Дихання, котре змінить твій організм

Якби у вас забрали всі засоби для здорового життя – можливість їсти хорошу їжу, займатись спортом, приймати контрастний душ, то у вас би все одно залишилось одне. Те, що є фундаментом життя. Те, що здатне змінювати вашу фізіологію. Універсальний ключ від природи – ДИХАННЯ.

Якби у вас забрали всі засоби для здорового життя – можливість їсти хорошу їжу, займатись спортом, приймати контрастний душ, то у вас би все одно залишилось одне. Те, що є фундаментом життя. Те, що здатне змінювати вашу фізіологію. Універсальний ключ від природи – ДИХАННЯ.

У цьому матеріалі я би хотів розповісти про види дихань, які бувають. Ви зможете їх практикувати і визначити самому користь чи відсутність користі від них. Про це мало хто пише, якщо не брати до уваги якісь надзвичайно складні практики пранаями. Тим не менше, це буквально те, що буде у вас у момент, коли поруч не буде ні ліків, ні допомоги…

ВИДИ ДИХАННЯ

У різних світових традиціях вони називаються по-різному, але я візьму термінологію Козацького Спасу, тому що ментально вона нам найближча. Отже, є чотири види дихання:

1) Дихання Сокола.

2) Дихання Ведмедя.

3) Дихання Вовка.

4) Дихання Черепахи.

Дихання Сокола – одна секунда вдих і сім секунд видих. Тобто вдих і повільний-повільний видих. Може бути не акурат секунда, але доля (часова) – важливо, щоб співвідношення було один до семи, хоча можна починати із 1 до 5 (щоб процес був поступовий).

У будь-якій практиці головне – поступовість і регулярність.

Дихання Сокола — це дихання очищення. Розслабляє тіло, психіку, знімає стрес. Можете використовувати його після важких моментів у житті, конфліктів, потрясінь. Вдих і довгий-довгий видих.

Дихання Ведмедя – сім секунд вдих і одна секунда видих. Це дихання накопичення енергії. Загалом вдих це завжди наповнення. Видих – очищення. І ось сівши таким чином і подихавши хвилин 5-10 ми набираємо енергію, якщо стомились, виснажились у дорозі, а попереду ще довгий шлях.

Дихання наповнення найкраще працюють вранці, навіть на світанку – сонце, що сходить, дає багато енергії. На противагу диханню очищення – це лунарна практика, найкраще пасує для вечора.

Дихання Вовка – це регенерація. Дуже швидкий вдих і видих. Згадайте, як дихає собака. У природі у собак і вовків найкраща регенерація, це дуже живучі тварини. Ми також швидко відновлюємось, якщо дихаємо так. Є навіть спеціальний спосіб – продихати орган. Якщо у вас щось болить, прикладаєте туди руку, направляєте увагу (де ваша увага – там ваша енергія!) і швидко дихаєте.

Я дуже багато разів використовував дихання Вовка, коли мені було фізично погано. Коли отруюєшся чимось, коли тебе щось дуже болить, а ліків нема (або не допомагають) – дихай Вовком.

І нарешті дихання Черепахи. Це, можна сказати, королівська практика. Вважається, що за допомогою неї можна стати… безсмертним. Максимально довгий вдих і максимально довгий видих. Так дихають черепахи, котрі живуть сотні років. По суті, практично не дихають, тому що у деяких тибетських майстрів вдих і видих займає по кілька хвилин. Це уже далекий від звичайного стан свідомості.

Але нам, простим смертним, можна практикувати по 10-20 секунд на вдих-видих. Це підніматиме вібрації, гармонізуватиме всі процеси всередині. Так можна робити під час якоїсь зосередженої роботи. Спробуйте самі і діліться результатами у коментарях!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ostap Sokoliuk
Ostap Sokoliuk@WdGMCXDmbdPMK8S

635Прочитань
18Автори
15Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

  • Самсара України (част. 2)

    “Хто ти?” Мені не подобається це питання. Воно для мене нічого не значить. “Звідки ти прийшов і куди прямуєш?” — ось таке для мене найбільш значуще.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Самсара України

    Це початок мого фантастичного, художнього роману про Україну, війну та боротьбу із пітьмою.

    Теми цього довгочиту:

    Книги

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається