Star Citizen UENN: Hull-C – Sexy | Що Треба Знати про Шторм?

Минулий тиждень у грі пройшов під флагами Alien Week. За лором, це свято відзначається у річницю першого контакта людей з іншопланетянами. У черговому випуску Inside Star Citizen ми отримали трохи інформації від команди, що працює над новітнім винищувачем Шиан –  San'Tak.Yai.

Розмова почалася з того, що команда провалила внутрішній огляд грейбокса корабля. З точки зору розробки це не є катастрофою, але ситуація потребує додаткових витрат часу і уваги. Проблема зосереджена у приладовій панелі. 

Для екстер'єру завершена більша частина анімацій. У доопрацюванні знаходиться процес посадки та анімація в польоті. Основна частина геометрії корабля вже змодельована, і починається етап роботи з матеріалами і внутрішнім оздобленням, щоб все виглядало гарно. Але без вирішення проблеми з панеллю приладів зробити це до кінця неможливо.

За словами розробників, така ситуація іноді трапляється трохи менше ніж з 50% всіх кораблів. Тому процес виправлення відомий і зрозумілий. Це не повна переробка концепта, але знадобиться приблизно півтора тижні з визначенням напрямку і ще півтора тижні для реалізації концепту панелі у 3D модель корабля.

Декілька ідей вже є, і вся складність заключається в тому, що розробка ведеться не для одного корабля. Це закладає певний стиль всіх кораблів Шиан, тому команда приділяє багато уваги дрібним деталям, щоб не довелося переробляти це потім.

Inside Star Citizen: SAN'tALK.YāLL

Двигуни і крила San'Tak.Yai  працюють у тандемі, при маневрах. Технічно можна помітити деяку схожість з Fury, бо це споріднені технології. Для реверсу основні двигуни фактично обертаються на 180 градусів, тож корабель не потребує окремих елементів для цього.

У цьому кораблі багато антигравітаційних напрацювань за технологіями Шиан. Деякі ідеї все ще потребують інженерної підтримки зі сторони коду, але всі рішення вже є, їх треба просто реалізувати.

Загальна концепція корабля, зробити його схожим на живу істоту під час руху. Крила, двигуни, інші компоненти, отримають набагато більше свободи. 

Aopoa, за словами розробників, буде дуже унікальним виробником, і саме такий стиль буде притаманний усім кораблям під цим брендом.

Всі ці проблеми поки не дозволяють назвати фінальну дату релізу, але корабель просувається за пайплайном (планом виробництва) і результат обіцяє бути приголомшливим.

Inside Star Citizen: SAN'tALK.YāLL

Далі Джон Крю розкрив трохи деталей про довгоочікуваний дебют Hull-C від MISC у релізі 3.20.

Hull-C - це найбільший і найвмістовніший транспортний засіб для перевезення вантажів між станціями та між зоряними системами у Star Citizen.

Розробка почалася п'ять з гаком років тому, і досягла значного прогресу на етапі грейбоксу, але потім стали очевидними величезна кількість технічних проблем з ним. Розробники вимушена була зробити паузу, в очікуванні допомоги від інших команд, але пріоритети були не на користь Hull-C. Тому робота була відкладена до кращих часів. 

За останній рік або близько того команда повернулася до роботи над ним, бо більша частина технічних труднощів була вже вирішена. Тож зараз ми можемо очікувати, що корабель працює так, як він колись був задуманий.

Це досить унікальний корабель у грі. Він містить багато рухомих частин і деякі технології, які ніколи не були задіяні на жодному іншому космічному судні.

Inside Star Citizen: SAN'tALK.YāLL

В першу чергу – це балки, що обертаються навколо центральної секції, через яку гравець може пройти з переднього в задній відсік, під час виконання всіх цих анімацій. По суті існує дві секції корабля, що рухаються незалежно одна від одної. Цей механізм створює унікальний метод закріплення вантажу на кораблі.

Величезною перепоною для реалізації цього корабля була відсутність робочого механізму роботи з вантажем у грі. Але у 3.20 всі необхідні компоненти будуть реалізовані, тому Hull-C нарешті отримає все необхідне для релізу.

Треба пам’ятати, що коли він у розгорнутому стані, він не може приземлитися, тож він не може взяти вантаж у звичайному сенсі, як це робить будь-який інший корабель. 

Для Hull-C послідовність виглядає так: ви йдете до вантажного терміналу, купуєте бажану кількість вантажу, розміщуєте його на Hull-C, але система розуміє, що не може генерувати вантаж, поки корабель приземлений. Тому гравець сідає у свій корабель, виводить його з ангару і знову зв'язується з терміналом. Після цього умови для завантаження виконані і починається розміщення грузу.

У згорнутому стані Корабель поміщається у великі ангари, але у розгорнутому він не поміститься в жодному з наявних зараз доків, хоча його можна пристикувати на будь-якій станції через шлюз.

Inside Star Citizen: SAN'tALK.YāLL

Корпус Hull-C зараз дуже близький до золотого стандарту. Тобто на поточний момент корабель відповідає всім вже реалізованим і існуючим вимогам до корабля. У команди був час, щоб зробити це, не зважаючи на те, що за 5 років від початку його розробки змінилося чи з’явилося дуже багато нових вимог і речей, які повинні бути всередині корабля і до яких зараз вже всі звикли.

Загалом дизайн корабля це втілення індустріальних концепцій. Основний вхід у шлюз відчувається величезним і масивним. Інженерний відсік у задній частині корабля містить на виду всі силові агрегати, щоб створити у гравця відчуття чогось похмурого, великого і трохи небезпечного. Це допомагає інженеру наче відчути все що відбувається зовні корабля, але всередині інженерного відсіку.

Зараз Hull-C на завершальній стадії і буде доступний у грі з виходом 3.20

Inside Star Citizen: SAN'tALK.YāLL

16 червня 2023 року пройшов черговий годинний Star Citizen LIVE. В гостях була команда з лору і сюжету і основною темою був інопланетний лор.

Почали обговорення з сюжету рекламного ролика Alien Week, питання були взяті зі Спектруму та з онлайн чату

Багато питань було про теварінську мову, прогрес у створенні посібника користувача, посібника для дипломатів та інших цікавих речей, але всі ці речі вже можна знайти у готовому вигляді.

Далі ми почули розповідь про те, як працює команда - вони зустрічаються щонайменше раз на тиждень, щоб обдумувати нові ідеї для дослідження, проводити брейнсторми тощо.

Нам розповіли трохи деталей з історії Xi'an, у невеликому блоці – про легенди Бану і Теварін.

З розповіді ми дізналися, що Вандуули відпочивають у капсулах для відпочинку, які ідеологічно схожі на капсули для людей з Матриці.

Джаред від себе запитав про хадіанців з системи Хаді. Команда розказала, що це археологічна золота копальня. Там була війна, ми не знаємо чому і що сталося, але знаємо, що цивілізацію було знищено.

Загалом команда підтвердила, що вони завжди готові додати більше і лору і наповнити історію легендами. Всесвіт і його наповненість будуть зростати і надалі.

Несподівано ми дізналися, що у Теварінів може з’явитися ще один бренд кораблів, і що у Шиан дійсно існує наземний танк. Все це існує лорно, але поки що не зрозуміло, чи буде реалізовано у грі. 

Зараз існує запит на більшу кількість реплік інопланетних кораблів від Esperia, і команда працює над цим. Багато речей потребують лорного бекграунду, якщо намагатися будувати цікавий цілісний світ, тому навіть якщо здається, що лор це вторинно, для такого проекту як Star Citizen, то це не так. В такому ключі пройшла вся година чергового лайву Star Citizen.

Star Citizen: Alien Week 2023

Розробники виклали відповіді на питання спільноти щодо нового концепту Storm від внутрішньоігрової компанії Tumbril. Що потрібно знати?

І так, Storm можна завантажити на всі кораблі, в яких зможуть поміститися Нова та техніка на платформі Атлас, а за рахунок своєї зменшеної висоти та довжини в такі кораблі як Каррак і навіть Корсар.

Варто очікувати, що Storm буде швидше, ніж серії Nova та Atlas, і ближче до Ursa за швидкістю, але характеристики ще можуть бути змінені.

Вертикальні пластини, які спираються на стійки - це лише декорація.

Storm як і інша наземна техніка матиме засоби протидії у вигляді диму.

Згадка “тактична броня” - це лише маркетинговий хід.

З точки зору довговічності він знаходиться між Nova та Centurion, і значно перевершує Ursa.

Storm має відносно добрий дорожній просвіт, особливо в порівнянні з Nova, а його конструкція дозволяє використовувати набагато більші кути заїзду або виїзду, не зачіпаючи корпус.

Як і у випадку з Nova, «розмір» зброї не зовсім відповідає іншим системам, враховуючи її індивідуальний характер, що дозволяє проводити незалежне налаштування DPS.

Inside Star Citizen: Storm Warning

Можна з упевненістю сказати, що діапазон прицілювання та стрільби по висоті у Storm значно кращий, ніж у Nova, що дозволить вам вражати цілі на землі майже прямо спереду та збоку від транспортного засобу. Для цього башта трохи висувається, коли машина вмикається.

Наявність лише однієї зброї 3 розміру – це навмисний крок з боку розробників. Вони не хотіли, щоб Storm був надмірно озброєний або надто важкий для керування та ведення бою як для однієї людини порівняно з іншими транспортними засобами.

У Storm немає ніякого додаткового способу боротьби проти піхоти, крім того, що він має. Якщо ви не бажаєте, щоб ворожа піхоти наблизилася до вашого танка, використовуйте швидкість машини.

Башта Storm крутиться на всі 360 градусів.

В одному з передніх кожухів гусениці є місце для зберігання особистої зброї, а поряд з входом водія — місце для особистого інвентарю. Задня частина основного корпусу містить важливі компоненти, у тому числі силову установку, систему охолодження та генератор щита, а на іншій передній гусениці розміщені менш важливі компоненти, такі як радар, комп'ютер та акумулятор.

На даний момент у Storm стоїть силова установка розміру 0, якщо цього буде недостатньо, то розробники можуть внести зміни або в самі установки або змінити її розмір.

Inside Star Citizen: Storm Warning

Тепер трохи інформації щодо Дорожньої карти та Трекера прогресу.

У Дорожній карті було додано одне нове завдання – Поліпшення керування колісними транспортними засобами. За словами розробників, це має забезпечити більш надійне налаштування та ідентичність між різними наземними транспортними засобами.

А в Трекер прогресу було додано два завдання з таких транспортних засобів як Мірай та Шторм.

Загалом це все з цікавого.

Посилання на дайджест новин

https://youtu.be/ylTSGymn9UY

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Sicheslav Rod
Sicheslav Rod@Sicheslav_Rod

339Прочитань
1Автори
9Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Прогнозування ціни Notcoin: Чи є найкращою криптовалютою для покупки зараз

    На початку тижня Notcoin зіткнувся з істотним падінням на більш ніж 11% після невдалої спроби подолати опір на рівні $0.20. Наразі монета торгується за $0.018 з ринковою капіталізацією $1.85 мільярда. Тривала слабкість альткойнів та макроекономічні проблеми додають тиск на ринок

    Теми цього довгочиту:

    Notcoin
  • Я пограв у... The Hex

    Коротка рецензія на інді адвенчуру The Hex від Daniel Mullins Games.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Огляд "Trepang 2"

    Зі слів публіки - духовний спадкоємець F.E.A.R. від світу інді. За фактом - суміш DOOM і вищезгаданої гри. Заряджаємо дробовики, зараз будемо розбиратися.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Прогнозування ціни Notcoin: Чи є найкращою криптовалютою для покупки зараз

    На початку тижня Notcoin зіткнувся з істотним падінням на більш ніж 11% після невдалої спроби подолати опір на рівні $0.20. Наразі монета торгується за $0.018 з ринковою капіталізацією $1.85 мільярда. Тривала слабкість альткойнів та макроекономічні проблеми додають тиск на ринок

    Теми цього довгочиту:

    Notcoin
  • Я пограв у... The Hex

    Коротка рецензія на інді адвенчуру The Hex від Daniel Mullins Games.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Огляд "Trepang 2"

    Зі слів публіки - духовний спадкоємець F.E.A.R. від світу інді. За фактом - суміш DOOM і вищезгаданої гри. Заряджаємо дробовики, зараз будемо розбиратися.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри