Тарас Микітчак «Долина Єдиної Дороги»

Якщо вас захоплює якісне фентезі, то вам варто прочитати книгу «Долина Єдиної Дороги».


Тарас Микітчак «Долина Єдиної Дороги»


Я багато читав книг у цьому жанрі. Деякі книги були цікавими, інші були просто розважальними. Не всі книги, навіть цікаві, залишаються у пам’яті. Книга «Долина Єдиної Дороги» це щось особливе.


Ця книга багатогранна та реалістична. А це основні критерії якісного фентезі.

За насиченістю її можна порівняти з книгами Толкіна. Але наше рідне фентезі все ж ближче.

Наша сучасність вимагає від жанру не тільки цікавості, психологічності, а ще й філософської лінії та карколомних сюжетних ліній.

Ця книга змушує замислитися над життям, торкається емоцій читача, викликає сум і співчуття. А ще ця книга нагадала мені непросте сьогодення.


Я випадково знайшов цей роман на просторах Інтернету. Мене зацікавила назва. Тому я й почав читати цю книгу. С перших сторінок я опинився у цікавому світі, поринув у вир неймовірних пригод, та життя головних героїв.


Не хочу розповідати про світ Долини, щоб не псувати враження  у майбутніх читачів, але книга заслуговує уваги й надовго залишається у душі.


Багато сюжетних ліній, багато персонажів, багато таємниць. Сподобалось, що книга порушує багато питань суспільства. Від кохання та доброти, до зради та недалекоглядності.
Автор вміло розсуває межі світу Дороги не тільки вглибину, а ще й в просторі та часі.

Він робить світ об’ємним, різноманітним, реальним, живим.


Якщо у світових фентезі сюжетах  різні істоти мають одні й ті самі назви (гноми, гобліни, ельфи), то в цьому романі істоти мають свої особливі назви, свій світоустрій.

Все дуже детально пророблено. Автор майстерно розкрив свій задум, свою ідею.
Одним з головних персонажів є Дорога. Вона постійно присутня в сюжеті, Навколо неї постійно щось відбувається, з нею пов’язано багато цікавинок та таємниць, історичних подій. А ще Дорога є основою життя й культури мешканців.
Але Дорога не єдиний цікавий персонаж. Книга просто насичена героями та антигероями. Й кожний персонаж це неймовірна особистість, зі своєю мовою, характером, думками тощо.


Гарна мова, неймовірні назви місцин, цікаві метафори. Це все додає книзі неперевершений смак, купу родзинок, об’ємності.
Роман глибокий, насичений подіями, роздумами.


В мене навіть не має слів, щоб описати моє враження від книги. Важко висловити свої почуття, коли ти проживаєш життям всіх героїв. І це ще один плюс майстерності автора.


Це фантастичне фентезі зі складний сюжет, що захоплює з перших сторінок, з неймовірними персонажами, з цікавою філософією світу, багатогранністю та різнобарвністю й неповторним посмаком.


Можливо, якщо  зняти кіно за цією книгою, то «Володар Перснів», буде на другому місці.

 

Якщо ви читали цю книгу, яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.

Ставте вподобайку. Шукайте   «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

***********************************************************************************

Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

***********************************************************************************

#враження_UA #читаю_книги_щодня #ПроКниги_Що_почитати #Хроніки_Книголюба  #ТарасМикітчак #відгукнакнигу  #українські_письменники  #українське_фентезі  #блог_про_книги   #книжкове_суспільство  #блог_українською #читаюукраїнськихавторів     

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Maksym Botvinnikov
Maksym Botvinnikov@Booklover

939Прочитань
12Автори
9Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається