Затишна та мила крамничка — огляд Sticky Business

Sticky Business — гра, в яку можна спокійно грати, насолоджуючись створенням милих наліпок. Хоча суть гри у веденні бізнесу, вона не пропонує якихось великих челенджів, тому підійде для відпочинку ввечері після роботи.

Гра розроблена німецькою інді-студією Spellgarden Games, вийшла у цьому році (17 липня 2023 р.) та доступна у Steam. На жаль, українська мова не підтримується, і я грала англійською. У грі не так багато тексту та немає озвучення (тільки весела музика, яку я вимкнула, оскільки звикла грати без звуку), тому відсутність української не повинна стати великою перешкодою.

Перша зустріч із грою

Гра починається з навчання, яке покаже вам всі основні дії: створення, розміщення на папері та друк наліпок, пакування та відправлення посилок. Кожна дія займає певну кількість часу, але швидкість дня налаштовується, можна вибрати нормальну, розслаблену та безлімітну. Я грала на розслабленій швидкості й часу було задосить.

Основний простір гри

Графіка дуже проста та насичена яскравими кольорами, наліпки виконані у милому та мультяшному стилі. Можливості створення наліпок достатньо розширені — можна вибрати елементи для наліпок, повертати їх, змінювати розмір, та комбінувати з іншими.

Хід створення моєї найулюбленішої наліпки

Вибір елементів для наліпок як і паперу дуже багатий, але більшість з них заблоковані на початку гри. В Sticky Business є два типу валюти — серця та гроші, які отримуєш за виконання замовлень. За ігрову валюту можна купувати наліпки, папір, базові кольори, пакування, солодощі та інші оновлення.

Можна купувати безліч оновлень

Кожна наліпка має свою ціну (яку не можна змінити) і друк наліпок коштує грошей (10 чи 15 монет в залежності від паперу), тому друк нових наліпок повинен бути вчасним та продуманим.

Наліпки краще розміщувати достатньо щільно
По кліку на наліпку, вона розміщується на папері автоматично

Також елементи наліпок мають свій рівень, і ви отримуєте серця при підвищенні рівня, тому, якщо хочете купити усі оновлення, вам потрібно пропонувати різні наліпки з різними елементами.
Солодощі (та додаткові наліпки) можна додавати як безплатні подарунки до замовлень, це збільшує кількість балів, які отримують елементи наліпок, і відповідно вони швидше підіймають рівень.

Пакування відправлення

При відправленні також можна обрати додаткове наповнення та пакувальний папір, але ніякого впливу на проходження гри це не має.
Я думаю це на краще. Основна суть гри у можливості проявляти творчість та вести бізнес так, як хочеться саме вам.
Мені навіть хотілося б мати більше можливостей для налаштування деталей моєї крамнички.

Невеликі можливості кастомізації вигляду крамниці

Але це не значить, що в грі не має ніякого сюжету.

Є ряд особливих клієнтів, які залишають повідомлення із розповідями про своє життя та проблеми, та іноді замовляють нові наліпки на певну тему, які вам треба зробити для розвитку їхньої сюжетної лінії. З одного боку це спонукає вас створювати нові (інколи неочікувані) наліпки, але з іншого це заважає підтримувати певну тематику своєї крамниці та змушує творити на нецікаві вам теми.

Здебільшого це сімейні, романтичні та/або дружні сюжетні лінії, які поєднують клієнтів один з одним.

Декілька сюжетних повідомлень

Ви як гравець романтичної лінії не маєте, як і визначеної статі.

Після проходження всіх сюжетних ліній Sticky Business може стати дещо нудною, покупці будуть приходити рідше (десь по два кожного дня), і якщо ви хочете здобути всі досягнення в Steam, вашою основною ціллю стане покупка усіх оновлень.

Також в грі є Streamer settings, які я не перевіряла, але з опису це надає можливість глядачам купувати ваші наліпки.

Налаштування для стримерів

Мені гра дуже сподобалася. Sticky Business ще є куди ставати кращою та розширятися, але вона вже має найголовніше — можливість вільно творити та насолоджуватися своєю творчістю.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дар'я Пидоренко
Дар'я Пидоренко@venkadaria

Оглядачка-початківиця

244Прочитань
9Автори
5Читачі
На Друкарні з 28 липня

Більше від автора

  • Створюємо слова із літери I – огляд Word Factori

    Word Factori – це гра на складання слів. Вона була розроблена інді-студією з США та вийшла на Steam 3 серпня 2023 року. Головна задача гри – скласти задане слово, змінюючи літеру "I" таким чином, щоб утворити нові літери (або символи).

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Star Fluxx – настільна гра з мінливими правилами

    Star Fluxx - це карткова гра для 2-6 гравців, яка належить до серії Fluxx. Оригінальна Fluxx була винайдена у 1996 році невеликою ігровою компанією Looney Labs з США. До 2024 року Looney Labs створила вже більше ніж тридцять варіацій й ряд доповнень...

    Теми цього довгочиту:

    Настільні Ігри
  • Філологічні загадки у Chants of Sennaar

    Chants of Sennaar – це гра-головоломка від інді-студії з Франції. Вона вийшла на Steam 5 вересня 2023 року. В ході гри вам треба розшифрувати символи п'яти мов, подорожуючи світом, який був натхнений міфом про Вавилонську вежу.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

  • Думки про фільм «У розшуку»

    У екшн фільмі «Wanted Man» (У розшуку, Вкрай небезпечний) Дольф Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Це чиста комерція, а не кіно. Маємо відверту популістичну агітку трампістів проти іммігрантів з Мексики та нинішньої політики США

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Думки про фільм «У розшуку»

    У екшн фільмі «Wanted Man» (У розшуку, Вкрай небезпечний) Дольф Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Це чиста комерція, а не кіно. Маємо відверту популістичну агітку трампістів проти іммігрантів з Мексики та нинішньої політики США

    Теми цього довгочиту:

    Кінематограф