Жінка зі смолоскипом - хто вона насправді?

Columbia Pictures - одна з найбільш популярних кінокомпаній, що змогла подарувати безліч емоцій та класних спогадів. Найбільш відомими проєктами цієї компанії можна вважати такі фільм як “П’ятий елемент” (1997), всі фільми про Людину-Павука (з Тобі МакГуайром, Томом Холандом та Ендрю Ґарфілдом), Хенкок (2008) і так далі.

Девушка с логотипа Columbia Pictures - кто она? - Mydiscoveries.ru
Найперший вигляд логотипу (1924-1928)

Особисто я обожнюю цю здоровенну корпорацію. Її внесок в розвиток кіно та анімації майже неможливо переоцінити. Коли бачиш цей легендарний вступний логотип, де жінка тримає смолоскип, то розумієш, що наступні 2-3 години будуть неймовірними.

Аналізуючи роботу цієї компанії, особисто для себе я зрозумів одне —Columbia Pictures максимально сильно акцентувала власну діяльність на створенню сімейного кіно, здатного зацікавити абсолютно всю родину.

Так, зараз компанія переживає не найкращі часи. Поступово виникають більш агресивні та активні компанії, деякі об’єднуються в корпорації, потроху й саме кіно починає переповнюватися зайвими наративами, непотрібними ідеями та помилковими твердженнями. По такій причині, саме в останні роки значно збільшилося скандалів у створенні кіно, серед акторів, більше провальних проєктів, відверто поганого кінопродукту і так далі.

Але дивлячись Columbia Pictures, то в середині тебе пробуджується саме той хлоп, який любив ввечері, разом із сім'єю насолодитися Стуартом Літтлом (1999), Ангелами Чарлі (2000), Тутсі (1982), Кодом да Вінчі (2006), Подвійним ударом (1991) і так далі. В той час, коли був лише один телевізор, а що дивитимемося визначалося виключно інтересами матері (ха-ха, так я в свій час і Кармеліту дивився, і інші дурнуваті серіальчики).

Так ось, а ви знали, що легендарний симфол Columbia Pictures - жінка з факелом, яка позує подібно Статуї Свободи — це Дженні Джозеф (мається на увазі варіант від 1992 року, який всі знають і люблять).

История логотипа "columbia pictures"
Ще одна варіація логотипу (1936-1976)

Якщо ваші інтереси зупиняються виключно на кіно та анімації, то це ім’я нічого більше не скаже. Діло в тому. що Дженні Джозеф не має майже ніякого відношення до кіно. Це достатньо відома в англомовному просторі поетеса та прозаїк, активний діяч та журналіст середини 20 століття.

Її пік творчості перепадає на післявоєнний період, коли весь світ відновлювався після Другої світової війни. Досить цікава та неординарна особистість, яка через вірші та прозу порушувала проблеми сучасної молоді.

Надзвичайно багато уваги в творчості приділялося жіночій красі, проблемам суспільства. Так як активна журналістська діяльність тісно перепліталася з творчістю, Дженні Джозеф постійно опинялася в низці різноманітних скандалів. Варто згадати і той факт, що жінка до останніх років (померла в 2018 році) продовжувала займатися творчістю, експериментувати з жанрами, навіть дитячі збірки випускала.

Звичайно ж, що логотипи компанії постійно змінювалися. Починаючи з 1918 року, коли було засновано компанію Columbia Pictures, засновники постійно шукали яскравий та запам’ятовуючий логотип, що був здатний виділити їх з-поміж інших. Було вирішено, що символом компанії стане жінка по імені Колумбія, яка триматиме над головую оливкову віточку в одній руці, та повноцінний щит в іншій. Логотип нагадував жінку-воїна епохи Римської Імперії. В тому вигляді, в якому всі знають, він виник в далекому 1928 році.

Columbia Pictures logo a by JDWinkerman.deviantart.com on @DeviantArt |  Picture logo, Film logo, Columbia pictures
Логотип у виконання дуету Майкл Дж. Діас та Дженні Джозеф (1992)

ДО 1992 року логотип кардинально не змінювався. Але технології активно йшли вперед, почали використовувати комп’ютерну графіку. Це поставило керівників перед проблемою переформатування логотипу. Саме в цей момент задачу було поставлено художнику Майклу Дж. Діасу.

Задача була не із легких - він зобов’язаний був перевести лого в цифровий формат, но при цьому залишити емблему незмінною. Виконати подібну задачу було майже неможливо, тому він вирішив запросити до роботи Дженні Джозеф. На той час, жінка вже була в досить солідному віці, і активно вивчати нові технології не мала змоги.

Через такі проблеми було прийнято рішення, що Майкл Дж. Діас створить абсолютно новий логотип, де за основу буде взято образ дівчини Колумбії, роль яку зіграє саме Дженні Джозеф.

Самая знаменитая женщина с факелом в мире: Дженни Джозеф
Дженні Джозеф в образі Колумбії

Цікаво те, що це єдина робота Дженні Джозеф в якості моделі. Жінка ніколи в житті до цього, а після, до самої смерті, не погоджувалася на подібну роботу.

Звичайно ж лого змінювалося десятки разів… але розповідати про зміну кольорової палітри чи дрібних елементів було б нудно.

Я зацікавився творчістю цієї поетеси та прозаїка. На жаль, стверджувати, що вона стала б популярною в світі завдяки власним роботам, не можу. Впевнений, що ніхто з тих, хто прочитав довгочит і гадки не мали, що в англійській літературі є така особа. Її роботи досить добре демонстрували період середини 20 століття, а зараз в наш час втратили актуальність.

Але завдяки випадковій роботі у вигляді моделі для логотипу компанії, Дженні Джозеф назавжди виборола собі значуще місце в світовій культурі.

Багато людей вважає, що Дженні Джозеф - це найяскравіший приклад того, як стати всесвітньо популярним завдяки випадковості.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.2KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вітаю! Вашу роботу опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua (23.06)

🔸https://twitter.com/drukarniaua (20.06)

Ваш довгочит дуже цікавий! 🫶

Вам також сподобається