Топ. 5 Найкращих аніме в жанрі потраплянці (особиста думка)

Вітаю! Я тут новачок і поступово починаю входити в цю тему з Друкарнею))) Ще до блокування Яндекса, було щось подібне, називалося Дзен (хоча там ще те лайно вкладали автори)… Але я не про те! Так ось! Я заядлий анімешник! Почав цікавитися культурою японської анімації ще з 1999 року (+- десь так). Список переглянутих аніме давно перевалив за 3500 серіалів та повномеражних фільмів! Тому я маю певний багаж знань, так би мовити, щоб створювати вже власні топи, рейтинги чи ще щось там!

Так ось, перша моя робота буде стосуватися того, що зараз на піку трендів в світі японської анімації - потраплянці, або ж ісекай! В двох словах: це жанр аніме, де головний герой (героїня) потрапляють (перероджуються, призиваються і так далі) в інший світ. Так ось, зараз цей жанр надзвичайно популярний і збирає власну аудиторію.

Звичайно ж, більш дорослі починають помічати, що жанр потроху перестає бути унікальним, або ж - “раніше було краще”. Як це не дивно, але в цьому є частка правди. Унікальність жанру поволі зменшується, а автори робіт цього жанру взагалі концентрують увагу на назві та способі потрапляння до іншого світу і… на цьому якось унікальність зникає. Так ось, пропоную власний топ 5 аніме в жанрі ісекай. Давайте, щоб хоч трохи зменшити коло, в цьому топі не будуть аніме в жанрі ісекай, де все концентрується навколо комедії, типу КоноСуба. Домовились?

5 місце - Блукачі / Drifters (2016)

Блукачі

Тойєхіса уявити не міг, що за мить перед смертю він опиниться в дивній кімнаті з сотнями дверей. Посеред знаходився дивакуватий чоловік, що пропонує переміститися в інший світ та навести там свій лад. Хто ж знав, що після перенесення він зможе зустріти не менш видатний та неймовірних історичних постатей?

Що це за гра така дивна, і чому в цьому дивному світі йде постійна боротьба між героями різних епох та держав? Тойєхіса змушений стати пішаком в чиїсь глобальній грі.

4 місце - Повелитель / Overlord (2015)

Повелитель

Головний герой настільки сильно полюбив онлайн груп “Іґґдрасілль”, що вирішив були онлайн до кінця, до закриття серверів. Всі його друзі потроху почали виходити з гри. Залишилося 5, 4… 3… 2… 1…

Щось пішло не так, головний герой не лише залишився в грі, але й став справжньою нечистю. Помітивши, що нема кнопки “виходу”, а навколишні НПС персонажі ведуть себе, наче живі, зробив висновок - його перенесло в гру. Ось так головному герою пощастило стати повелителем, можливо, найсильнішої гільдії в світі.

3 місце - Майстри Меча Онлайн / Sword Art Online (2012)

Майстри Меча Онлайн

Кірігая Кадзуто прекрасно знав, що новини про цю гру будуть в топ 1 в новинах всього світу. “SAO” повинна була стати справжнім хітом, і стала… але.. Всі гравці тепер не можуть вбратися із неї, кнопки “вихід” нема”, а смерть в грі автоматично пророкує смерть в реальному житті.

Єдиний спосіб вибратися з в’язниці “SAO” - пройти гру до кінця. Кіріто (нік в грі) приймає рішення, це зробити. Чи вдасться йому подібна місія?

2 місце - Військові хроніки маленької дівчинки / Saga of Tanya the Evil (2017)

Військові хроніки маленької дівчинки

Головний герой уявити не міг, що після смерті він переродиться в тілі крихітної дівчинки Таня. Розуміючи, що це воля невідомого всесильного “когось”, він погоджується на нове життя.

Виявляється, що він переродився в світі альтернативної історії, де до сих пір йде війна між імперіями. Таня (головний герой) вирішує, що зробить все, викарабкається по ієрархії в армії, щоб створити умови безпечного та більш кращого життя, аніж було до цього.

1 місце - Ворота: Там б’ються наші воїни / Gate: Jieitai Kanochi nite (2015)

Ворота: Там б’ються наші воїни

Ітамі сподівався, що цей фестиваль в Акіхабарі пройде прекрасно. Планував купити колекційні фігурки, рідкісні томи манги. Несподівано, посеред міста виникають величезні ворота, з яких великим потоком починають вибігати воїни, вилітати дракони та віверни. Розуміючи, що фестиваль під загрозою, Ітамі наважується втрутитися. Виявилося, що це справжнє вторгнення з наміром захоплення нових територій зі сторони невідомого ворога.

Атаку вдалося відбити та взяти під контроль загадкові ворота. Організовується місія по маршу по ту сторону воріт. Що ж там чекає головного героя та його групу?

Ось такий топчик в мене вийшов. Скажу відразу, це за особистими смаками, у вас топ може бути інший, до речі, пропоную написати власні топові анімешки в жанрі ісекай в коментарі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (6)

З третім і четвертим номером знайомий і погоджусь що вони класні, про інші взагалі ніколи не чув. Але є ще дуууже багато класних аніме цього жанру. Чого тільки варті Реінкарнація безробітного та Коли я переродився слизом, які на мою відверту думку будуть навіть краще за ті ж третій і четвертий номер

Вам також сподобається