Вам повістка!: десятки тисяч доларів на тендітній темі в Telegram

Ось ти й попався маленький хуліган!

З початком повномасштабного вторгнення ринок змінився, сам Telegram трансформувався, контент та канали приковують до себе увагу користувачів змушуючи активно скролити стрічку під час чергових атак або російського ІПСО. 

Відповідно тематик і креативів добавилось.Сьогодні я б хотів поговорити про тему каналів з повістками які активно набирають аудиторію і заставляють горіть чиїсь дупки. 

  • Увага! В цій публікації я не буду порушувати питання мобілізації, законності дій ТЦК і решту питань якими люблять маніпулювати як зовнішні, так і внутрішні сили. Я хочу подякувати усім хто став на захист нашої держави, бо завдяки вам, ми маємо можливість жити в Україні. 

У парку роздають повістки! Тридцять тцкашників оточили будівлю, будьте обережні.

З січня 2023 активно почали плодитись та зростати канали які нібито поширюють актуальну інформацію про роздачу повісток та "допомагають" уникнути жителям міст таких місць. Ці канали не тільки охоплюють велику аудиторію яка не завжди є реальною, а й допомагають поширити класичні наративи руzzького ІПСО. 

Мета такого ІПСО є бажання створити додатковий негативний фон всередині країни, самі публікації іноді є вигаданими та спонукають сприймати кожну людину у військовій формі за потенційну небезпеку.Звичайно я розумію й іншу сторону цієї медалі коли є багато випадків не дуже адекватної поведінки зі сторони ТЦК, але водночас я не згідний з наративом про те, що люди якими ми захоплюємось становлять небезпеку для нас.В результаті такі операції супроводжуються актами прямої дії як це було з завербованими підлітками завдання яких було палити "бусики" з військовими номерами, хоча є навіть підтверджені випадки коли ці "бусики" були транспортом наших захисників які просто на той момент перебували в місті. 

Перейдемо до цифр 

"Повісткові" канали почали активно набирати обертів з моменту дискусій, а згодом і прийняття нового закону, далі розглянемо яка статистика по цих каналах зараз та хто не проти купувати в них рекламу. За основу я відібрав з десяток найбільш активних каналів та проаналізував. 

З вище показаної діаграми можемо бачити, що найбільша кількість каналів припадає на міста мільйонних, менша на регіони. Деякі з цих каналів сформували уже свої сітки, охоплюючи великі області. 

Загальна аудиторія цих каналів налічує 1 769 876 підписників, основна маса це Київ - 563 710, Львів - 222 102, Одеса - 181 508, Харків, Дніпро та Кривий Ріг мають відповідно від 90 000 до 160 000 тисяч підписників.

А от з приростом ситуація протилежна.За останніх 30 днів канали в цій тематиці зросли на 150 000 тисяч підписників, ситуація з містами дещо змінилась в сторону домінації регіонів особливо Кривий Ріг та Кропивницький, Київ як місто мільйонник тримається в цьому тренді також. 

Поговоримо про заробітки

І так всім цікаво, а як додатково адміни монетизують свої канали, на прикладі одного з таких каналів розберемо теоретичний дохід.Почнемо з загальної статистики яку нам пропонує telemetr.io

Досить непогано продається реклама, але і клієнти не сильно ніжні креативи пропонують, нижче додаю результати по  креативах, попередньо попросивши Chat GPT визначити тональність та тематику.

Основні теми креативів: Мобілізація, права громадян, повітряна небезпека, військові злочини, розважальний контент

Ну і відповідно 1 рекламний пост вартує приблизно 280$ за 100 000 тисяч переглядів це приблизно 11 000 тисяч гривень за один пост, при умові 1 рекламного поста в день це 340 000 тисяч гривень на місяць.

Висновки

  Мені б дуже цікаво було б поспілкуватись з психологом додатково на цю тему, як людина перебуваючи в такому інформаційному полі буде змінювати свої погляди на події навколо.

Особисто в мене після прочитання такого контенту складається враження ніби всюди вороги, всіх оточили й всіх пакують, а потім дивлюсь у вікно і бачу що ситуація така як і була до того, і ці публікації рідко мають щось спільне з реальністю, але мушу погодитись вони якісно виконують свою роботу, формуючи у людей потрібне світосприйняття.

Щодо грошей, так достатньо немаленькі суми, звичайно я не можу судити чи ці канали українські, чи можливо російські, єдине що можу сказати це те, що є тематики якими я б не хотів займатись.

Ваше завдання думати своєю головою, аналізувати та вдумуватись, фільтрувати контент канали та меседжі які ви читаєте, а також не забувайте донатити. Знаю, що вкотре виходить не дуже релевантний контент але таке життя.

Підтримати мене можна підпискою на мій канал - https://t.me/blablatelega  

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дуже цікавий канал (ні)
Дуже цікавий канал (ні)@telegram

450Прочитань
2Автори
13Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається