“Інша” від Юкіто Аяуцджі (в-во Molfar Comics)

Це перша куплена мною манґа ще в часи до манґопокаліпсису. І вона ж стала першою прочитаною. 

Починається все просто – хлопець-підліток переїжджає до дідуся і бабусі у невелике місто і стає новеньким у класі. Не встигнувши навіть познайомитись із однокласниками, він потрапляє у лікарню із загостренням хронічної хвороби. 

Одразу з перших сторінок автор дає зрозуміти, що навчальний рік буде непростим. Знайомство з однокласниками проходить дивно, у школі всі поводяться так ніби щось приховують, але водночас хочуть щось йому розповісти. В цей час починають відбуватися загадкові смерті. Не тільки школярів, але і їх родичів.

Юкіто Аяуцджі вміло нас водить коридорами школи і заплутатує до самого кінця. Головний герой намагається дізнатися, що відбувається навколо, але допомоги він майже не знаходить. Складні відносини з однокласниками стають ще гіршими. Нормально поговорити він може тільки з тіткою і дівчинкою Місакі-Мей, але жодна з них не дає потрібні йому відповіді.

Тут немає відверто кривавих сцен чи монстрів, хоча на обкладинці фігурує наліпка 18+. Якщо хто б спитав мене як можна коротко описати “Іншу” це буде містичний детектив. Налякати нас хочуть поступовим нагнітанням саспенсу і це діє. Я декілька разів намагався у себе в голові вгадати фінал, але в мене не виходило. Загалом манґою задоволений. Хоча я в ній і не сумнівався – японці вміють в горор. 

Кінець наче і позитивний, але я б не назвав це happyend-ом. 


Важлива порада від мене – читати всі 4 томи одразу, тоді складеться максимальний ефект від твору. Купуйте — не пожалкуєте.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Книгоголізм як альтер еґо
Книгоголізм як альтер еґо@bookworming.as.alter.ego

Книгоголізм невиліковний

31Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 6 лютого

Більше від автора

  • “Тінь на порозі“ Ната Гриценко

    Так як зараз читаю непристойно мало, то поділюся враженням на прочитане ще у квітні 2021 року. Ніби нещодавно, але в той же час – у минулому столітті.

    Теми цього довгочиту:

    Сучасна Українська Літера
  • “Пісня дібров“. Павло Деревʼянко

    З однієї сторони, чи потрібно писати втретє про Літопис Сірого Ордену? Всі і так зрозуміли, що це топ сучасного українського фентезі. З іншої — кожна книга трилогії унікальна і не схожа на попередню, тому хочеться хвалити кожну сторінку знову і знову.

    Теми цього довгочиту:

    Українська Література

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається