Топ 3 найатмосферніших книгарень столиці

Дизайнерка: Софія Віннік

З настанням осені потреба в затишних місцях для читання значно зросла. І, звісно ж, ми не можемо не поділитися добіркою улюблених книгарень-кав'ярень столиці, а також цікавими фактами про кожну з них. Отож, занотовуй, скасовуй усі справи (заради такого можна!), бери книгу під настрій та обирай заклад: чудово проведений час гарантовано!

«Сенс»

Адреса: вул. Хрещатик, 34Графік роботи: 08:00–22:00
Сенс на Хрещатику»: які книжки придбали перші відвідувачі книгарні
Фото: сайт “Читомо”

«Сенс» був створений для народження важливих історій», — саме так відгукується про створений ним літературний осередок у самісінькому серці столиці Олексій Ерінчак. 

  • Книги сучукрліт, які найчастіше купують у «Сенсі»: збірка поезії «Так ніхто не кохав», кримський роман «За перекопом є земля» Анастасії Левкової, містичний детектив-трилер «Я бачу, вас цікавить пітьма» Ілларіона Павлюка. (для дизайну: можна лише обкладинки додати, без тексту)

  • Щодня в книгарні купують понад 550 книг різних жанрів та видавництв.

  • У кав'ярні найбільш популярними є «традиційні» напої: капучино та лате.

«Закапелок» 

Адреса: вул. Верхній Вал, 62Графік роботи: 10:00 — будні. 11:00–20:00 — вихідні 
Zakapelok: найкнижковіша кав'ярня, найкавовіша книгарня – Ситий в7
Фото: сайт “Факти”

Представники кав’ярні-книгарні «Закапелок» розповіли, що в них можна знайти книги від деяких видавництв, яких частенько вже немає у продажу, а також якщо ти полюбляєш обговорити той чи інший твір — команда «Закапелку» завжди тобі в цьому допоможе! (також можна додати фото самого закладу над цим підписом) 

  • У процесі пошуку назви книгарні команда довго шукала відповідник, який зміг би найкраще передати атмосферу закладу. І варіант «Закапелок» було знайдено в тлумачному словнику Грінченка, що є дуже символічним.

  • У топі продажів уже протягом тривалого часу лишаються «Чорні запорожці» Валентина Сім’янцева, «За перекопом є земля» Анастасії Левкової, а також книги ветеранських видавництв, оскільки книгарня підтримує бізнеси військових та ветеранів, які, навіть перебуваючи на фронті, підтримують та розвивають український книжковий ринок.

  • Восени найчастіше відвідувачі обирають гарбузовий лате: щойно напій з'являється в меню — його дуже швидко розкуповують.

«Сяйво книги»

Адреса: вул. Велика Васильківська, 6Графік роботи: 10:00–20:00
Магазини «“Сяйво книги”» - інформація, події, карта, відгуки
Фото: сайт KyivMaps

Найстаріша книгарня Києва, яка існує з 1944 року, — справжня архітектурна пам'ятка в центрі столиці!

  • У стінах цієї книгарні проводили літературні читання дійсно видатні постаті в історії України: Остап Вишня, Павло Тичина та Максим Рильський.

  • Найбільшу популярність серед покупців мають книги Ілларіона Павлюка.

  • Через свій ніжний смак улюбленим напоєм відвідувачів лишається капучино. А от «загадкові» оранж- та ред-тонік поки ще не мають такого попиту, однак теж варті уваги.


Зараз як ніколи важливо підтримувати своїм візитом українські книгарні, а коли там ще й продають смачнючі напої та десерти — така книгарня може легко перетворитися на улюблене місце цієї осені. Та й не лише осені :)



Журналістка: Анастасія Прокопенко

Коректорки: Ангеліна Іванченко та Анна Ковбасенко

Дизайнерка: Софія Віннік


Маєш цікавий матеріал про сучасну українську літературу та хочеш, аби його опублікували? Надсилай на пошту [email protected].

Популяризуймо сучукрліт разом!


Ми у соцмережах: Instagram, Telegram, TikTok, YouTube

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Bestseller
Bestseller@bestseller.media

Літературне медіа BestSeller

1.8KПрочитань
2Автори
28Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 жовтня

Більше від автора

  • Найшвидше видання книги: як це було?

    Коли виникає думка про придбання книги — ми біжимо до книгарні й уже через декілька митей міцно тримаємо примірник у руках. Але ми не часто роздумуємо про те, скільки роботи й часу було закладено задля того, аби ми отримали нашу бажанку.

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • «Афера. І нічого зайвого»: рецензія на книгу Альони Рязанцевої

    Чому книга «Афера. І нічого зайвого» стала несподіваним літературним досвідом критикині? Що спільного в книги сучасної української авторки Альони Рязанцевої з «11 друзями Оушена» та «Гострими картузами»?

    Теми цього довгочиту:

    Рецензія
  • Рецензія на книгу Валентина Поспєлова «Стокгольм»

    Світ, де межі між реальністю і магією стираються, а сучасний Київ опиняється захоплений хаосом. У рецензії, авторка медіа Bestseller — Катерина Колесник, детально розглядає книгу Валентина Поспєлова «Стокгольм» та ділиться своїми враженнями.

    Теми цього довгочиту:

    Сучукрліт

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається