натомість активні - говорять ствердно ні, говорять ствердне так, планують свій життєвий шлях, знають своє минуле і керують своїм майбутнім, переходять на українську, вчать мови, опановують нові професії, а якщо треба - вибивають двері в офіс президента, якщо треба будують барикади, і звичайно - вони захищають свій дім, свій край.

Хай ці тези написані трохи просто, а може і наївно… але я і сама більшість життя була тим пасивом, поки не почала задавати сама собі купу питань, шукати відповіді і відчула, що я нарешті активно приймаю участь (о бооже) у своєму житті. Тепер я знаю, якщо я промовчу - хтось скаже за мене, вибере за мене, але я живу один раз, тому мушу і сама бути цією рушійною силою і дитину свою цьому навчати.

І ні, активність в моєму розумінні - це не бігати з шаленими очами в пошуках нових задач(адже так може асоціюватись це поняття)

Активність - це змотивувати себе прожити своє життя, поставити ціль і розписати план: на день/тиждень/рік і тд. Це цілком можливо, якщо ти спокійна, повільна людина або інтроверт і хочеш тихе спокійне життя. Ок. Це не про темп, це про рішучість і сміливість. Активні теж жаліються і можуть посумувати, або встати не з тієї ноги, але різниця в тому, що оце вже не є їх рутиною. Активні шукають шляхи вирішення задач, а не ниють про те, що в них є ці задачі.

Тому, я обираю актив!💪🏻

*задачі тут - це про проблеми.

Люди люблять говорити про проблеми, я ж не люблю називати це проблемами, тому це - задачі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Lika
Lika@OM_Lika

592Прочитань
7Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Я плету безпечні дреди

    Короче, дреди це про неповторний стиль, про зручність та експерименти.

    Теми цього довгочиту:

    Дреди
  • Актив та пасив. Планування. Частина 2.

    Активність - це про спосіб мислення. Планування ж виступає тут важливим інструментом, як ми структуризувати своє мислення в дії.

    Теми цього довгочиту:

    Мотивація

Вам також сподобається

Коментарі (15)

Як прочитав заголовок, не про те подумав

Вам також сподобається