що почитати про фемінізм?

тримайте невеличку підбірку книжок про фемінізм!


  1. «Невидимі жінки»

    Керолайн Кріадо-Перес

авторка викриває гендерну нерівність там, де її, здавалося б, годі й шукати: на клавішах фортепіано, у програмах розпізнавання голосу, у клінічних випробуваннях лікарських засобів… Коли розробники продуктів і технологій, замість аналізувати цільову аудиторію, збирають дані про типового чоловіка, навіть сухі цифри можуть підгуляти! Жінки в цій системі залишаються непоміченими.

  1. «Друга стать»

    Симона де Бовуар

починаючи з біологічних відмінностей і закінчуючи аналізом соціальних історичних процесів середини ХХ століття, письменниця докладно описала всі аспекти життя «слабкої статі» протягом всієї історії. книжка розповість про поширені стереотипи, пов'язані з жінками, об'єктивні фізіологічні відмінності та як вони вплинули на стосунки між статями, феміністські рухи за рівні права у різних країнах світу.

  1. «Чому не варто боятися фемінізму?»

    Марценюк Тамара

як швидко й безболісно позбутися страшних і смішних стереотипів про фемінізм? у книжці є огляд основних етапів світового феміністичного руху, його ключових постатей і праць, а також здобутків, що їх нині сприймаємо як належне. крім історії та теорії, тут багато інформації про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які нині працюють в Україні задля забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків.

  1. «Оповідь служниці»

    Марґарет Етвуд

у Республіці Гілеад повноцінні права мають лише Командори та їхні Дружини, у яких є право вибирати коханок для своїх чоловіків. мета — народження дітей. їх, Служниць, збирають по всій країні, а потім вони проходять курс підготовки, аби бути гідними виносити дитя офіцера. одна зі Служниць — Джун. колись вона мала коханого чоловіка і доньку. а тепер сенс її життя — підкорятися законам Гілеаду… проте Джун не така, як усі. жінка розуміє, що відбувається, вона хоче втекти і ще здатна любити.

  1. «Коротка історія українського фемінізму»

    Микола Ябченко, Юлія Вус, Іван Кипібіда

це книжка, яка покаже вам, хто заніс фемінізм на територію України, хто підтримував і поділяв феміністичні погляди. власне, тут про все на тему за останні півтори сотні років. ви можете і не знати, хто такі Наталія Кобринська та Мілена Рудницька, але ми вам розповімо! якщо знаєте то у нас ще чимало важливих імен, організацій та дат, які варто згадати та описати на значно більшій кількості сторінок і подані набагато серйозніше.


їїїї все!

дякую за увагу;)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
їґ
їґ@qoqo

303Прочитань
12Автори
4Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дякую за підбірку! Давно хотіла прочитати книги на тему фемінізму)

Вам також сподобається