Українська соцмережа для письменників

Багато людей у своєму житті задумувалося про написання прози, віршів або просто почати свій особистий блог на якусь цікаву для себе тему. Але шукаючи платформи для цього, натикалися лише на твітер, який розрахований на срачі, медіум, в якому немає українських авторів або на якісь малопопулярні стартапи. А зараз, мабуть, знайшли цей довгочит та уже не можете дочекатися відповіді на своє питання. Якщо все так, то готуйтеся розбиратися детально з усім.

Так, Друкарня, сайт, на якому ви зараз знаходитесь, створений для авторів, які хочуть знайти аудиторію та поділитися своїм досвідом з іншими людьми. Ви можете розповідати про будь-що, від дитячого виховання до військової справи й завжди знайти підтримку від інших авторів, як мінімум можна розраховувати на неї від учасників групи ПАД, про неї розповім вам трохи пізніше. Для початку перейдемо до основної теми.

Що це взагалі таке та як розпочати писати

Друкарня це соцмережа, яка вийшла з бета-тесту рівно рік тому та набула багатьох змін за цей час. Розробники не забувають оновлювати її. Крім того, кількість учасників збільшується з кожним днем, тому ви обов’язково знайдете своїх вірних читачів або ж й улюблених авторів;)

Для того, щоб почати щось писати, вам потрібно лише зареєструватися на сайті, оформити профіль та відкрити свою першу чернетку. Детальніше про те, як краще писати, вибрати тему для блогу та публікувати дописи ви можете прочитати за посиланням в довгочиті від одного з популярних авторів Як почати свій блог, не тільки на Друкарні.

Але, не дивлячись на простоту платформи, її не можна порівнювати з іншими соцмережами. Більшість читачів приходить сюди, так само як і на новинні сайти, тобто через гугл новини або через самий гугл пошук. Це є і плюсом: ви можете залучити до своєї творчості навіть тих, хто ніколи не чув про саму платформу. Так і мінусом: потрібно завжди враховувати цю особливість та працювати над SEO свого допису по-максимуму.

Краще влитися в команду авторів, вам допоможе прочитання кількох дописів на головній сторінці або ж можете проглянути деякі дописи від мене ж Таки рубрика #8, Таки рубрика #3. На жаль, зараз ця рубрика більше не пишеться, але ці випуски я вважаю найкращими з усіх.

Втім є свої мінуси в такій творчості. Навіть, якщо ви прямо зараз почнете свій шлях у веденні своєї сторінки, то не очікуйте на гору грошей за свою творчість найближчим часом. Єдиним способом для якоїсь матеріальної вигоди є лише сподіватися, що ваші читачі захочуть поділитися своїми кровними та перейдуть за посиланням для донатів, яке ви залишите в профілі.

Але якщо ви шукаєте місце для самовираження, а гроші є лише другорядною справою, то ви попали саме туди, куди вам потрібно.

Що таке ПАД та для кого я це все пишу

Згенероване ШІ зображення

Що ж ПАД це група авторів в телеграмі, які готові допомагати одне одному або просто спілкуватися між собою. Там ви зможете знайти багато класних авторів, попрохати вказати на помилки в довгочиті або ж поширити свою творчість для більшого охоплення.

Я пишу цей допис для новачків, які хочуть почати свої поривання в новій для себе території. Щоб вони розуміли, що будь-які їхні потуги отримають відповідь та підтримку, на яку заслуговують. Не бійтеся зробити крок в невідомість, тому що він завжди окупиться в майбутньому.

Навіть якщо ви вже відомий письменник або інфлюенсер, але вперше чуєте про цю соцмережу, то запрошую вас теж приєднатися до нашої дружньої групи авторів Друкарні. Чим нас більше, тим краще.

А якщо у вас є якісь пропозиції саме до ПАД, то можете звертатися в коментарях або ж за моїми контактами в моєму профілі.

Післямова

Надіюсь, я надихнув вас на написання свого першого довгочита або хоча б розібратися в фауні творчої української соцмережі. Не забудьте залишити оплески, підписатися на цю сторінку або поділитися з друзями, щоб більше людей зважилося влитися в нову для себе атмосферу. Якщо у вас є якісь питання або ідеї для нових дописів, можете написати їх в коментарі.


Сьогодні 14 квітня, тому хочу привітати команду Друкарні з першим роком життя їхньої платформи та побажати лише розвитку та нових звершень в їхній роботі. Дякую вам за всі ваші зусилля та надання можливості поділитися своєю, можливо, комусь потрібної думки в інтернеті.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ПАД
ПАД@thefirstauthorsdrukarnia

Група авторів Друкарні

55Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 2 серпня

Вам також сподобається

  • Глава 3

    Наступного дня ми знову зустрілись з Марко. Моїй радості не було країв, бо мені подобалося бачити того парубка та спілкуватися з ним.

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фантастика

Коментарі (5)

“ПАД це група авторів в телеграмі, які готові допомагати одне одному або просто спілкуватися між собою” - а як можна отримати цю допомогу чи взяти участь у “просто спілкуанні”? Не бачу посилання на згаданий Вами канал :(

Вам також сподобається

  • Глава 3

    Наступного дня ми знову зустрілись з Марко. Моїй радості не було країв, бо мені подобалося бачити того парубка та спілкуватися з ним.

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Фантастика