Танець Фенікса

Мері, ти чуєш мене? прошепотів Марк, голос трішки тремтів, а в горлі пересохло, ніби він до цього 10 хвилин кричав, і шепіт - це останнє, на що він був здатен.

Мері ж сиділа незворушно, вдивляючись в річний фінансовий звіт, більше схожа на воскову фігуру, аніж на людину. Її губи тільки ледь ворушились, і часом можна було подумати, що бачиш, як зволожуються її очі, які не кліпали.

Не варто чіпати людину, що перебуває в такому стані, скоріш за все в цей момент світ розсипається , як пісок поміж пальців втрачаючи свою форму і структуру.

В думках Мері, і справді, вівся монолог, який вона потім покладе в основу своєї книги, якби ми могли почути, то це було б щось таке:

... стикнулась з відчуттям, що все навколо мене не вписується в поняття нормальності і раніше це мене тішило і надихало, а зараз викликає відчуття завмирання. Я була неодноразово в ситуаціях, коли торнадо літало по всіх частинах мого життя і я мечилась разом з ним. Пізніше навчилась відходити вбік і спостерігати збоку, як все відбувається. А зараз... стою в центрі цього торнадо, не бачу, куди воно рухається, а тільки по тому, що підіймається вгору, можу складати пазли, що було зруйноване, і я вже ніяк допомогти чи врятувати нічого не можу. Можливо, я і є це торнадо? А як знати, вщипнути себе не допоможе... До мене долинають звуки, крики, прохання, і мені б хотілося роздертись, щоб мати змогу відреагувати, але руки не підіймаються, а всередині відчуття, ніби серце повісилось і стало важким грузом, єдиним якорем, який тримає мене на цій землі. Вже жодні речі не мають ні ваги, ні значення, а якесь ніби шосте чуття тільки шукає таких же людей з серцем, що стоїть за крок до...

І тут наче оминувши всі пункти пропуску долинув тихий шепіт Марка, що зараз нагадував більше молитву ніж просто слова. Вона повільно повернула до нього обличчя і піднятими бровами спитала: "Що?"

Марк розгубився, бо вже неочікував відповіді. Ковтнув трішки повітря і просто спитав: "Як ти?"

Вона посміхнулась і сказала: "Та все добре, а що)?"

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Julia Roy
Julia Roy@Julia_Roy

Така як є)

168Прочитань
2Автори
6Читачі
На Друкарні з 9 червня

Більше від автора

  • Сонячне сплетіння

    Це дивно, та саме це місце люди так по-різному сприймають і вкладають свої сенси окрім просто фізіологічних. Для когось тут є чакра, хтось каже, що саме там відчувається душа, а в моєму випадку там темна матерія.

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми
  • "Ходять Україною чобо́ти"

    Війна на груди стала чоботом, І ніби бачу небо, а повітря не хватає. Я з тих, хто завжди жадно ковта його ротом, А тут і робиш вдих, а легені обпікає.

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні
  • Стресостійкість: Моя Подорож

    Стресостійкість... Що таке ця стресостійкість і чи така вона потрібна, наскільки бажана?

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається