Як розірвати цикл саморуйнівної поведінки

Пауза Завдовжки в П'ять Кроків

Саморуйнівна поведінка зазвичай наслідок рефлекторної реакції. У такий момент ми діємо, абсолютно не враховуючи довгострокового впливу і не розглядаючи можливих альтернатив. Описана далі "пауза завдовжки в п'ять кроків" покликана запобігти такому розвитку подій завдяки підвищенню усвідомленості. Це чудовий спосіб повернути свій розум у потрібний цикл, щоб міркувати, а не реагувати; діяти, керуючись інтелектом, а не імпульсом, і свідомо обирати найкращі з доступних кроків.

Крок 1: підвищення фізичної усвідомленості. Реакції, як відомо, зароджуються як відчуття. Зробіть паузу і зверніть на них увагу, на те, в якій саме частині тіла ви їх відчуваєте. У шлунку? У голові? У шиї? У грудях?

Крок 2: підвищення емоційної усвідомленості. Спробуйте пов'язати фізичні відчуття з емоціями. Чому ви відчуваєте напругу? На що злитеся? Чого боїтеся?

Крок 3: підвищення усвідомленості щодо спонукання. Чи можете ви сказати, що саме ті почуття, які ви щойно помітили, змушують вас діяти таким чином? Які бажання вони у вас пробуджують?

Крок 4: підвищення усвідомленості щодо наслідків своїх дій. Запитайте себе, якими будуть результати вашого вчинку в короткостроковій і довгостроковій перспективі. Усвідомлення небажаних наслідків послужить потужним стримувальним фактором.

Крок 5: підвищення усвідомленості щодо вирішення проблеми. Запитайте себе, які є альтернативи. Що з цього, найімовірніше, дасть найкращий результат? Малюючи в уяві все те хороше, що станеться, якщо ви почнете поводитися конструктивніше, можна отримати чудовий стимул для змін.


Дякую за увагу!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
еліяху
еліяху@eliahu

1.6KПрочитань
6Автори
33Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Якось складно сприймається після першого прочитання, як мінімум зараз.

Вам також сподобається