Як я закохався у Dragon Age Inquisition

Огляд однієї з найкращої РПГ, що мені довелося грати. Стаття фаната серії, тому мінімум копіуму та максимум об’єктивності. ( буду сварити гру достатньо).

Більше 70 годин позаду у Inquisition.

Після провальної у всіх сенсах другої частини я вже не надіявся хоч коли небудь спробувати продовження, проте інтерес мене пересилив і я все таки вирішив спробувати останню гру з серії Dragon Age і що можна сказати?

Кажу зразу. Гра варта вашої уваги. Так, я буду зміщувати акцент на слабкі сторони гри, але це буде впершу чергу чесно по відношенню до вас.

Постараюся у цій частині обійтися без спойлерів, які будуть у кінці статті, тому приємного прочитання!


Геймплей

З гри зробили дрочильну. Тепер щоб рухатися по сюжетній лінії потрібно мати так званий вплив, який ти отримуєш виконуючи завдання на карті і якщо спочатку це в новинку, то потім це перетворюється у дикий грінд. Тебе буквально заставляють проходити ці тупі завдання, аби ти далі зміг зіграти наступний квест і це відверто тупо. А гріндити деколи прийдеться по 2-3 рівні і виконувати точки на карті, а це повірте довго і не завжди не нудно. Ну а якщо ти зайдеш на локацію з мобами, які вище за тебе на рівні 3, вони тебе анально покарають і відправлять назад з відки ти прийшов. Тому - грінд-грінд-грінд.

Я грав за мага і це було скучно, ніби у розробників не було фантазії і в кожної стихії є своя стіна ( чи то льодова, чи вогняна) міна і стануща здібність, яка або заморожує або притягує і тд - нудно. І та є підкласи і тд, але вони їх наскільки нудно реалізували, що поки ти збереш все, що потрібно для вивчення тої магії ( а я особисто не назбирав, бо просто не з'явлося те, що мені потрібно) ти вже пройдеш гру. Прокачка слабовата і я вже під кінець гри прокачав все, що мені так чи йнакше було цікаво. А далі ти впираєшся у стелю і там й залишаєшся.

Босфайти це окрема історія. Проходячи боса я відчув себе гравцем якоїсь китайської ммо дрочильні. Бо, що пройти боса вам прийдеться його заклікувати 5-7 хвилин і це не проблема в прокачці, просто боси супер жирні і кожної хвилини накидають або броню або бар'єр і тобі весь цей жир приходиться місити ще 30 секунд аби знову дійти до хп. Тактика та планування бою, які були у першій частині та заставляли планувати кожен твій хід, щоб перемогти зникли, тепер ти просто граєш клікер і використовувати тактичний режим не має сенсу.

Тай відносно першої частини гра стала ще більше казуальною, проте я не вважаю, що це дійсно є мінусом для гри. Так тепер зілля здоров'я автоматично відновлюються у таборі і їх можна підібрати у схроні по рівню, але це просто додає аркадність гри тай не заставляє гріндити і збирати всякий непотріб на карті.


Сюжет

Сюжет цікавий. Знову перед головним героєм постає серйозний виклик, який він має здолати. Персонажі - моя повага. Всі напарники цікаві та живі. Не має зайвого пафосу та героїзму. Кожен переслідує власні цілі, а не є просто додатком до головного героя. Відчувається хімія між різними персонажами. Історія тримає в тонусі. Її хочеться розвивати. Квести напарників вже не є наскільки цікавими, проте деякі справді мотивували пройти їх до кінця. От серйозно, кожна нова арка чимось вражає та ламає тобі голову. Вибори персонажа, які впливають на фінал арки, квести в крутих декораціях, і антагоністи за якими цікаво спостерігати. Не хочу спойлерити у цій частині, адже гра варта того, аби її пройти самостійно, тому більш детально про сюжет напишу нижче, хто вже ознайомлений з грою. Сайдквести є цікаві, є душні, аля дешева-ммо. І на жаль, вам прийдеться їх проходити, аби вас персонаж не залишився доходягою. І якщо геймплей можливо надто монотонний, то саме історія заставляла мене продовжувати грати. Я ніколи не буду грати гру з хорошим геймплеєм і поганим сюжетом, а от навпаки залюдки. Адже я в першу чергу граючи в РПГ приходжу за історією. Ну принципі чого дивуватися, Biowere завжди вміли у епік, признаємо це.

Я дуже прискіплива людина. І шукаю у кожному творі логіку та послідовність, адже, якщо герой, або його оточення тупі, це ламає всю атмосферу. Якщо є повно роялів, які ніяк ґрунтовно не пояснюються мені не цікаво спостерігати за такою історією. І я скажу вам, що тут такого не має. Тут все послідовно і в міру логічно. Що є скарбом у морі шлакових РПГ.

І хоча оцінки у гри низькі, це той самий випадок, коли їх потрібно ігнорувати. Не дарма гра отримала гру року. А те, що фани очікували інше - це виключно проблеми фанів.


Крафт

Я залип. Я ніколи не був фанатом крафту, але тут я хотів крафтити зброю, броню і шукати нові ескізи. Це дійсно цікавий експіріанс і за це грі жирний плюс.

Ніколи не любив у іграх збери мільйон камінців, які розкидані на краях карти, аби зробити свою броню не імбовою, а мега імбовою, але тут як не дивно для мене це не виявилося рутиною. Я з радістю збирав крафтові предмети, аби підсилити своїх бійців. Можливо тому, що тут дуже красиві сети броні, а можливо, тому, що без достатньої прокачки ти будеш відлітати від хайлевел мобів з кількох хороших ударів. Хоча скоріше всього два в одному.


Мапдизайн

Деколи я губився і попадав у глухі кути, що мене трішки нервувало. На деякі точки цікавостей я таки й не потрапив, бо таки не знайшов дороги до неї. І так деколи це не є дуже очевидно. Трохи душні коридори і баговані гори, але в цілому не критично. Хоча я й вважаю, що локації трішки завеликі і пусті, але в цілому це не так кидається у очі.


!Спойлери!

Злили Корефея, фінальна битва душна і не цікава, не має ніякого розуміння, що це противник якого ти намагався перемогти всю гру. Нудноооо. Тай якось занадто хепіендово закінчилося без драми та втрат для інквізиції, закінчилося, як типове аніме для підлітків, де все зло переможене, а всі добряки перемогли, ну ж можете у драму і атмосферу, чому такий скудний фінал? Не відчувається жертовності, думки, що це може бути остання битва для тебе і твоїх напарників, не має драми. Просто місиво і злиття. От реально, так накручувати інтригу і облажатися у кінці.

DLS.

Спочатку цікаво, потім.... ну таке, заклікування мобів і біготня від одного порталу в інший. Фінал цікавіший, але не хапає. Можу відзначити лише саундтрек - він дуже атмосферний. Все інше просто підводка до наступної частини.


Висновки

І чому я сварюся, адже гра крута і сюжет дійсно цікавіший, ніж в більшості проектів сучасної індустрії?

Та бо Bioware можуть краще, Mass Effect 2 і Dragon Age Origins не дадуть збрехати, а Інквізиція, ну краще, ніж все що роблять у індустрії, але знову ж таки не рівень того, що розробники вже випустили й показали.

Загалом гра дуже крута, рідко які ігри я проходжу на одному диханні очікуючи фіналу. Навіть з усіма мінусами гра дуже крута і варта вашої уваги.

Очікуємо 4 частину!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Storm
Storm@ratel

Письменник.

3.1KПрочитань
1Автори
20Читачі
На Друкарні з 28 червня

Більше від автора

  • Що могло замінити Call of Duty? 2.

    Продовжую розповідати про ігри, які хотіли у свій час повторити успіх всім відомої Call of Duty.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Total War Warhammer - половина гри одразу, половина в DLC

    На свій жаль помітив, що в нашому сегменті не має жодного висвітлення про гру Total War Warhammer ( 2016 ), тому вирішив це виправити і зробити огляд на цю фентезі стратегію.

    Теми цього довгочиту:

    Warhammer

Вам також сподобається

  • S.T.A.L.K.E.R Обов’язок чи Долг?Питання яке розділило нас.

    Питання яке розділило нас на дві групи. Давайте розбиратись ,як до цього дійшло.Сталкер насамперед випускався як гра ,без будь якого мовного

    Теми цього довгочиту:

    Сталкер
  • Ієтунак: Перевтілення

    Ця історія могла би стати повноцінною повістю, однак лишилася лише оповіданням-уривком. Тим не менш,уривком доволі таки цікавим, як на мій смак. Тут є магія,фентезі-академія,тут у художню форму інтегровані світоглядні філософії та містичні усвідомлення. Рекомендую до ознайомлення

    Теми цього довгочиту:

    Повість

Коментарі (2)

Радий, що комусь іще зайшла 3-я Драґонага, бо її у фанатських колах прийнято ганити. Люблю всю серію ігор.

Вам також сподобається

  • S.T.A.L.K.E.R Обов’язок чи Долг?Питання яке розділило нас.

    Питання яке розділило нас на дві групи. Давайте розбиратись ,як до цього дійшло.Сталкер насамперед випускався як гра ,без будь якого мовного

    Теми цього довгочиту:

    Сталкер
  • Ієтунак: Перевтілення

    Ця історія могла би стати повноцінною повістю, однак лишилася лише оповіданням-уривком. Тим не менш,уривком доволі таки цікавим, як на мій смак. Тут є магія,фентезі-академія,тут у художню форму інтегровані світоглядні філософії та містичні усвідомлення. Рекомендую до ознайомлення

    Теми цього довгочиту:

    Повість