Відгук на роман "Океан у кінці вулиці" Ніла Ґеймана

Обкладинка для допису Відгук на роман "Океан у кінці вулиці" Ніла Ґеймана

Вирішив почати постити сюди відгуки на нещодавно прочитані книги у такому коротенькому форматі без зайвих подробиць. Може комусь буде цікаво. Перший допис присвячений книзі "Океан у кінці вулиці", оскільки прочитав її тільки вчора і вирішив накалякати свої думки, поки емоції ще свіжі. Ще раз: це не огляд, а просто мої враження, описані у невеличкому форматі.

Я взагалі не знайомий з творчістю Ніла Ґеймана, до цього читав тільки "Американських богів", але мені не зайшло. Проте вирішив дати автору ще один шанс, оскільки активно почав читати Пратчетта, який дружив з ним. Вибір впав саме на "Океан у кінці вулиці" через невеликий розмір книжки й позитивні відгуки. Мушу визнати, що не прогадав, твір дійсно досить класний.

Дуже складно розповідати про "Океан у кінці вулиці" без спойлерів. Тому я не буду вдаватися в сюжет, персонажів та інші частини історії. Скажу тільки, що роман перевершив усі мої очікування і багато в чому здивував (у позитивному сенсі). Анотація називає книгу дивовижною і моторошною казкою для дорослих, і з цим важко не погодитись.

"Океан у кінці вулиці" - історія про дитинство і дорослішання, про те, як буває складно відрізнити фантазію від реальності, а також про самотність, яка може переслідувати людину протягом всього життя. Ну а ще про котиків, вівсянку з варенням та противних няньок, які дошкуляють дітям 👀

Дуже раджу вам прочитати "Океан у кінці вулиці", особливо якщо ви тільки знайомитесь з творчістю Ґеймана. Книга душевна та легка, невеликий об’єм також грає роману на користь. Тільки не читайте огляди книги або ще щось. Підходьте до твору без якихось особливих попередніх знань про нього, і тоді він по-справжньому вам сподобається.

Тепер трошки самореклами. Я завів собі телеграм-канал, присвячений здебільшого літературі, ну й іншим штукам, які мене цікавлять. Давно хотів зробити щось подібне, але лінився. Поки що контенту там небагато, досі кумекаю, на що хочеться зробити особливий акцент в дописах. Але потихеньку буду його розвивати й мутити всілякі приколи. Тому, якщо ви цікавитесь навкололітературним контентом - можете заглянути.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дмитро
Дмитро@Londu

376Прочитань
2Автори
6Читачі
На Друкарні з 25 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

чудовий відгук-враження! додам книгу в список бажань)

Вам також сподобається