СОЛЯРНИЙ КАПІТАЛІЗМ АБО АМЕРИКАНСЬКА ПЕРМАМЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ - ПОТЛАЧ І ВОЄННИЙ КОМУНІЗМ

Did David 'Avocado' Wolfe Post a Meme About Solar Panels Draining Light  from the Sun? | Solar, Solar panels, Roof solar panel
соларпанк це не солярний капітал

Класична політекономіка в основі своїй це завжди про недостачу капіталу/енергії, але не політекономіка Батая - в його “Проклятій частці” він видає нам економіку “надлишку”.

Спершу розберемось - надлишок чого?

В попередньому тексті ми говоримо про економіку топлива - топливом може бути що завгодно, від кокаїну до капіталу, топливо це носій енергії, вся економіка заснована на енергіях, на яких проходять всі економічні іманентні процеси, це схоже дельзо-гватаріанську онтологію множеств, але зараз не про це. Головне топливо по Батаю це Сонце, а життя - це трата енергії Сонця, яка знаходиться в надлишку - ми не можемл потратити всю енергію Сонця. Батай каже наступне :

«при становищі речей, що визначається грою енергії, що лежить на поверхні земної кулі, живий організм у принципі отримує більше енергії, ніж йому необхідно для підтримки життя; надмірна енергія (багатство) може бути використана для розвитку системи (наприклад, зростання організму); якщо система не здатна більше розвиватися або якщо надлишок не може бути повністю поглинений у процесі зростання, потрібно обов'язково позбутися його без користі, розтратити його - мимоволі або мимоволі, або зі славою, або, інакше, через катастрофу».

Це правда - надлишок знецінює ресурси, ритуальне знищення надлишку стабілізує економіку, тому що вертає цінність топлива на комфортний рівень, по факту - не дає ходу інфляції, тому що як каже Батай - “«Якщо ми не можемо знищувати надмірну енергію, то вона не може бути використана; і тоді, ніби дика тварина, що не піддається дресировці, вона сама знищує нас, ми самі розплачуємося за неминучий вибух”.

Контроль над топливом/енергією - контроль над світом, потлач не забавка аборигенів, а необхідний процес. Приведу приклад, частково заснований на думках Батая -

Всі типи топлива взаємопов’язані - в мезоамериканських народів сонячна енергія прирівнюється до фекалій, до виділень - звідси і концепт Батая про “сонячний анус”. Але й золото в них зветься “фекаліями сонця”, процеси виділення людини прирівнюється до фізико-хімічний процесів виділеннь енергії, відбулась міфологізація. “Фекалії сонця”, вкрадені у мезоамериканських народі іспанцями, викликали інфляцію і падіння Іспанської Імперії - що це, як не приклад роботи “проклятої частки” в дії. Те що древні називали “прокляттям”. по факту було економічним гіпервіруванням, чимось дуже реальним.

Золото (капітал) це “фекалії сонця” і тому це основа солярного капіталізму, одного з персонажів минулого тексту, короткий сенс якого, в тому що викопне паливо використовує людство для негідних цілей, і людство занадто жадібне, щоб зупинити цей процес. Сонце також створило умови для входження жахливих речей у наш Всесвіт. Його енергія живила процеси, що створили життя, лише для того, щоб форми життя розвернулися й впустили лиходіїв. Це тому, що, певним чином, сонце самозакохане. Воно надто одержиме сяянням. «Солярний капіталізм» — це процес самознищення, який зрештою поглинає Сонце та Сонячну систему, залишаючи все згоріле лушпиння за кілька мільярдів років, поглинання Нулем у Ніка Ленда.

офіційна позиція

«Перше наслідок тиску полягає в тому, що він збільшує кількість глядацьких місць. Якщо служба внутрішнього порядку добре організована, кількість внутрішніх місць чітко обмежена. Але зовні можуть бути дерева та ліхтарі, з висоти яких видно арена. Якщо немає жодних правил, які це забороняють, знайдуться люди, які залізуть на ці дерева, на ці ліхтарі. Так само і Земля спочатку відкриває для життя основний простір вод та поверхню суші. Але життя швидко захоплює повітряний простір». - пише Батай.

Лебенраум нацистів - солярний капіталізм мусить розширяти простір боротьби заради трати енергії, не витрачаючи толпиво на машини війни, солярний капіталізм схлопнеться та вибухне суперновою - танатос придає цінності еросу, бажання і виробництво в плані ракового тіла-без-органів суїцидальне.

Але повернемося до назви тексту - до чого тут “ПЕРМАМЕНТНА РЕВОЛЮЦІЯ - ПОТЛАЧ І ВОЄННИЙ КОМУНІЗМ”?

Є багато слів, про те що американські неоконсерватори це колишні троцкісти, і це правда. Але дехто йде далі - як вплинули ідеї марксиста Троцького на ідеї консерваторів і thinktanks?

Перманентна революція Троцького, це ідея про постійний супротив по всій землі, зневіра в соціалізм в одній країна, постійна боротьба і підтримка боротьби пролетаріату, задля досягнення перемоги комунізму по всьому світу - це якщо коротко.

Важливим моментом у зв’язку «Перманентної революції» з неоконсервативними політичними ідеями є те, що Ірак не був першим випадком, коли неоконсерватори виступали за міжнародні авантюри для захисту та поширення свободи. Вони виступають за кожне втручання, починаючи з 1970-х років. І паралель полягає не між троцкізмом та троцькістською критикою сталінізму та бюрократичної долі КПК в СРСР, а їхньою критикою зовнішньої політики Сталіна, тобто революції в одній країні. Троцький каже, що революція не може досягти успіху в одній країні, якщо вона не досягне успіху всюди; Колишні троцькісти, які почали займати антикомуністичну лінію в 1970-х роках, кажуть, що американські цінності не можуть досягти успіху в Америці, якщо вони не досягнуть успіху всюди.

до чого тут шамбала? очікуйте відео

Це спекулятивно, але США - єдиний послідовник Троцьцкого, тому що вони саме що підтримують революції по всьому світу, знабжаючи їх зброєю і капіталом, таким чином його спалюючи його - надання Україні зброї це теж в якійсь мірі потлач, спалення машин війни, через їх надлишок, але в той же час цей потлач корисний - це не бездумне знищення цінностей, це ще й утвердження своїх позицій на своїй арені, удар по російській нафтовій Тіамат, Солярний Аполлон що вбиває змія - класична міфологічна історія стає геополітичною реальністю. Війни США по факту, це аналог “війн квітів” ацтеків, війн що проводились лише для знищення надлишку, але в той же час приносили користь в політичному плані. Чи одержима Америка богами кукурузи, чи одержимі вони Віцилопочтлі - солярноим богом війни, котрому потрібне топливо в виді жертвоприношень, бо він знаходиться в стані перманентної війни (революції) з силами темряви, тобто з силами теллуричної Тіамат, ідея потлача якої трохи інакша - зупинити час, повернуть єго вспять - анти-акселераціонізм анти-глобалістів, тобто абстрактної Осі Супротиву, що путає свою роль - думаючи що вони боряться за мультиполярність, вони виступають небуттям буттю, тобто реакційною силою, що живиться ресентиментом, жаждою помсти Тіамат, що скатує їх у ракове тіло-без-органів, суїцидальний супротив силам сонця - добровільна жертва в ім’я топлива.

Ось про кого мова - реакційні псевдомарксисти

ТАк. доброго курва дня - єдина революційна сила в нашому світі це США, тільки вона рухає нас вперед до Нуля, реакційне зупинення часу будучи реакційним, ніколи не досягне успіху, через своє зосередження на ненависті до Заходу, при відсутності своєї активної ідеї. Правий ви чи лівий - вам потрібен акселераціонізм, вам потрібно спалювати топливо на кочуючі машини війни, ходити без темпу як в Дюні, рухатись номадично і солярно - в просторі іманентності рухатись по своїх лініях польоту, не піддаватись ідеології - фальшивій свідомості заснованій на ретериторіалізованих ідеях новіопів і їх powerplay історіографії, на ресентименті і реваншизмі, який веде в нікуди - в небуття, що не існує без буття.

теорія підкови в ділі

Повертаючись до пана Батая - «Капіталізм — це ніби беззастережне вручення себе речам, але не замислюватись про наслідки і не бачити нічого за ними. Для звичайного капіталізму річ (продукт чи виробництво) не є як для пуританину тим, чим він сам стає і хоче стати; якщо річ і знаходиться в ньому самому, якщо він і сам є річ, то це як Сатана вселяється в душу одержимого, що не знає про це, або як одержимий, не відаючи того, сам є Сатаною. Самозречення, яке в кальвінізмі було твердженням Бога, було свого роду недосяжним ідеалом; воно могло бути справою певних осіб, здатних нав'язувати іншим цінності, з якими вони ідентифікувалися, але у кожному такому разі виняток підтверджував правило».

Кінечна ціль
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
хан рубероїд
хан рубероїд@khan_rubberoid

філософі дропаут студент

459Прочитань
5Автори
11Читачі
На Друкарні з 28 серпня

Більше від автора

  • в пошуках загубленої історії - 23 тези про не-лінійну історію.

    "Поки людство необачно упирається в тій фатальній помилці, що біологічно йому їм передбачено тріумф, ніяких істотних змін не буде". Петер Бессель Цапффе. Останній Месія

    Теми цього довгочиту:

    Філософія
  • Практичне гіпервірування Есхатологія революції або Маніфест ісусизму-павлізму.

    Є приказка, що можна забрати людину з *назва місця*, але *назва місця* не можна забрати з людини, і я хочу саме це сказати про велику кількість мислителів, що відкидаючи християнство, залишались в пастці іудео-християнських патернів мислення та концепцій.

    Теми цього довгочиту:

    Філософія
  • 1975.Вступ в Нову Філософію Конспірології.

    Ми вже раніше розбирались, що конспірологія - це нова міфологія, тобто це раціоналізація хаотичних подій в полі іманентності, заповнення дір інформації своїми шизо-параноїдальними концептами, тим самим замість створення упорядкованості, вони утворюють ще більше хаосу.

    Теми цього довгочиту:

    Конспірологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається