Найбільш неприємні фрази, які були сказані жінкам після народження дитини

Вітаю! Вперше пишу довгочит подібної тематики. Так сталося, що мав можливість трохи поговорити х лікарями та акушерами, що спеціалізуються на пологах та на самому процесі народження дитини. Я не професіонал, не скажу точно, як правильно називаються подібні лікарі, та й по назві довгочиту нескладно здогадатися, про що саме буде йти мова.

Так ось, знайомі (побажали залишитися інкогніто) в цій галузі працюють більше 20 років, тому їхнім думкам схильний довіряти. Так ось, розмовляючи зі знайомими діалог повільно від дозвілля та цікавих новинок книг перейшов в зовсім інше русло. За інерцією в мене виникло питання про найбільш неприємні фрази, які чують в свою адресу жінки, які народили дитину.

Догляд за новонародженою дитиною - SAY
Мати з новонародженою дитиною

Це була найцікавіша частина нашої трьохгодинної дружньої розмови. Я дізнався масу дійсно вражаючих фактів, здавалося б, в такому не надто складному питанні. Перед тим, як написати кілька фраз, я розповім ще одну невеличку дрібницю, яку вдалося помітити.

Найчастіше (4 з 5, орієнтовно) образливі фрази жінкам, які народили дитину кажуть саме жінки. Майже всі фрази, наведені нижче говорили жінки жінкам. В цьому плані, чоловіки більш толерантні, співчутливі та уважні. Це ніяк не пов’язане з тим, що більшість чоловіків - це батьки народжених немовлят. Жінки самостійно розповідали акушерам, лікарям після пологів та під час знаходження в стаціонарі про подібні ситуації. Навіть незнайомі чоловіки під час випадкових розмов більш коректні, аніж жінки.

Правильне положення дитини в ліжечку. Як повинен спати новонароджена дитина
Мати з новонародженою дитиною

В цілому, береться період від народження дитини до трьох місяців.

Гадаю, що вказав всі аспекти, щоб виключити непорозуміння та зайві питання.

Першу фразу згадували майже всі жінки, в кого народилась дівчинка:

“Нічого страшного, що народилась дівчинка. Господинею буде, допомагатиме по дому. А якщо захочеться ще одну дитину завести, то зможе няньчити”

Не знаю чого, але саме ця фраза серед всіх згаданих мене розлютила найбільше. Таке враження, наче на немовляті-дівчинці завчасно ставлять клеймо.

Друга фраза вже стосувалась конкретно жінки, що народжувала:

Якось виглядаєш не дуже здоровою.

Взагалі дивна фраза до жінки, яка недавно народила дитину, правда? Вагітність, пологи - це колосальне навантаження на організм, тому фізичне та психічне виснаження слід вважати за тимчасовий стан жінки, з яким треба ще працювати.

Третя фраза:

Щось дитя не схоже ні на тебе, ні на чоловіка - перевірте, може переплутали дітей, ці ж лікарі такі ненадійні.

Найчастіше таку дурницю можна почути від більш старшого покоління. Звичайно ж, дитина в перші місяці навряд буде схожою на когось, бо протягом довгого періоду часу після народження ще продовжується формуватися скелет, форма часин тіла (особливо обличчя) і так далі. А про лікарів та сплутання дітей взагалі краще мовчати!

Наступна, четверта фраза:

Немовляті вже три місяці, пора відучувати від рук, бо звикне, а потім до самої школи не злазитиме.

Гадаю, що більш молоде покоління до 35 років) розуміє, що це типова нісенітниця, яка не має нічого спільного з реальністю.

Список необхідних речей для малюка. Статьи компании «Інтернет-магазин  «ЛАПУСЯ»»
Новонароджений малюк

П’ята фраза:

Дивись акуратніше, тепер тримайся чоловіка мертвою хваткою, а то самій виховувати дитину буде складно. Кому ти будеш потрібна з дитиною на руках?

Надзвичайно огидна фраза, якою частенько люблять маніпулювати матері чоловіків, щоб невербально натякнути жінці, що поява дитини, це ще не привід нагромаджувати новими обов’язками чоловіка. Типу, він гроші заробляє, а дитина - це так, просто ще один пункт зі списку обов’язків жінки.

Шоста фраза стосується здебільшого жінок, які планували мати лише одну дитину:

Пора вже і про другу дитину подумати.

Частенько подібне можна почути від батьків, які хочуть внуків, від знайомих жінок, які мають більше двох дітей. Типу чоловік та дружина самі не здатні вирішити скільки дітей хочуть мати.

Сьома фраза теж частіше говорилась людьми старшого покоління:

Та що там одне дитя. Я в свої роки встигала і на городі порпатися, і їсти зварити, і попрати. А ти маєш і пральну машину, і живеш в квартирі, і не справляєшся з однією дитиною?

Особливо болісно подібна фраза звучала в перші три місяці, після народження, саме тоді, коли молода мама навпаки, потребує підтримки та додаткового піклування. Жахливо, що такими “необразливими” фразами найчастіше розкидаються найрідніші люди.

Якщо на Друкарні є молоді мами, то напишіть в коментарях, які ще образливі фрази вам доводилося чути в свою адресу після народження дитини?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.4KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Вітаю! Вашу роботу опубліковано в Twitter та на Facebook Друкарні.

🔸https://www.facebook.com/drukarniaua

🔸https://twitter.com/drukarniaua

Ваш довгочит дуже цікавий! 🫶

Вам також сподобається