Хто зрушив камінь?

«І вони, вийшовши, втекли від гробу, бо жах і трепет огорнув їх, і нікому нічого не сказали, бо боялися (від Марка 16:8).

Стоячи під час церковної служби, британський вчений Френк Моррісон міг впевнено вимовити: «проповідував, був засуджений, розіпʼятий…» Але визнати –«воскрес» – перебувало за межею його прийняття. Так себе описує автор книги «Хто зрушив камінь?» і, свого часу – найбільший скептик подій третього дня.

Тож, Френк Моррісон вирішив провести власне розслідування й розвінчати міф про Воскресіння Христа на основі історичних та теологічних фактів, зафіксованих у Євангеліях, інших древніх текстах. Як стане відомо, в дечому – суперечливих, але місцями – беззаперечних.

«Дослідити, чи воскрес Ісус? Ви серйозно? Це можливо взагалі» – думала я перед прочитанням книги. Тепер кажу – можливо, і доволі успішно. Шляхом побудови дедуктивних та логічних висновків, грунтуючись на тодішніх історичних подіях та суспільній парадигмі, догмах і законах, властивостях людської психіки, а найголовніше – давніх текстах – автор приводить нас (і себе самого) до дивовижних висновків, які полягають в тому, що Христос просто НЕ МІГ НЕ воскреснути. Автор розвінчує найпопулярніші теорії зникнення тіла Ісуса Назарянина – Царя Юдейського з гробу, йдучи від зворотного. Чому учні не могли викрасти останки Ісуса, чому його не могли перепоховати в іншому місці, чому влада не представила зачарованій від новин про воскресіння публіці тіло Христа, чому не запобігла стрімкому розвитку найбільш популярної релігії сьогодення – в самому центрі Єрусалима? В процесі прочитання, висновки автора здаються не лише логічними, а і єдино можливими. Тож, затіваючи викривальне розслідування, зі скептика воскресіння Френк Моррісон перетворюється на щиро віруючого християнина.

І, нарешті, чому Понтій Пилат – жорстокий і непохитний воєначальник, до останнього не бажав приймати участі у ратифікації вироку відносно Ісуса й відмовився прибрати з поховальної таблички напис – Цар Юдейський?

«Хто зрушив камінь?» – незрівнянна книга- дослідження, яка читається ніби живий спогад, спостерігачем якого ти стаєш, дозволяючи очам бачити недоступне.

«І вони, вийшовши, втекли від гробу, бо жах і трепет огорнув їх, і нікому нічого не сказали, бо боялися (від Марка 16:8).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Юлія Етімгер
Юлія Етімгер@Y_Etimher

321Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 28 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається