Про страх невдачі та його причини

Не бійся поразки. Бійся втратити можливість і не спробувати. Невдача-це лише початок чогось нового. Початок нового рівня, на який ти вийдеш. Адже невдачі вказують нам на помилки, на те, що треба відпрацювати і на що звернути увагу. Саме вони дають тобі орієнтир і чітку підказку, що саме ти маєш покращити, будь це дисципліна чи ораторство. У тебе вже є підказка, на чому сфокусувати свою увагу та приділити більше часу. Тому спробуй сприйняти це як урок. Розглянь невдачу як сходинку, яка приведе тебе ще ближче до омріяного життя. Адже кожна наша дія робить нас ближчим до мрії/цілі. А бездіяльність затримує нас на шляху.

І ще один важливий момент. Неможливо постійно вигравати. Зльоти і падіння це природньо, тому потрібно це прийняти і взяти для себе щось корисне з цього досвіду.

Звідки ж береться цей страх? Причина цьому не одна. І я хочу розказати про кілька доволі поширених та можливо найбільш вагомих. Справа в тому, що в нашій людській природі закладено прагнення до стабільності, комфорту та безпеки. А пробувати щось нове - це ризик, адже це щось невідоме. І навіщо ризикувати, якщо зараз все добре? Простими словами, наш мозок старається нас вберегти, говорячи і переконуючи нас, що це щось не дуже добре, це може нам зашкодити.

Також ще однією причиною, чому ми вагаємось і не робимо те, чого захотіли, являється наша звичка порівнювати себе з оточуючими. І я помітила в цьому дивну тенденцію. Зазвичай ми порівнюємо себе не з новачками, а з людьми, які вже досягли певного рівня в цій сфері діяльності. І звичайно ж це відштовхує нас і додає ще більше сумнівів.

По-перше, ви повинні запам’ятати, що єдина людина, з якою ви можете порівнювати себе - це ви самі. Адже у всіх свій особливий шлях. Це нормально, що хтось в 20 стає мільйонером, а ти тільки знайшов справу свого життя. Це нормально, якщо у всіх твоїх однолітків уже є сім’я, а ти ще не готовий до цього. Життя і шлях кожного із нас є унікальним. Тому порівнювати себе з кимось просто безглуздо. Краще використовуйте інших людей щоб надихатись, або вчитись чогось у них. Повірте, це набагато ефективніше. Нехай люди та їх результати стануть для вас мотивацією.

І по-друге, якщо ви все-таки не прислухались до цієї поради, то прошу вас хочаб не рівняти свій початок з чиєюсь серединою шляху чи вершиною. Зрештою ці люди теж колись були новачками. Усі з чогось починали. І теж робили помилки.

І остання причина, про яку я хочу розповісти - це страх успіху. Так, все вірно, деякі люди бояться успіху, але звичайно ж несвідомо. І тут вже питання не «а що, як у мене не вийде?», а «а що, як у мене вийде?».

Деякі люди не готові вийти на новий рівень, адже він потребує змін у тобі, у твоєму мисленні та житті. Тому іноді ми дуже хочемо чогось, але підсвідомо боїмось, що отримавши це, доведеться щось втратити або поміняти. І це теж цілком нормально. З цим можна працювати.

Іноді нова сходинка в житті потребує взяття нової відповідальності на себе, а цього люди дуже люблять уникати.

Є ще й інші причини, чому ми боїмось невдач. (Можливо я напишу другу частину). Але зараз я лише хочу сказати, що боятись це нормально і ви не погані, якщо якась із цих причини описує вас. Всі ми люди. Всі ми робимо помилки. Але також ми в праві змінювати своє життя. Найголовніше для початку усвідомити звідки взявся цей страх, що живить його. А потім працювати над цим і у вас обов‘язково все вийде.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Валерія
Валерія@valere

2.4KПрочитань
12Автори
79Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Чудова стаття!

Згадався жарт - щоб вийти із зони комфорту, треба спочатку ії знайти )))

Ось буває одна з причин страху, що навпаки ми ще не впевнені, що зараз - це то,що ми хочемо. І з‘являється страх, що а може я так ніколи і не знайду свою зону комфорту(((

Вам також сподобається