Зима

Ніч. Маленький, загублений в лісі хутір давно заснув і тільки я, зморений теплом печі, намагаюсь боротися з дрімотою. Сьогодні першим снігом прийшла зима. 

Настав час, і я, тихенько, щоб не розбудити сплячих, одягаю старенький кожушок, а босі ноги в биті валянки й навшпиньках крадусь до вхідних дверей. Ледве чутний скрип петель, і я вже на вулиці.

Тиша. Темні віконця хат відсвічують  блиском снігу, а над селом усипане зірками морозне небо. Відразу на згадку приходить дитинство.

Мені напевне років п'ять. Батьки збирають Новорічний стіл, а ми, з молодшим братиком Вовчиком вийшли на двір.  Морозно. Тихо. Навкруги все вкрите товстим білим покривом. А десь там, за полем, зоряне небо опирається на землю. Чарівний світ казок, про який нам читав батько вечорами.

– Стась, чуєш, Стась, а як дійти до крайнеба то зможемо дістати зірку?

– Та,  хто зна, он скільки снігу намело, а йти ж далеко, мо й три дні.

Та Вовчик вже захоплено прокладав нам шлях.  Сніг  пухкий,  ще не набрався вологи й від кожного копняка  братика підіймався грайливими хмарками. Його настрій передався й мені.

– Ми йдемо до зірок! – радісно закричав я й пішов слідом.

– Йдемо, йдемо! – вторив за мною братик.

Ми йшли в білому мареві, кричали, сміялися. То була наша, казкова Новорічна ніч.

Потім я подорослішав, переїхав жити до міста, а зима полишилась десь там, в дитинстві.

Обережно беру хапку снігу й заворожено спостерігаю як сніжинки, мов прожиті мною роки вислизають крізь пальці й губляться в білому мареві. На весні вони розтануть, і напоять собою яблуні в саду, щоб влітку відродитися солодкими плодами. То буде їх шлях. А чи знаю я свій?

Дивлюся в небо й відчуваю велич буття,  що починається в дитячому поході до зірок, а закінчується десь там, за зорями в неосяжній далечині.

Навкруги магія зимової ночі,  і я, осяяний світлом зірок, раптом відчуваю  свою нерозривність з всесвітом й того величного шляху перетворення, що проходжу я разом зі сніжинками. Ми будуємо всесвіт.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Станислав
Станислав@forest.men

38Прочитань
3Автори
0Читачі
На Друкарні з 3 липня

Більше від автора

  • Каяття

    Івана розбудив далекий гудок паротяга. Відкрив очі. З вікон текла тривожна темінь, наповнювала кімнату. «Знову», з жахом та ледь жевріючою надією подумав він.

    Теми цього довгочиту:

    Коротке Оповідання
  • Зелена фея (Абсент)

    А коли настане час, запросіть друзів, запалиліть свічки й в м'яких, зручних кріслах розпочиніть знайомство з Феєю.

    Теми цього довгочиту:

    Коротке Оповідання
  • Маки

    Іншими очима дивився на поле, що розкинулось між двома масивами лісу, і мені здавалося, що переді мною колихається трав'яне море, а над ним літають тисячі яскраво-червоних метеликів. На душі стало так тепло, і щемливий смуток наповнив мене.

    Теми цього довгочиту:

    Коротке Оповідання

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається