Свобода - це відсутність страху

Не пам’ятаю де саме я почула цю фразу, але мені здається, що все більше людей повинні теж хоча б прочитати довгочит про це.

Давайте для початку розглянемо саме поняття свободи. Так от, за версією Вікіпедії, це можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об’єктивної дійсності. По суті це визначення є правдивим. Але чому свобода також являється відсутністю страху?

Насправді все досить просто. Найчастіше нас зупиняють страхи. Вони бувають абсолютно різними. Про деякі ми навіть не здогадуємось, адже вони відкладені в нашому підсвідомому. Проте якими б вони не були, це не міняє їх впливу на нас та наші рішення.

Уявіть, ви захотіли спробувати себе в малюванні. В якийсь момент ви загорілись цією справою. Настав час записатись на уроки в художню школу для покращення навиків, або ж просто поділитись з кимось своїм захопленням, показати роботи, які вже у вас є та поділитись планами на майбутнє відносно цього заняття. Або ж ви захотіли зайнятись програмуванням, чи можливо поїхати кудись, або познайомитись з незнайомою людиною на вулиці. І здавалося б це звичайнісінькі речі, простіше не можна придумати, але чому ж у багатьох виникають проблеми? Чому так багато людей відмовляються від своїх мрій, бажань та цілей?

Вся справа в страхах та намірах. Часто наші страхи пов’язані з оточуючими. Ми боїмось показати себе не з кращої сторони перед іншими. Боїмось зробити щось неправильно, помилитись і тд. Також наші страхи можуть бути направлені всередину. Можливо ми боїмось розчарувати самим себе. Можливо невдача або навіть думка про її ймовірність змушує нас засумніватись у собі. Проте помилок не робить лише той, хто стоїть на місці.

А щодо намірів, тут все теж просто. По суті страх і намір, як дві протилежності (Для ясності мушу вказати, що намір ,в моєму розумінні, це рішучість діяти, а страх це боязнь діяти). А зароджується все з бажання. Це як перша сходинка, а наступна - вибір : зробити чи ні, тобто намір або страх. І якщо бажання і страх можуть існувати водночас, то намір або є, або його немає. Адже рішучість заперечує існування боязні.

І в той момент, коли ви робите вибір у сторону дії, перед вами наче відкриваються усі двері. Неможливо передати словами наскільки прекрасним є відчуття, коли попри якийсь страх, ви відкинули переживання і зробили крок вперед. Враження ніби вам під силу все. І це справді так! Адже як тільки ви усвідомите, що саме страх, який є тільки у вашій голові!, стоїть на вашому шляху до омріяного життя. Відчувши це хоч раз, вас захочеться знову і знову. Усвідомте свій потенціал та дозвольте собі відчути свободу вибору, свободу дій, свободу рішень. Адже часто ми самі загороджуємо дорогу до бажань. Тому зробіть собі послугу: перестаньте бути бар’єром і станьте найближчою людиною для себе, з величезним запасом терплячості та віри.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Валерія
Валерія@valere

2.6KПрочитань
12Автори
79Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Погоджуюсь з вашої думкою. Вважаю, що першим кроком до подолання страху - повне його усвідомлення та прийняття. Карл Юнг говорив: “Поки ви не зробите несвідоме свідомим, воно керуватиме вашим життям і ви назвете це долею.” Тож потрібно більше уваги приділяти собі і внутрішньому світу

Вам також сподобається