Для чого вести особистий щоденник?

У письменників на початку творчого шляху часто виникає проблема -  як же ж писати логічно, без нестримного потоку хаотичних думок. Щоб його припинити, варто розібратись. а що ж коїться всередині вашої голови? Які емоції відчуваєте під час тієї чи іншої ситуації? Чому реагуєте таким чином? 

Ідеальна практика, для розкладання своїх думок по правильних поличках є роблення регулярних записів у будь-якому записничку. 

Подібна практика буде корисною для будь-якої людини, адже часто ми всі не розуміємо своїх емоцій, а ведення особистого щоденника допоможе в усвідомленні, опануванні і подальшому розвитку. 

Як веду його я?

Доцільне питання, але конкретної відповіді не маю, вибачайте. можем розходитись. В мене досі остаточно не сформована звичка після певного дня чи тижня сісти за стіл для написання бодай однієї-двох сторінок. Часто я тримаю щось в собі надто довго, а коли сідаю, то вже вивалюю на сторінок десять. Та так, що потім сиджу в трансі з повним нерозумінням: ,,Це серйозно те, про що я весь час думала?!,,

Бо одним з величезних плюсів ведення щоденника є те, що ти можеш знаходити в собі дуже неочікувані речі. Я й не знаю, які інші способи подолання емоцій схоже на це дивовисько. Спочатку ви пишете поверхнево, а потім все глибше і глибше заглиблюєтесь у свої думки. Те чудово допомагає відслідкувати причину-наслідок. 

Якщо вести систематично, хоч й по-троху, то повірте, результат не змусить вас чекати. Це ніби погляд на себе зі сторони: ,,а який настрій в мене найчастіше? а що в основному його псує? а які думки в мене виникають протягом дня?,,

Що головне у введенні щоденника?

Головне - не існує конкретного способу ведення щоденника. Немає, просто немає правильного методу. Я бачила багатьох людей, які не писали в ньому через те, що боялись знаходження щоденника іншими людьми чи вільний потік свідомості. Це не ваша думка, що є щось неправильне в світі, а лиш приколи людства, які часом заганяють до надто вузьких рамок. 

За перше ви зможете різними шляхами досягти конфіденційності. А за друге, вільний потік свідомості - ЦЕ ПРЕКРАСНО.

Круто, коли ви дозволяєте собі робити все в щоденнику. Як страшно, візьміть найгірший зошит з усіх з наявних і почніть. Не знаєте, про що писать? - Просто почніть. Почніть про проблему свого не розуміння, що писати, про погоду чи ваші останні цікаві(а може й нудні) пригоди. 

Кресліть, малюйте, пишіть найгіршим почерком. ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО. Тільки ви є власником свого щоденника, ніхто не має права його відкривати чи критикувати. 

Можна сміятись під час написання, плакати, не могти розібрати, а що ж ви там такого цікавого вчора написали, можете палити, щоб вже точно ніхто не дійшов до того. Але всі, нє, ВСІ ваші емоції є абсолютно нормальними, а тривале тримання їх в собі вам краще не зробить. Тому, та, якщо ви будете сидіти дуже довгий час над аркушем чи навпаки - писатимете швидесенько з намаганням вилити всі свої почуття - це окей, воно з часом мине. Перетвориться згодом на рутину, в якомусь роді звичку.

Тож пишіть, пишіть і зціляйтесь самостійно

(хоча, звісно, до фахівців також звертатись надзвичайно важливо за потреби. і боятись того не варто, чесне слово)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ярема з божевільні
Ярема з божевільні@potikchogos

260Прочитань
13Автори
12Читачі
На Друкарні з 26 жовтня

Більше від автора

  • Відгук на <<Чорного ворона>> Василя Шкляра

    Ділюсь своїми чесними враженнями про книгу, можливо хтось так само, як і я перед читанням, зараз шукає відгуки людей про <<Залишенця>> або ж <<Чорного ворона>>

    Теми цього довгочиту:

    Відгук Про Прочитане
  • На вокзалі

    Новий віршик про вокзал, безхатьків і туалет, те, що існуватиме завжди)

    Теми цього довгочиту:

    Вірш
  • Чуття минулого

    З дитинства відчувала дивність сучасного світу. Він був гарним, яскравим, навіть сказала би блискучим до того ступеня, що око вирвати можна від такого різноманіття, перевязаного з усіх боків штучністю

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Сумно, що людина прочитала без дозволу. Але ви молодець, що продовжуєте надалі писати🤍. Для мене це теж схоже на вид наркотику, ведення щоденника дарує таке гігантське задоволення

Вам також сподобається