Проблеми Британії, на яких спекулю опозиція, щоб перемогти Сунака

Проблеми Британії, на яких спекулю опозиція, щоб перемогти Сунака
Останніми тижнями західне інфополе було зайняте новинами про прем’єра Британії Ріші Сунака.
-Кейр Стармер, очільник Лейбористської партії, звинувачує Сунака в тому, що він "надає перевагу шампанському над школами".
-Ріші заявив, що він міг би відмовитися від екологічної політики, яка тягне значні витрати з бюджету
-Британія знову приєднається до наукової програми ЄС після перерви через Brexit
Усі ці новини є важливою складовою майбутньої виборчої гонки до парламенту країни.

Британська економіка наразі займає 2 місце ЗНИЗУ серед країн G7. Причина тут проста: помилкова ставка на жорстку економіку в 2010 (знизити соц підтримку, зменшити к-сть держ службовців). Стратегія не спрацювала, до того ж коронавірус добив її. Зараз Британія поступово нарощує темпи ВВП, але Сунак обіцяв зниження інфляції та оговтатися після коронавірусу, чого не сталось. Інфляція падає лише останні 3 місяці.
Що до зеленої політики, то Сунак опинився в скрутному положені:
-Дії щодо кліматичної кризи мають дуже високий рівень громадської підтримки у Великій Британії. Боротьба з нею є пріоритетом для прихильників торі та лейбористів
-Теперішня економіка Британії важко переживає тягар курсу до нульового показника викидів. До того ж уся зелена програма зав’язана на літії, германії та інших критичних ресурсах. А обмеження з боку Китаю, який є головним світовим постачальником, змушують шукати інші шляхи отримання, що є дорогою та затяжною компанією. Як варіант, ЄС бореться з Китаєм за латиноамериканський літій. Зростає значення його латиноамериканських видобувачів - особливо Аргентини, Болівії та Чилі, які мають більшу частину світових покладів. ЄС розглядає літій як одну зі своїх стратегічних сировинних матеріалів і прагне створити для нього стабільні ланцюжки постачання.
- Лейбористи також роблять ставки на підтримку зеленої політики. Вони просто не могли розтиражувати заяву Сунака, яка дуже вдало підвернулась під руку.
Серед британців зростає тенденція "помилки" стосовно виходу з ЄС.
- 58% - не вірне рішення
- 32% - рішення було правильним
Долучення до програм ЄС - спроба залучитися більшою кількістю прихильників. При виході ВБ вийшла з більшості програм та фондів ЄС, що вдарило по "соц можливостям населення". Навіщо це Сунаку?

В липні чистий рейтинг підтримки прем'єр-міністра сягнув -40, що на 6 відсоткових пунктів менше, ніж минулого місяця. 47% сказали, що ставляться до прем'єра позитивно, тоді як 43% – негативно. Це значне падіння його рейтингу порівняно з червнем, коли 51% респондентів були прихильні до нього, порівняно з 40%, які мали протилежну думку.
Рейтинги прихильності до лідера опозиційної Лейбористської партії Кіра Стармера також впали: з -14 наприкінці червня до -22 зараз. За даними опитування, кожен третій респондент позитивно ставиться до лідера опозиції, тоді як 54% – негативно.

Головним опонентом Сунака розглядають Кейра Стармера - народився в сім’ї лікаря та працівника на заводі, вивчився на юриста й став відомим завдяки висуванню звинувачень McDonalds за порушення робочих умов та вирубку лісів, був посвячений в лицарі, в 2014 визнаний найкращим юристом країни, обраний лідером Лейбористів.
Загалом я б назвав його яскравим, проте більш ліберальним за своїх попередників лейбористів. У лютому він приїжджав до України, де запевнив, що у разі його обрання лейбористи продовжуватимуть підтримку України, вірять в нашу перемогу. В ці слова можна вірити. Стармер цілком розуміє вигоду від підтримки України, а населення Британії дуже добре підтримує цю ідею, що не дасть втратити електорат. До того ж він є активним борцем за права людей.
Загалом обидва кандидати не є вже такими різними. В коментарях є інфографіки "обіцянок" обох сторін.
Я впевнений, що Британія економічно стабілізується. З іншого боку дії Сунака можуть поставити на ньому крест, але це не має вплинути на підтримку України.

Підтримати:
Patreon: patreon.com/user?u=100268319
BuyMeACoffee: https://www.buymeacoffee.com/ConflictCapital
Monobank: https://send.monobank.ua/jar/86T3vDVrdr

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
✙CONFLICT CAPITAL✙
✙CONFLICT CAPITAL✙@conflictcapital

ми "кухарі" аналітичних статей

376Прочитань
3Автори
14Читачі
На Друкарні з 4 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Ось що буває, коли після більш менш адекватного лідера до влади, через розпач, електорату приходить людина, для якої головне не добробут країни, а рейтинги цього самого електорату. якщо що більш менш адекватний це про Джонсона, не про Ліз Трасс.

Вам також сподобається