Таки рубрика #3 - плагіатори, пропагандисти, нацисти та огляди ігор

Зміст

Перший тиждень бети й це новий випуск “Таки рубрики”. Буде надзвичайно багато тексту, тому запасайтеся відром попкорну та часом для прочитання рекомендацій.

Ігри

Чи відчували ви колись ностальгію за якоюсь грою, фільмом, піснею, з якими стикалися в дитинстві? Чи всі вони виправдали ваші минулі враження при новій зустрічі? Я впевнений, що навіть половина з них не принесли такі ж емоції, як в минулому. Але ось вам приклад зовсім іншої ситуації з грою дев’яностих. “Sonic плюс Looney Tunes дорівнює Jazz Jackrabbit 2 — огляд гри про братів-кроликів” від автора Фольклориста. Автор розповість про суперову гру зі свого дитинства, яка не розчарувала навіть при перепроходженні в дорослому віці. Ніяких претензій до викладу або передачі думки немає. Атмосфера лампова та дружня до читача. Є декілька помилок в тексті, але вони не є критичними.

Ви знали, що в Україні створюються власні настільні ігри? А Саурс знав та вписав їх у свій довгочит “Настільні ігри створенні в Україні”. Вступ вийшов класний, але в основній частині твору забагато води та непотрібної інформації. Немає якогось свого враження, тому це більше схоже на збірку правил до настолок.

Інші претенденти в категорію “Ігри”

Рятуємо відьмочку від полум’я критиків. Розмова з розробниками Bosorka про майбутнє їх гри від автора Kirill (Інтерв’ю з розробником української гри, в яку вплетено мітологія України).

Привиди, зомбі, робота з паперами і... напарник Дуллі — огляд The Darkside Detective від автора Дарка Валерійовича (Огляд на Pixel True Detective Game).

Інді-ігри на прикладі “The Binding of Isaac” від автора Sovushek (Історія інді-ігор #авторпостававатарку).

NVIDIA запускає RTX Remix Runtime з відкритим вихідним кодом, щоб дати нове життя старим іграм від автора Jon Weblin (Заголовок аля назва ісекая)

UNSIGHTED - перегони зі смертю від автора Nerd Campfire (Огляд на класну гру з успішним таймером).

Що таке Biolaboratory, і як воно створювалося? від автора YoY: візуальні новели (Історія створення української сатиричної гри).

Rusty Lake: ігри на вечір, у які Ви точно закохаєтесь від автора eva themiis (Огляд та хронологія серії ігор Rusty Lake).

Sex with Hitler: проклята і дивна треш-гра від автора Кежулам вхід заборонено (Огляд на класну гру з успішним таймером).

Україна

Дуже багато класних публікацій і популярних авторів. З усього цього різноманіття я вибрав допис на важливу для нас тему — малоросійство та його значення. Я думаю, ви чули неправильні або дивні випадки використання слова “малорос”. Що ж, тоді “Що таке «малоросійство» як аксіологічне і культурне явище? від авторки Аля Кобза саме для вас. Вас чекає глибокий екскурс в нашу невеселу історію та цитати українців минулого на цю тему. Це справді обдуманий довгочит, який вартий вашої уваги.

Інші претенденти в категорію “Україна”

Найкращий мультфільм українського виробництва - ви будете здивовані! від автора Євгена Палашинського (Враження від крутезного українського мульта).

Огляд Фільму “Люксембург, Люксембург” від автора Івасика (Огляд на новий український фільм).

Мова

А ось вам твір, який є наповнений любов’ю до української мови та українства в цілому. “Як позбутися “російськомовності” в Україні” від авторки Ольці. Авторка розповідає про проблему російськомовності в Україні. Таки мова справді розділяє нас, але це ніколи не українська

Інші претенденти в категорію “Мова”

Історія Української мови від автора Саші Юрченко (Чому ж наша мова не діалект?).

Воєнні неологізми від автора soloviy (Що тут сказати? воєнні неологізми).

Українське посилене чистомовство від автора artekimus (Тема англіцизмів та інших запозичень).

Музика

Дуже часто чую слова, що українською немає що послухати. Мені як людині, яка слухає українську музику днями це звучить, м’яко кажучи, смішно. Ось і авторка Добривечір в хату! при написанні “Сучасна українська музика існує і українці вміють співати” відчувала щось схоже (набагато сильніше). Не кожному сподобається таке жорстке подання теми (чесно кажучи, навіть я не зміг дочитати до кінця). Втім допис розповідає важливу тему та пробує впихнути важливу для кожного з нас інформацію.

Інші претенденти в категорію “Музика”

Чому вам терміново треба бродвейські мюзикли в житті від автора aviaringo (Враження автора від мюзиклів).

Жінки у метал музиці від автора Designer Sadness 🦇 (Приклади успішних виконавець у “металі”).

Думки

Я завжди підбираю сюди твори, які наштовхують на цікаві думки та висновки. Цей випуск не стане винятком. “Я Особисте і Я Відгук Оточення або чому ми (ніколи не) змінюємось у очах інших” від авторки eva themiis може привести вас до роздумів про себе та своє віддзеркалення в суспільстві, важливість цих двох явищів та усвідомлення себе як особистості.

Інші претенденти в категорію “Думки”

Важливі інсайти, що можуть змінити твоє життя від авторки Стусі (Пару цікавих підказок для проходження життя).

Ті самі моменти: Мої записи сьогодення від автора Степана (Ще пару цікавих думок, щоб передчасно не “заспідранити” життя).

Хорошість від авторки Віри (Продовження відвідування психолога).

Друкарня

Тут розміститься два дописи. Чому? Бо я можу.

Першим буде “Життя після бети” від авторки Білої птахи. Авторка розповідає про різницю між бетою та відкритою версією (а ще згадує мене).

Другим же буде довгочит від самої Друкарні з планами майбутнього функціоналу “Майбутнє Друкарні — оновлення та плани”.

Скандали та критика тижня

А тепер трохи детальніше про заголовок випуска.

Плагіатори. Після відкриття друкарні та створення спільноти авторів я частіше контактую та часту допомагаю іншим. І ось, в групі з’явився “автор” FoxVel з проблемою публікації ніби свого допису. Він сказав, що дописав його та не може опублікувати. Я допоміг йому через дурну довірливість. З часом інший користувач, а саме Кежулам вхід заборонено написав про копіпаст від цього автора та привів оригінал. Звісно, я не є напряму причетним до цього, але залишився невеликий осад. Запам’ятайте нік цього “автора” та відносьтесь до нього з увагою.

Пропагандисти. Тут уже все менш трагічно та більш комічно. Стаття від Юджина про пропаганду в Україні набрала різні коментарі та немалу аудиторію, а я вирішив похайпитися. Ось вам стаття “Пропоганда — як з неоднозначної теми зробити вірусний допис?”.

Нацисти. Що ви думаєте про білоруску, яка хоче впихнути російську в платформу для розповсюдження української мови? Фантасмагорична ситуація, чи не так? Але вона повністю реальна. Авторка Сумна весна просуває такі ідеї в себе на сторінці та навіть з’являлася в нас в телеграмі, називаючи нацистами людей, які захищали позицію друкарні. В результаті вона нічого не добилася, але виставила себе та білорусів не в найкращому світлі.

Майбутнє “Таки рубрики”

Кількість довгочитів збільшується в геометричній прогресії, а одна людина не зможе обробити всю інформацію, яка буде з’являтися в майбутньому, тому для наступних випусків я не буду перечитувати всі статті, а лише ті, які зачеплять своєю назвою. Думаю, ви мені дозволите таке відхилення від задуму.

Ще я говорив, що буду набирати більше авторів для цієї рубрики, але скоріше всього я залишу цю рубрику за собою самим. А от топ з колаборацією з іншими авторами ви зможете побачити в нашій групі в неділю.

Післямова

Всім дякую за прочитання і все таке. Пишу цей випуск уже цілий день, тому думаю він виявиться змістовний. Якщо сподобався допис, то протисніть оплески (звісно, якщо ви це не зробили раніше) або закинути пару американських гривень на каву (також можете підписатися для регулярного донату раз в місяць всього за два долари). А ще надуюсь, що вам сподобались зміни в структурі рубрики)

На цей момент у мене на сторінці вже 50 читачів, тому чекайте тематичний довгочит.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мелодист або Таки Роман
Мелодист або Таки Роман@Falsend

Любить писати щось цікаве

3.7KПрочитань
8Автори
101Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Куди я пропав і хто я

    Таки всім привіт. Ого давно я уже так не вітався. Не знаю чи ще хтось мене пам’ятає, все-таки багато нових людей прийшло на Друкарню і багато, хто пішли з Друкарні. Тому для більшості буде цікаве питання, що за нн з’явився.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Відбиток смерті

    Всім знайомий той момент, коли вас проймає неочікуваність та жах. І особливо це стається, коли смерть зачіпає близьких.

    Теми цього довгочиту:

    Божевілля
  • Божевільні види мистецтва

    Я думаю більшість з нас пробувалися в різних видах мистецтва: малювання, писання прози та віршів, творення музики та будь-що інше. Тому хочу показати вам витвори мистецтва, якими можна захоплюватися або ненавидіти, але ніхто не заперечить, що для них потрібна справжня впертість.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве

Вам також сподобається

Коментарі (6)

Де хоча б слово про фабрику в ліпєцкє? А про шоколадки?! А про корівку?!?!?! Дизлайк та відписка

Вам також сподобається