7 фактів про Ернеста Гемінгвея

Факт 1. У віці 12 років Ернест отримав у спадщину від свого діда 20-тикаліберну рушницю. В наступні роки Гемінгвей молодший не розлучався з нею, будучи цілком поглинутий полюванням. Свої перші літературні проби будуть описані у розповідях про Ніка Адамса, де полювання та пресловута рушниця відігравали не малу роль. В подальшому саме з неї відбудеться роковий постріл. Ернест Гемінвгей застрелиться в віці 61-го року.

Факт 2. Ернест Гемінгвей у роки своєї юності непогано володів боксом та охоче віддавався футболу. Так що ще зі шкільної лави Гемінгвей міг постояти за себе.

Факт 3. Закінчивши школу, Гемінгвей не поступив до університету як більшість з його однолітків, ще в дитинстві вирішивши стати письменником, він одразу ж відправився до Канзас-Сіті, де влаштувався працювати журналістом в місцеву газету «The Kansas City Star». Цей період сильно вплинув на нього як на письменника.

Факт 4. Ернест Гемінгвей був нагороджений королем Італії, після завершення Першої світової війни «Воєнним хрестом» і срібною медаллю «За воєнну доблесть».

Факт 5. Ернест Гемінгвей і Антуан де Сент-Екзюпері були знайомі. Відбулась ця пам’ятна зустріч під час громадянської війни в Іспанії.

Факт 6. Письменник Ернест Гемінгвей був володарем як Пулітцерівської премії за повість «Старий і море» (1952 рік), так і Нобелівської премії по літературі в 1954 році. Пулітцерівська премія була присуджена роком раніше в 1953 році.

Факт 7. В останні роки життя у письменника була затяжна депресія. Гемінгвея намагалися лікувати за всіма канонами психіатрії. Провівши 13 сеансів електросудомної терапії, у письменника пропала можливість творити та писати.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Денис Широкопояс
Денис Широкопояс@shyrokopoyas

2KПрочитань
31Автори
16Читачі
Підтримати
На Друкарні з 2 жовтня

Більше від автора

  • Триндець

    Мабуть, мені було потрібно полишити цю марну справу - завести нові стосунки. Бо, якщо не заладилось спочатку, то, ймовірно, і такий буде кінець.

    Теми цього довгочиту:

    Розповідь
  • Записки одного художника

    Новий день ласкаво зустрічав мене, обдаючи золотим промінням сонця з вікна. Так хотілося стати частиною того незримого величезного світу, що ховався за вікном у полоні ранкового туману.

    Теми цього довгочиту:

    Замальовка

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається