Огляд “Marvel’s Guardians of the Galaxy”

ОСЬ ВІН! ОСЬ ВІН! Той приклад того як ТРЕБА робити ААА ігри! Жодних сезонних пропусків, жодного онлайну, жодних мікротранзакцій, чисті 20 годин чудової історії, геймплею, гумору, музики та взагалі всього.

Почну з пари цікавих моментів. І один із них - "Marvel's Avengers". Вона ж головна проблема чому гра в якийсь момент отримувала необґрунтований хейт у свій бік. Але пропускаючи більшу частину непотрібної інформації - люди, які побачили стан цієї гри, вирішили, що і вартові будуть посередньою грою, і як ви зрозуміли, вони помилилися. Другий слон у кімнаті - адаптація від Теллтейл. Скажу відразу - єдине спільне між цими двома - наявність можливостей впливати на сюжет. Усе, ці ігри абсолютно різні і пробувати їх треба окремо, раджу почати з роботи Теллтейл, бо побудована вона значно простіше та й калібром трохи меншим за сьогоднішнього гостя. Перейдемо нарешті до цікавинок.

Сюжет. На початку нам показують вже всім відомих вартових, склад команди яких ви всі прекрасно знаєте, пролог же стартує з їхньої спроби проникнути в карантинну зону, після якої хо-хо-хо-хо-хо... Стартує чистісіньке свавілля й веселощі в дусі всіма улюблених "Вартових Галактики" 🌚. Сюжет тут на відміну від гри Теллтейл вже повністю зібраний, АЛЕ ви своїми виборами часом можете не слабо так впливати на конкретні епізоди гри, іноді навіть на кілька розділів уперед. Як щодо прикладу?) Ви можете... Продати в рабство Ракету або Грута 😁. Ні, контексту не буде, просто я хотів так вам довести наскільки нестандартні тут часом ситуації. Так, спочатку у вас взагалі не буде сюжетної мети, бо весь пролог - типовий робочий день вартових, але, як це часто буває в Квілла з його командою, ми будемо імпровізувати, допоки випадково не натрапимо на щось серйозне, більше нічого не скажу, але знайте – історія тут гарнесенька.

Музика! Мені справді це потрібно пояснювати?! Мало того що тут зібрана ціла колекція треків з епохи 70-80-их років, так ще й хороші авторські композиції. Їх усі можна слухати як на кораблі, перемикаючи на плеєрі, так і посеред битв. До речі кажучи, з музикою в боях є одна дуже цікава деталь...

Геймплей. Уявіть типовий одиночний шутер, де у головного героя є кілька здібностей і він весь такий силач. Уявили? Забудьте про це, бо Пітер - лише командир, який може в потрібні моменти допомагати додатковим вогнем з пістолетів і стихійними атаками, паралельно віддаючи накази. Так, вам не почулося, ви можете командувати всіма вартовими: попросити Ракету кинути гранату, наказати Груту схопити ворогів, виконати комбо разом з іншим вартовим і так далі. Я ще раз скажу – ПООДИНЦІ ВИ З СЕБЕ НІЧОГО НЕ ПРЕДСТАВЛЯЄТЕ. І це до біса гарне рішення, бо мало того, що після активації прийомів на ворогів вішаються множники шкоди, так ще й у якийсь момент ти починаєш САМ простежувати ефективні комбінації прийомів вартових, про які ніде немає слова. Так що так, геймплей говорить тобі, що думати ти повинен не за себе, а за всю команду. Я в пункті про музику згадав "цікаву деталь", і ви навіть не здогадуєтеся що це 😁. Плеєр! Коли вартові завдадуть досить багато шкоди, ви можете зібрати "термінову нараду", де вони висловлюють вам свої думки і переживання, і ґрунтуючись на цьому, потрібно дати відповідний настрій, і в разі успіху, ви підрубаєте першокласну музику та активуєте множники шкоди всій команді, влаштовуючи справжнє пекло ворогам, які випадково потрапили під руку.

Міні-історії, дрібниці та інші сюрпризи від розробників. Дивний пункт, так? Особливо для ААА гри, пройдуся конкретніше. У грі є collectibles. Пересмикнулися?) А тепер заспокойтеся, бо тут ці речі можна перерахувати на пальцях рук, і після знахідки ви переносите їх у каюти вартових на "Мілано", і вони мало того, що наповнюють корабель, так ще й дають нові великі діалоги, що розкривають історії вартових і лор гри. Що ж за міні-історії? Наприклад холодильник, який протягом всієї гри хтось не закриває, спочатку ви дізнаєтеся, що це точно не той персонаж, потім ще інший, поки нарешті один сюжетний союзник не каже: "А, це у всіх всесвітах ваш холодильник зламаний, не переймайтесь", на щастя, наприкінці гри вас усе таки заспокоюють, бо один із подарунків використовують як опору для дверцят 😁. Є ще міні-історія із зубною щіткою Квілла, яку вся команда використовує як завгодно, але тільки не для чищення зубів. У грі є різні костюми на вартових, і ні за них не треба платити, на рівнях іноді є таємні кімнати, де можна знайти їх.

Гумор. Не думав, що писатиму про це, але так, у грі гарний гумор, так з тупими жартами в дусі вартових, так з ламанням шаблонів, і так мені це страшенно сподобалося.

Підсумки. Гру, незважаючи ні на що, зроблено з душею, креативним підходом руками людей, які прекрасно знали, про кого роблять гру і що вони роблять. Вартові завжди були чимось не стандартним, драйвовим і смішним, і цього добра в грі вистачає, а з огляду на те, який я фанат цієї команди "героїв за наймом", оцінка відповідна:

Оцінка: 9,4/10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається