Огляд "Submerged: Hidden Depths"

Ось це вже інша розмова! Приємна музика, повний редизайн персонажів і світу гри, купа нововведень, виправлень помилок і просто чудова робота порівняно з млявою першою частиною.

Музика. Замість пари нот, що набридають, тут грають непогані композиції, не шедеври, але хей, краще за першу частину.

Графіка і дизайн локацій. Ура, мої очі тепер спокійно можуть дивитися на тутешні краєвиди. Часом навіть приємно, як щодо застряглого на вершині будівлі танкера? Або хмарочоса, що впав на інший? Так, після коробок першої частини тутешні локацій і їх сприйняття стали в рази кращими.

Геймплей. У цьому плані цікава ситуація: з одного боку – ми так само шукаємо умовні точки інтересу (замість ящиків із припасами – "насіння" рослини), з іншого – розбавлено це КУПОЮ дій. Починаючи від того, що часом треба човном висувати мости і просто виривати барикади, закінчуючи паркуром на стовпах, їздою на ліфтах, перевезенням "насіння", тяганням каміння, стрибками між канатами, їздою та спуском на канаті і КУПОЮ іншого. А це ж тільки основні локації, не забуваємо про окремі будинки зі щоденниками, збиранням реліквій з води, пошуків запчастин для човна, активацій вишок огляду... Коротше зайнятися тут є чим.

Дрібниці. У грі до біса багато дрібних, але приємних деталей. Наприклад, ви знали що тут крім головної героїні можна грати і за її брата? Так, на ньому тримаються побічні будівлі, бо з його ж слів "Сестра втомлюється", тож замість неї лазити за щоденниками буде він. Або ще: якщо ви пропливете біля дельфінів, то вони із задоволенням почнуть гратися навколо човна. Ще одна дрібниця – часом героїня то виставляє руку за борт (помочити руку в океані, поки пливемо на низькій швидкості), то тримається за дерев'яшку на різких поворотах, то і зовсім перебігає човном залежно від різних ситуацій. Часом увага до деталей доходить до того, що біля будівель часом видно як падають їхні уламки (металеві містки, стіни, дерев'яшки). Також можна вдаритися в кастомізацію. З того що є – збирати квіти на голову, змінювати зачіски, одяг і човен героїні. І тут таких дрібних моментів багато, втім як і...

Активності. Я про це сказав вище, але мама рідна, тут купа активностей. Загинаємо пальці: основний сюжет (збір насіння), пошук частин зачіски, одягу, човна, пошук щоденників, що пояснюють за лор міста, пошук квітів, які якраз і можна одягати на голову, збір реліквій з дна океану, пошук деталей для прокачування човна, пошук пам'яток, активація точок огляду. Фух, десять(хтось вставте жарт про девʼять). На словах мало, на геймплеї – ЗАБАГАТО. Одних щоденників у грі 56 штук, тож не думайте, що розробники не сипали сюди контент. Перейдемо до незвичайного в рамках гри пункту.

Сюжет і лор. Так, він є, але чесно? Вам буде трохи начхати на нього, бо будете захоплені дослідженням світу і скелелазінням. Лор? Удачі зібрати 56 розкиданих по всій карті малюнків, щоб зібрати в загальну картинку те, що сталося в місті. Утім, гадаю, якщо комусь вистачить нервів знайти їх усі, то ця людина буде повноправним експертом по подіях, які відбуваються в грі.

Підсумки. Чудовий сиквел посередньої першої частини з купою активностей, повною переробкою підходу до гри, увагою до деталей і дрібниць. Ну і звісно, просто кльова гра щоб розслабитися. Бороздити затоплене місто періодично підіймаючись на руїни напрочуд вкрай заспокоює гравця.

Оцінка: 8,2/10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (3)

О, так. Ця гра мені сподобалася. Вона така релаксна, я відпочиваю під час гри. Навіть під час вирішення головоломок

Вам також сподобається